USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчителів перевірятиме психіатр

27 Липня 2011 09:19
Педагогічні працівники України повинні будуть пройти профілактичний огляд у психіатра.
Про це повідомила міністр освіти і науки, молоді і спорту Криму Віталіна Дзоз. За її словами, наказ передбачений постановою Кабінету Міністрів України. Про це інформує ТСН.
Дзоз розповіла, що постанова викликала неоднозначну реакцію серед педагогів, багато хто з них сприйняв це як особисту образу. Міністр відмітила, що процедура відвідування психіатра нічим не відрізняється від візиту до фтизіатра, терапевта, окуліста.
«Адже ми проходимо огляд на туберкульоз, робимо флюорографію. Нормою повинна стати і перевірка психічного статусу педагога», - зазначила Дзоз.
За її словами, навряд чи батьки захочуть, щоб учителем їх дитини виявилася людина з нестійкою психікою. У минулому навчальному році подібний огляд не входив в перелік профілактичного огляду для педагогів, але вже наступного року педагоги будуть зобов'язані його пройти.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 27 Липня 2011 10:41
Якби міністри спробували вивчити свої дітей самі, то вони б дійсно в психіатрів сиділи..., а вчителям це потрібно,але хоча б раз у 2р.! І ще не у психіатра, а психлога, хай відкривають кабінети додаткові для студентів, які ВУЗи позакінчували, а вдома сидять через "хороше працевлашування" в нашому місті... або нехай фа-тети закривають в ун-тетах, щоб дарма батьки гроші не витрачали, а ті хто їх має і в Львові, і в Києві, і в Польщі матимуть мож-ть навчатися!!!
МММ Показати IP 27 Липня 2011 10:58
це правильно.Більшісь педагогів нормальн і щирі і добрі люди .але і трапляються інколи ну дуже неалеквані педагоги
Black_angel Показати IP 27 Липня 2011 11:00
Мама працює в позашкільній освіті. Раз в 5 років вони проходили цей огляд. Щоправда довідка коштує 15 грн. і тебе ніхто не чіпає цей час))) Так що нововведення тут не бачу.
Леді Ю Показати IP 27 Липня 2011 12:05
Давно пора їх перевіряти)))
Не вчитель Показати IP 27 Липня 2011 15:43
А депутатів що не треба перевіряти у психіатра?????????????
Лучанка Показати IP 28 Липня 2011 12:38
Там вже і психіатр не допоможе))) Вчителів треба,я згідна, зараз різні є випадки,нажаль,проте молодих було б доцільніше перевіряти, а старших, які вже мають "марку" не потрібно адже це зайвий клопіт, а ось людей до років 45-це нормально!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus