USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Велика Британія ідентифікувала речовину, якою отруїли Скрипаля

23 Березня 2018 08:14
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей зустрілася 22 березня в Брюсселі з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яким представила перші результати розслідування отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на заяву офіційного представника канцелярії британського прем'єра.

Зазначається, що Мей надала Макрону і Меркель детальну інформацію "про розслідування факту необдуманого застосування на вулицях Солсбері бойової нервово-паралітичної речовини, що вироблялася в Росії".

Вона повідомила про позитивну ідентифікацію провідними світовими експертами військової лабораторії в Портон-Дауне хімічної речовини, що використовувалася як частина групи нервово-паралітичної речовин Новачок.

За словами британського прем'єра, Лондон впевнений в тому, що "Росія раніше виробляла цю речовину".

"Великобританія, Німеччина і Франція підтвердили, що немає ніякого іншого правдоподібного пояснення, крім того, що відповідальність (за отруєння Скрипаля - ред.) несе Росія. Лідери наголосили на важливості направити жорстке європейське послання у відповідь на дії Росії і домовилися підтримувати тісний контакт в найближчі дні", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, 4 березня Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості в британському Солсбері і знаходяться в лікарні в критичному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ewrtyuiopoiuy Показати IP 23 Березня 2018 08:45
Нафіга ви нас цей ф*гнею кормите? Як будто в це хтось вірить....
Анонім до ewrtyuiopoiuy Показати IP 23 Березня 2018 11:50
шкода, що тебе поряд із Скрипалем не було. і ти одержав би свою дозу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus