USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Верховній Раді пропонують заборонити аборти

8 Квітня 2013 14:24
Три депутати з ВО «Свобода» зареєстрували законопроект, що забороняє аборти та «пропаганду абортів» в Україні, - йдеться на ТСН.

Депутати з ВО «Свобода» внесли до парламенту законопроект, що вводить кримінальну відповідальність за аборти. Винятком є тільки медичні показання щодо здоров'я жінки або дитини, а також зґвалтування. Авторами законопроекту №2646-1 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо заборони штучного переривання вагітності (аборт)» виступили Олександр Сич, Руслан Зелік і Руслан Марцінків. На сайті Верховної Ради текст законопроекту ще не опублікований.

Як розповів співавтор документа Олександр Сич, з ініціативою заборони абортів виступила громадська організація «Івано-Франківський християнський рух за життя», яку підтримали депутати.

Як свідчить пояснювальна записка, окрім кримінальної відповідальності за сам аборт, автори хочуть ввести адміністративну відповідальність за «пропаганду або заклик до штучного переривання вагітності (аборту)» «В програмі ВО «Свобода» є пункт про заборону абортів, тому ми внесли відповідний законопроект у Верховну Раду», - повідомив Олександр Сич.

За його словами, аборт буде легальним тільки в трьох випадках: у разі зґвалтування, у випадку, якщо вагітність загрожує життю жінки або за медичними показниками щодо майбутньої дитини.

Правозахисні організації різко критикують ініціативи депутатів щодо заборони абортів. На їхню думку, заборона абортів не приведе до поліпшення демографічної ситуації в Україні, а тільки піддасть ризику жінок, які потрапили в складну ситуацію.
«Як показує практика країн, в яких аборти заборонені, відсутність легальної можливості для жінок, а особливо для дівчат-підлітків, перервати небажану вагітність, призводить до збільшення підпільних абортів. Своєю чергою, це збільшує кількість випадків жіночого безпліддя і смертності», - упевнена голова громадської організації «Інсайт» Олена Шевченко.

Можливість абортів у разі зґвалтувань також не вирішить проблему, тому що велика кількість жінок просто боїться звернутися в міліцію. «Необхідність наявності показань або заяви про зґвалтування буде сприяти збільшенню корупції в медичних установах і правоохоронних органах. Сам по собі факт зґвалтування є важкою психологічною травмою для жінок і зобов'язувати доводити цей факт або розголошувати ніхто не має права», - додає Олена Шевченко. Замість заборон активісти і правозахисники вимагають позитивних заходів з підтримки малозабезпечених жінок, введення сексуальної освіти в школах, підтримку самотніх матерів і введення безкоштовних психологічних і медичних консультацій з питань репродуктивного здоров'я. Нагадаємо, що це вже друга спроба внести на розгляд законопроект про заборону абортів за останній рік. У 2012 році заборонити штучне переривання вагітності намагався Андрій Шкіль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Т.С. Показати IP 8 Квітня 2013 14:49
а аборты разве не увеличивают количество случаев бесплодия? какая наивность...
Ирен Показати IP 8 Квітня 2013 15:10
Повний абсурд.Ви ліпутати,що вже всі з глузду з"їхали.Кожна жінка має сама вибирати народжувати їй чині, а не ви маєте права вказувати і тим більше забороняти.Друге діло, що ми всі ніщі, а ви мільйонери за наш рахунок,за наші податки.Ми ж такі людт, як ви,чомсу у вас зарплата вище хмар, пільги, достатки,медичне обслкугвоування, як у королів,відпочинок також як у королів, а нам нічого.Це призведе до підпільного переривання вагтіності, буде масова смерть, а ці лікарі,горе-лікарі будуть наживатися ще більше.Страшно уявити, які будуть наслідки.Але ж ви можновладці,раніше робите, а потім думаєте.А думаєте ви тільки про себе
911 до Ирен Показати IP 8 Квітня 2013 20:52
Пані Ирен, заспокойтеся! То все - про мільйони смертей і каліцтв - надумані брехливі цифри. Кількість каліцтв різко зменшиться (як і постабортного матеріалу для омолоджуючих кремів). Жінка має право вибирати, чи співжити їй з чоловіком чи ні. Дарує життя Господь, а вбивати зачату дитинку ніхто не має права.
Кононович Показати IP 8 Квітня 2013 15:16
Настоящему комунисту аборты нестрашны.Я же както родился

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus