USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Віче в Луцьку завершилося молитвою і гімном

9 Лютого 2014 16:18
Народне віче під гаслом «Геть Башкаленка!» завершилося біля РАЦСу.

Лучани пройшли пішки 4 кілометри – від Театрального майдану до фундаменту майбутнього пам’ятника Степану Бандері. Саме ту невелику ділянку, навпроти РАЦСу, нагадаємо, планують назвати площею Героїв Майдану.

Віче розпочалося о 13 годині. Активісти майдану запевнили лучан, що призначення Олександра Башкаленка – тимчасове. Зі слів виступаючих, нинішнє завдання в обласної влади – узаконити відставку Володимира Войтовича з посади голови обласної ради, створення нової більшості та призначення нового голови облради з числа опозиційних депутатів.

А призначення головою ОДА головного регіонала області, на думку активістів, – закономірне. Адже, з їх слів, регіонали не припинять ходити по владних коридорах Волині, допоки при владі залишатиметься Віктор Янукович.

Тож лучан закликали доєднатися до авто майдану, чи записатися до лав Волинської Січі, щоб відстоювати свою свободу.

Після того, як завершилися усі виступи, люди рушили в напрямку РАЦСу.

Учасники ходи протягом усього шляху скандували «Башкаленко-геть!», «Луцьк – вставай!», «Героям Майдану Слава!» та «Банду – геть!».

Ходу супроводжували працівники ДАІ та МВС. Дехто з водіїв автомобілів, які припарку валися обабіч дороги під час ходи, сигналили в знак солідарності з мітингувальниками.

По тому, як учасники мітингу подолали кількакілометровий шлях, вони підійшли до місця, де планують встановити пам’ятник Степану Бандері. Учасник и заходу вшанували пам’ять загиблих під час заворушень у Києві хвилиною мовчання та молитвою «Отче Наш».

Розійшлися лучани по домівках після того, як всі разом виконали гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 46
свідок Показати IP 9 Лютого 2014 16:23
А більше, нажаль, нічого і не вміють!!! Жалюгідне явище...!:(
Віктор Федорович до свідок Показати IP 9 Лютого 2014 16:34
А що ти вмієш? Скільки людей вийде на твої заклики? Людина, яка сьогодні мовчить про біду народу - раб
АрсенійТягниКлик до Віктор Федорович Показати IP 9 Лютого 2014 16:44
Ніхто, нікого, нікуди не закликав! Прсто люди мовчки дивляться на цей цирк "рабів" від волинських політиканів!:)))
Анонім до АрсенійТягниКлик Показати IP 9 Лютого 2014 17:30
Не за політиканів виходять люди, а за себе. А на політиків, тим більше волинських, їм начхати
Лора до Анонім Показати IP 9 Лютого 2014 21:58
Ну от у тому і справа, що дивлячись на те збіговисько і видно що за люди ходять на ті хороводи!:) Це сором бомжів водити Луцьком! Фраєра на тачках підкотили, а з прапорами і масовку створювали малолєтки і пенсіонери ОУН-АПА!:) А це ще зовсім не всі люди Волині!!!
Анонім до Лора Показати IP 9 Лютого 2014 22:48
Ха-ха! 1000 малолєток - по фотках щось не видно і 1000 ветеранів ОУН-УПА - ще живих і дуже жвавих - пройшли 5 км до Троянди. Прям страшилка для москалів. А якщо серйозно, то страшно - до чого може опуститися людина пишучи такі коментарі. Сьогодні написав коментар перший раз, більше не буду. Дякую, дорогі волиняни за любов до України - разом переможемо! А коментарів розумні люди не пишіть - не витрачайте часу на тролів. Слава Україні!
бачив до Анонім Показати IP 10 Лютого 2014 08:42
Що ти мелеш?!:) Біля РАЦСу було не більше 150 чоловік, а відкінути простих "а подивитись" ото і всі "демонстранти"!!! Ото навчились брехати... або рахувати не вміють і не вміли!:)
Учасник до свідок Показати IP 9 Лютого 2014 19:07
А ви, шановний, певно сиділи в цей момент у теплій домівці і думали, "який я молодець, що не пішов". Якби ви були трішки уважнішим, то знали б, що судді у Луцьку вже бояться судити активістів у Луцьку, завтра буде суд у Ківерцях. ... Хоча, кому я говорю, дивіться далі свій Інтер і живіть у розових окулярах "покращень"...
Лучанин до Учасник Показати IP 9 Лютого 2014 19:45
Так, так, молодці! До вашого відома судді не тільки у Луцьку вже бояться судити не тільки майданутих, а й тих кого трба судити, бо завтра вони обов'язково прийдуть і до вас! Так само міліція вже давно не реагує на виклики, бо серед злодіїв може опинитися учасник майдану, а в них же ж як в депутанів теж імунітет. Можна грабувати, нищити будь-що, хуліганити - за ці буде тільки амністія! Можливо простим людям вас треба переловити та витрясти з вас останє, бо теж є така потреба? А хто такі активісти? Люди з найбільшими емоційними порушеннями які вирішили що зможуть нашару вирішити свої забаганки? І правильно що амінстують, бо дії які відбулися в стані афекту не можуть преслідуватися, але на облік становитися мусять! Щоб повторно "дах не їхав" ...
свідок до Учасник Показати IP 9 Лютого 2014 22:02
Жалко тебе "учасник"!:) Стояв я, для цікавості і дивився, тому і пишу як "свідок", а в тебе нема розуму навіть зрозуміти, що пишу те, що побачив!:) Тебе Пащенко на білому джипоні вже покатав?:) Чи ті мажори що там поприїздили на бехах, фольцах, мицубисях... Вас як котят сліпих там водять, а ви пороспускали соплі...:)))
Любче до свідок Показати IP 10 Лютого 2014 08:53
Скажіть будь ласка, а Волинських героїв немає Тільки бандера, тільки Петлюра, тільки ленін, тільки Сталін, а герої які народились на цій Богом забутій Волинській землі немає:?????? Чому не назвати вулицю своїми Волинськими героями, письменниками, поетами нам завжди приклад треба брати з Росії, з Європи, з Америки, а бути патріотами своєї землі не можемо. Волиняки завжди були запроданцями....
Любомльчанин Показати IP 9 Лютого 2014 16:41
Башкатого спеціально поставили риги - мовляв, "нате вам, волиняки, любуйтеся, ми замінили бородатого"... нічого, час розставить усі крапки над "І " - поженемо їх скороко, тільки курява за ними піде...
привіт до Любомльчанин Показати IP 9 Лютого 2014 17:30
Дивіться , що б вас циркачів на сибір не погнали. Поки ПР поженете то вас точно люди з волинської землі зметуть. Надоїла ваша брехня..
Рита Показати IP 9 Лютого 2014 16:50
Дивно, хоч би не фоткали здалеку, як "багато" людей вийшли на віче!!!! В тому то й проблема, що ви лишень кричите про біду народу, нічого не пропонуючи в замін. Одного вигнали - поганий, другий теж не те... Як у тому анекдоті "Сам не знаю як, але не так".......
Учасник до Рита Показати IP 9 Лютого 2014 19:11
Рита - ти була на віче? Ні? То звідки така інфа? Сьогодні, мєжду прочім, обговорювали це питання. Замість цього халуя Башкаленка в нас є нардепи від Батьківщини, які могли б очолити ОДА.
рита до Учасник Показати IP 9 Лютого 2014 22:39
Говорячи вашою мовою "мєжду прочім",нардепи від батьківщини вже показували, як вони вміють працювати.І ви чітко озвучили їхні прагнення ( як учасник) ВЛАДИ хочуть хлопці
до учасника до Учасник Показати IP 10 Лютого 2014 08:10
кого поставите, своїх ? да ще й бютовців, які злили свого лідера заради своєї корисливості. Ви шановні краще навчіться працювати, а не ходити вулицями міста та хизуватись своєю бездарність. Так, люди мовчать і вичікують той момент, коли прийдуть вибори і покажуть вам і вашій оппі - що їхнє місце там де кричать зайнято.
Карпюк Показати IP 9 Лютого 2014 16:59
Народ те що поставили Башкаленка це супер.Він не набере для ПР по Волині стількі голосів як Клім
Правда-матка до Карпюк Показати IP 9 Лютого 2014 17:45
Башкаленко проводив перед виборами курси по фальсифікації результатів: «Зокрема, Олександр Башкаленко, який водночас є першим заступником голови Волинської облдержадміністрації, особисто пояснював схеми фальсифікування виборів. Так, Башкаленко закликав членів ДВК не дуже перебирати бюлетенями при підрахунку голосів. Мовляв, якщо при підрахунку голосів йдуть бюлетені з позначкою навпроти №20 (номер Партії регіонів – авт.) і серед них трапляється інший бюлетень, наприклад за №19 (номер ВО «Батьківщина» ‒ авт.), то останній слід теж класти до бюлетенів за ПР. За таке нічого члену комісії не буде, адже це вважатиметься як технічна помилка, ‒ пояснював Башкаленко», ‒ йдеться звіті «Опори» «Крім партійного керівника протизаконні інструкції давав і працівник виборчого штабу, який вчив присутніх як правильно організувати свою роботу та поводитись зі спостерігачами. Так, члени ДВК від ПР при видачі бюлетенів повинні сидіти поряд. Якщо спостерігач в день голосування буде ходити по дільниці, то члени ДВК мають негайно відреагувати на це, зупинити роботу комісії та прийняти одностайне рішення про те, що спостерігач заважає. Також представник виборчого штабу партії вчив, що при підрахунку голосів навіть бюлетені з двома позначками слід рахувати як «свої», ‒ говориться у звіті. За інформацією спостерігачів, по закінченню дійства усім присутнім видавали по 200 гривень. http://www.volynnews.com/news/policy/bashkalenko_vchyv_yak_falsyfikuvaty_vybory/ http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/033808/
Рита до Правда-матка Показати IP 9 Лютого 2014 18:01
Ти хоч раз була в комісі під час виборів? Сумніваюся, бо речі про які ти говориш просто СМІШНІ
до шелепа до Правда-матка Показати IP 10 Лютого 2014 08:15
то ти шелеп цей коментар написав? звісно ж ти, бо лише ти кричав під час виборів про якісь фальсифікації. А от я була членом ДВК від свободи, і скажу для такої бездарі як ти - що самі більші тмахінатори це ваші опозиціонери, бо вони будь - якими методами намагались сфальсифікувати результати на дільниці та ще й нас змушували. Тому шелеп - ти нікчема.
Луцьк Показати IP 9 Лютого 2014 17:03
нехвилюйтеся лучани, сьогодні нас була тисяча, завтра десять, а післязавтра сотня тисяч- лучани, небудьте байдужими, несидіть удома і виходьте на вулиці і показуйте цій банді що ми їх не боїмося і ми не хочимо жити в їхній кримінальній країні, де прцвітає хабарництво, здирництво. продажні судді, куплені прокурори
Лучанин до Луцьк Показати IP 9 Лютого 2014 19:59
Не буде вас стільки, бо те що було це максимум! Ви тільки говорите, але за цим нічого не стоїть! Що з того що ви щось покажете? Ну показали і що далі? Перекрили рух - паралізували місто. Молодці! Це ви регіоналам мстили? А з них хтось користується маршрутками чи тролейбусами? Діти перелякані сиділи в транспорті і не знали що їм робити. Дітям то за що відомстили? За те що джипів не мають? Зачекайте трохи і до вас народ добереться!
Анонім Показати IP 9 Лютого 2014 17:07
Це треба було Кучмі, Ющенку, Тимошенко кричати! А зараз які "розумні" поставали!:)
майданутим Показати IP 9 Лютого 2014 17:18
Кучка отм*роженных бандерлогов это не весь город. Плохо что вы в выходной день мешаете движению по проезжей части.
Учасник до майданутим Показати IP 9 Лютого 2014 19:12
Не всіх дурнів в Сибір відіслали, а жаль...
Учасник до Учасник Показати IP 9 Лютого 2014 19:13
Це я про тебе "майданутим"
ВАся Показати IP 9 Лютого 2014 17:19
Ну зібралось 200 чоловік, ну покричали, а далі що? Башкаленко хоч в області порядок наведе д*рні
ЛІля Показати IP 9 Лютого 2014 17:23
Ці політичні невдахи і в підметки башкаленку не годяться
Олег Показати IP 9 Лютого 2014 17:24
О, Бута-Гусаїса поперли з Молодих регіонів, то він до Гузя побіг?
Пацан Показати IP 9 Лютого 2014 17:26
Не раджу вам синочки з Башкаленком тягатися, не в тій ваговій категорії
Свій Показати IP 9 Лютого 2014 17:29
Це призначення, лишній раз підтврджує , що янукович не контролює ситуацію - невже неможна когось знайти місцевого на крісло "губернатора", а то знайшли якогось "неруського" та ще й малограмотного - янукович розвалив Україну, а задача башкаленко - розвалити Волинь
Банду геть Показати IP 9 Лютого 2014 17:42
Банду геть - геть бандитів від влади !!!
Панду геть) Показати IP 9 Лютого 2014 19:43
От зібралась велика тусовка, десь 1000, 1500,чол. Пройшлись по місту, крикнули традиційне ГЕТЬ..., ГАНЬБА..., СЛАВА.. І прийшли до бетонного кубика..., а цей кубик вже стоїть не перший рік.... А слабо цій тусовці скинутись по гривень 200-300 і нарешті побудувати той пам'ятник і не ганьбитись перед бетонним кубиком. Бо всім ворогам пам'ятники поруйнували, а своїм героям не поставили...
1 Показати IP 9 Лютого 2014 19:57
Братва Та не ругайте ви так призначення Башкаленка не лишайте ви зарплати майданутих Не було б БАШКИ - не буде на кого кричати Нуль грошиків А так пофортунило- краще не бувае
Любі свині Показати IP 9 Лютого 2014 20:04
Прочитавши коменти можна поділити антимайданівських критиків на підвиди: 1. Чиновнички дрібного рангу, яким випало "щастя" чергувати в кабінетиках по вихідним ( служба блін! ). Надіються що при цій владі зроблять карє"ру і жити як їхні боси. Вид вимираючий бо скоро поженуть нах... 2. Партійні функціонери ПР і комуняк. Підвид вимираючий на ареалі Волині. Тому й зляться. До - речі - пишуть під різними ніками щоб було враження що їх багато. 3. Родичі різних беркутів і т.д. ( падалі короче ). За бабло переживають. Недай Бог яник кіне . Дані підвиди відрізняються особливою вонючістю, противністю та боягуством.
Кабанчику до Любі свині Показати IP 9 Лютого 2014 20:36
Ще є прості люди, які в принципі вам до ср*ки.(
вв до Любі свині Показати IP 9 Лютого 2014 20:42
Згідний.І особливо схоже на почерк однієї п*вії з відділу звернень.))))
Рита до Любі свині Показати IP 9 Лютого 2014 22:53
Де у людей береться стільки жовчі? Якщо хтось не поділяє твою точку зору то треба лити бруд? Ти гарно назвався, але на жаль через таких як ти прості люди і розчаровуються у майданах і можливості МИРНИМ способом досягти перемін у країні.А може за бабло переживають ті, хто не встигне гавкнути на майдані, а фото вже виклав - дивіться який я герой.Я не чиновник і не партійний функціонер - просто мисляча людина, яка розуміє, що після погромів, виколупування бруківки та биття шибок у країні потрібно буде все це приводити до ладу. Я працюю, сплачую податки - отже робити це будуть і на мої гроші.
Ось вам Показати IP 9 Лютого 2014 21:04
Категорії тих хто протестує : 1. Люди які не згідні з чинною владою і вирішили відстоювати свою позицію., ( при будь яких розкладах заслуговують на повагу). Часто при не досягненні мети розчаровуються до повної байдужості до політики. Їх називають середнім класом. 2. Професійні протестуни, які протестують усе своє життя.(більше нічого робити не вміють) 3. Підвид "молоді націоналісти", (переважно з віком проходить, якщо не проходить то стають "професійними протестунами".) 4. Грантоїди, не велика кількість представників не державних громадських організацій. (Люди освітчені, полюбляють флешмоби, публікації у блогах) Недолік те що розбещені грантами. 5.Люди які випадково потрапили. 6. "Вожді" (люди які дуже хочуть влади, а дехто вже її мав). Дуже спірна категорія, бо там велика кількість "професійних протестунів" і "відірваних від корита". Є звичайно і гідні люди, але їх чути менше, бо вони розуміють, якщо буде перемога то спиратись прийдеться на категорію №1. Останні категорії (у більшості) ефективні при потребі щось руйнувати.
екскурсовод Показати IP 9 Лютого 2014 22:00
Та на лобі в них написано: "а хр*н його знає що я тут роблю, сказали йти, - пішов".
до Гузя Показати IP 9 Лютого 2014 22:21
Ігорчику щось в тебе гопоти вже мало залишилось
був там Показати IP 10 Лютого 2014 09:13
Розкажіть, будь ласка, а як це один з "поводирів" опинився біля РАЦСу раніше за весь народ? Оранжеву жилетку на червоній куртці було здалеку помітно. От вам і "лідери", які питають згоди на те, щоб пройти 4 кеме, а самі сідають в авто і рулять набагато раніше. Люди! Подивіться за ким ви йдете. Сліпа сіра маса, зомбована примарними ідеями заради задоволення чужих амбіцій!
Лучанин до був там Показати IP 10 Лютого 2014 09:26
Дійсно, той Пащенко піариться за рахунок людської біди. Він просто хоче пропихнутися на мера. Рєволюціонєр, за гроші жінки зробив бізнес і тепер хоче містом правити, не вийде, народ не дурний!
споглядач Показати IP 10 Лютого 2014 23:00
Обтяжені розумом молоді мязисті обличчя із слідами напруженої роботи єдиної мозкової звивини... Кукловоди і клоуни, пянички і бездари.... Хто тільки не веде за собою засліплений і зомбований народ. Вірніше - маси людські, тому що народу в нас, нажаль, немає....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus