USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьк приїхала журналістка російського видання

21 Травня 2014 08:32
Не допустити, щоб вірус людиноненависницької журналістики просочився через кордон з Росією в Україну закликала волинських колег журналістка одного з небагатьох опозиційних видань Росії Ольга Мусафірова.

Прес-конференція кореспондента «Нової газети» в Україні Ольги Мусафірової відбулася 20 травня у Луцьку.

Зі слів журналістки, під час останніх подій в Україні ми побачили, що таке справжня інформаційна війна, яка може призвести до справжнього кровопролиття та жертв.

«Я розумію, яка мала відстань від нашої публікації до пролитої крові. Мені стало важко писати, тому що я фізично відчуваю, скільки важить слово, як будь-що сказане з телеекрану може вилитися в неконтрольовані події», - зазначила журналістка.

Вона розповіла, що «Новая газета» лишається одним із небагатьох демократичних видань у путінській Росії, де вся опозиційна преса давно «закатана в асфальт». Також вона зізналася, що нині соромиться того, що протягом двадцяти років працювала у «Комсомольській правді», яка тепер в Росії перетворилася на флагманське видання режиму Путіна.

На думку Ольги Мусафірової, зміна прізвищ у системі влади після перемоги революції в Україні не змінила нічого, а за новою риторикою стоїть «колективний Янукович». Вона наголосила, що журналістика є містком між політиками та людьми, тож, важливо виконувати завдання цього містка чесно. З її слів, після спілкування із київськими журналістами вона зрозуміла, що преса наразі не стала вільною, зберігається тиск окремих партій та політичних лідерів на ЗМІ.

«Люди йдуть до журналістів здебільшого за захистом а, виявляється, що ми самі себе не можемо захистити від владного тиску. Ми не відчуваємо себе самостійною владою. Ми - не підручні біля адміністрації, чиновника, політика, ні, ми, самі по собі, ми формуємо громадську думку. Коли ми починаємо працювати в пас політику чи чиновнику, то даємо викривлену картину світу людям. На Донбасі неможливо людей переорієнтувати, що в Києві не сидять бандерівці. Страшні речі були насаджені в Криму і на Донбасі не лише політиками. Журналісти дозволяли собі грішити проти істини і отримали те, що отримали», - зазначила Ольга Мусафірова.

Вона зізналася, що після подій на Майдані, де загинуло чимало людей, журналіст зрозуміла, що вже не працюватиме так, як раніше, а перевірятиме «кожну кому», внутрішнє наповнення матеріалів, адже боятиметься, що від неї може піти не той меседж, який потрібен країні. З її слів, бути «кривим дзеркалом» зараз для журналіста означає працювати на зло Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ааа Показати IP 21 Травня 2014 08:52
те саме було і на майдані!
йося моргенштерн Показати IP 21 Травня 2014 12:13
коментар було видалено
Не катить Показати IP 21 Травня 2014 12:40
тут задокументований документ про кошти які брала ваша героїня за статті та проекти що фашизували історію України http://espreso.tv/article/2014/05/21/yak_rehionaly_malyuvaly_ukrayini_fashystske_oblychchya_dokumenty женіть це гівно у расєю
Вика Показати IP 21 Травня 2014 13:06
То хай ця журналістка живе тут,а то проживає в Росіїї і обс*рає її.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus