USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

«Віддайте нам зароблене»: гірники Волині ведуть переговори з ОДА

7 Листопада 2018 12:38
Волинська ОДА разом із представниками шахтарів складе спільне звернення до уряду. Окрім того, гірники вимагають, аби голова облдержадміністрації Олександр Савченко та депутати облради разом із ними відправилися до Києва, щоби відстоювати права шахтарів перед прем’єр-міністром.

Нагадаємо, хода гірників стартувала від Луцького замку до Волинської ОДА 7 листопада. Акція протесту – це вияв солідарності гірникам із усієї України у зв’язку з недофінансуванням шахт.

Після безрезультатного скандування на Київському майдані ініціативна група увійшла до приміщення.

Урешті до шахтарів вийшов радник голови облдержадміністрації Олександр Киричук.
Як розповів йому голова профспілки Василь Прадід, гірники хочуть, аби голова ОДА разом із ініціативною групою поїхав із ними до Києва, щоби вирішити складні питання шахтарів, зокрема щодо виплати зарплати і дофінансування будівництва шахти 10 «Нововолинська».

Олександр Киричук, своєю чергою, зазначив, що ОДА направила численні звернення до Києва у зв’язку з питанням волинських шахтарів.

Він зауважив, що облдержадміністрація зацікавлена в добудові шахти.

«Ми робитимемо все необхідне, аби виправити ситуацію. Наше завдання № 1 - добудувати шахту 10 «Нововолинська». Ми можемо зробити спільно необхідне звернення», - запропонував Олександр Киричук.
Також гірникам повідомили, що голова ОДА Олександр Савченко перебуває у відрядженні в Києві. Натомість така звістка обурила мітингарів, адже вони завчасу повідомили про свою акцію.

Як наголосили шахтарі, подібний протест нещодавно відбувався у Львові, і там гірників особисто зустрічав голова місцевої облдержадміністрації.

У результаті переговорів склали протокол зустрічі, де зафіксували вимоги шахтарів. Було ухвалено влаштувати зустріч у Києві з прем’єром, а також міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом за участі представників трудового колективу та облдержадміністрації. Дату зустрічі узгодять згодом, але не пізніше, ніж протягом трьох тижнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анатоль_ Показати IP 7 Листопада 2018 12:49
Яке там ше "зароблене"? Просто за вихiд на роботу
До шахтарів Показати IP 7 Листопада 2018 13:37
Хлопці ! Якщо до вас на перемовини ОДА направила якогось радника, то результат наперед прогнозований . Савченко вас уникає, заступники вас бояться . А той радник, який на попередній роботі добив до ручки Луцьктепло, може хіба що порадити, як добити останню шахту ! Для початку Сапожнікова, Савченка, Гузя, Носалика - до Гройсмана, а далі по ситуації !
Анатоль_ до До шахтарів Показати IP 7 Листопада 2018 15:02
Ех, весела панi, вам би тiльки Сапожнiкова вщипнути.
Галина Показати IP 7 Листопада 2018 14:48
Ось і побачимо чи наш керівник губерні дійсно дбає про Волинь і її мешканців чи просто БАЛАБОЛ який на нарадах і селекторах показує який він "ментівський" герой-командир. І ось тоді ми всі побачимо "з ким тут захищати Україну"(це слова Савченка підлеглим)
Анатоль_ до Галина Показати IP 7 Листопада 2018 15:05
Да замембали ви, весела панi, своiм тим пiаром.
Галина до Анатоль Показати IP 7 Листопада 2018 16:06
Я шановний бачу це ти піаришся і чимось не задоволений працею гірників, таке враження що ти з народження забембаний
Анатоль_ до Галина до Анатоль Показати IP 7 Листопада 2018 16:23
Бачищ я тобi плюса поставив. Я незадоволений шахтарями бо вугольку добувають чайну ложку а зарплату хочуть велику. А на 10 шахтi шо за 2 роки побудували? Нiчого! Просто контора ходить на роботу. А зарплату то дай держава
просто Показати IP 7 Листопада 2018 17:47
ото Кірик їм допоможе,в нього ж розуму вистачає тільки на як вкрасти і як розвалити і щоб за це нічого не було,та ще й в радники до губернатора потрапити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus