USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відомство Табачника принизило галичан

21 Березня 2011 12:40
У рекомендованому Міносвіти до передплати в українських школах журналі "Щедрику-Ведрику" була розміщена публікація, яка принижує жителів Галичини.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ZAXID.NET.

"Існування галичанина зав’язане на селі і в нього відповідно селянське мислення – "на хлопський розум", - йдеться у статті про Галичину у випуску журналу за грудень 2010.

"У п’ятницю обласні центри на третину порожніють, люди роз’їжджаються по області, для того, щоб в понеділок наповнитися жителями сіл і містечок, "затарених" бульбою, буряком, яйцями, молоком і всім, що допомагає виживати в західноукраїнському не індустріальному місті", - йдеться у статті дитячого журналу.

"По-друге, на ринку праці Галичини не існує таких професій, як рерайтер, PR-консультант, екзистенційний психотерапевт, бо де просте життя – там проста робота – шофер, будівельник, медсестра, продавець", - зазначається у публікації.

"Максимум, про що можна мріяти галичанин з вищою освітою в рідному місті – це робота клерком в регіональній філії великої компанії або банку. Не буває галичан-космонавтів, конструкторів, олігархів і великих політиків", - додає автор тексту, прізвище якого не вказується.

Як повідомляється, на відповідних сторінках у журналі вказано, що спонсором рубрики, у якій опубліковано текст, є Міжнародний освітній фонд ім. Ярослава Мудрого.

У супровідному листі, що надсилався разом з цим числом журналу до шкіл, наголошується: "Згідно з листом №14/18-3502 від 9.09.2010 р. Міністерства освіти та науки України Всеукраїнський дитячий журнал "Щедрику-Ведрику"...рекомендований до передплати усіма навчальними закладами І-ІІІ ступенів".

"Благодійний дитячий фонд "Щедрику-Ведрику" зобов’язаний інформувати Міністерство освіти та науки України про хід передплати", - йдеться у листі, підписаному директором благодійного фонду Блюхером.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій-Волинь Показати IP 21 Березня 2011 15:57
Я вважаю, що на хворих гріх ображатися!!! а людей, які таке пишуть тільки хворими вважати і можна. тільки дивно, чому коли до нас на Західну Україні приїздять зі Східної то приємно вражені культурою та рівнем життя галичан, певно не все так провінційно та безнадійно, як комусь хочеться!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus