USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Віха в історії поліського краю: новий храм, де служба лунатиме рідною мовою

18 Серпня 2015 13:19
Освячення нового храму Святителя Миколая Чудотворця в селищі Колки Маневицького деканату відбулося 16 серпня 2015 року.

Чин освяти церкви Святителя Миколая Чудотворця та Божественну Літургію в ній очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Для поліського краю подія особливо важлива, а для жителів селища Колки (колись містечка Романів) – віха в історії.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Дорога громади до храму була непростою, часами тернистою, але благословенною. Десятиліття будівництва (2004–2014) дали змогу багатьом людям потрудитися на славу Божу. Починаючи з 19 грудня 2002 року, в Колках залунала молитва рідною мовою – почала жити парафія Київського Патріархату. Тимчасовий храм у приміщенні колишнього дитячого садочку, особливо теплі перші Служби у холодну зиму, перші спроби церковного хору, перші діти у недільній школі...



Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, нещодавно Волинська облрада виділила кошти на будівництво першої церкви київського патріархату на весь Старовижівський район. До того там панувала російська церква і забирала всі кошти.

Також, нагадаємо, громада села Охнівка Володимир-Волинського села на загальних зборах висловилася за об’єднання церковУкраїнської православної церкви Московського патріархату та Київського патріархату в єдину під крилом останнього.

В умовах неоголошеної війни з Росією людей, яким раніше було байдуже, який храм відвідувати, тепер не влаштовують молитви за Кирила та закиди на адреси Герої АТО, які звучать у храмах московського патріархату.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЦЕРКВУ КП НА ВОЛИНІ ЗРОБИЛИ МОСКОВСЬКОЮ І ЧОМУ ЗАПРОТЕСТУВАЛИ ЛИШЕ ЗАРАЗ

Минулої неділі, 16 серпня, маневицький декан і настоятель колківської парафії протоієрей Андрій Закидальський, багато інших мешканців селища зустрічали архіпастиря з особливим трепетом. Величі першого для громади архієрейського Богослужіння сприяло численне духовенство. З владикою служили: луцький міський декан протоієрей Михайло Онищук, цуманський – протоієрей Тарас Манелюк, любешівський – протоієрей Юрій Устимчук, намісник Замкового Свято-Архангельського монастиря, що в Луцьку, ігумен Святополк (Канюка), інші священики – не тільки місцеві, а й із Рівенської, Тернопільської, Львівської та Житомирської єпархій.

У проповіді високопреосвященний сказав: «Людська душа потребує єднання з Богом. Ваші бажання утвердили вас у думці збудувати цей храм. І ваші серця підказали, що він буде саме тут, народженим із любові до нашої України, до рідної землі. Тож за молитвами вірних нехай ця церква буде наповнена благодаттю Святого Духа. І мир в Україні буде, і Церква буде єдина, і все буде за нашими молитвами».

Освячення Божого дому стало великим духовним святом для усіх парафіян. Микола Васага отримав з рук митрополита Михаїла медаль єпархії як найбільший жертводавець, іншим достойникам вручено благословенні грамоти.

Радість торжества зокрема розділили голова райдержадміністрації Андрій Линдюк та голова райради Людмила Веремчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Кріс Показати IP 18 Серпня 2015 14:28
За попами плаче АТО
Анонім до Кріс Показати IP 18 Серпня 2015 23:20
коментар було видалено
Кріснутому Показати IP 18 Серпня 2015 16:37
30 священників - капеланів УПЦ КП відправились в зону АТО! А за попами дійсно плаче.
Андрій Показати IP 18 Серпня 2015 17:31
Священники свою місію виконують.А яку місію виконєш ти,кріснутий?
Кріс до Андрій Показати IP 19 Серпня 2015 14:31
Ось воно обличчя віруючого... зразу треба ображати... всі ви такі злющі
Ірина Показати IP 18 Серпня 2015 23:23
Де ж ти такий розумний взявся? Священники виконують свій обов'язок. А що робиш ти, трутню?
Кріс до Ірина Показати IP 19 Серпня 2015 14:32
Ось ще одна з любов"ю до ближнього... а треба лікувати ПГМ
Колосок Показати IP 19 Серпня 2015 13:37
Як для Колок то зовсім мало людей на таке величне свято, ще й за участі владики.
Кріс Показати IP 19 Серпня 2015 14:09
Це який такий обов'язок і місію вони виконують? Ледарі і пройдисвіти
фома Показати IP 19 Серпня 2015 22:48
Повага та шана людям що долучаються до відродження святить. Історія памятає своіх героів та не забуває про зрадників. Думай добре, роби добре, і буде тобі доре.
Фотій Показати IP 19 Серпня 2015 23:54
Попів більше як прихожан.
Анонім до Фотій Показати IP 20 Серпня 2015 18:27
Попи в Московському патріархаті, а в Київському - священики або отці.
Кріс до Анонім Показати IP 21 Серпня 2015 07:59
Абсолютно ніякої різниці
Ніка Показати IP 20 Серпня 2015 18:30
Радісно на душі. що воскресає своя українська церква.
Кріс до Ніка Показати IP 21 Серпня 2015 08:01
аморальным и деструктивным фактором является нарастающая коммерциализация церквей. Многие церкви по существу превратились в корпорации, делающие деньги на "вере в бога".
Кріс Показати IP 21 Серпня 2015 15:53
Религия претендует дать нам знания того мира, которые вне этого мира. Но мир религиозных верований - это мир несостоятельный, этот мир вымышленный и, следует сказать, плохо вымышленный. Это, во-первых. А во-вторых, как показывает история и нынешность, религия охмуряет верующих, засоряет из нереальными, отжившими, антинаучными идеями и представлениями. И, в-третьих, на извращенных религиозных верованиях строят свое житие-бытие свора разного рода пройдох и паразитов. И, в-четвертых, религиозные предрассудки приносили и приносят огромный социальный и культурный вред общественной и личной жизни.
Сонце Показати IP 24 Жовтня 2015 15:34
Читаю та дивуюся наскільки гнилі та продажні є КРІСИ. І він не один такий кацап.Напевно поп Московського патріархату так відстоює московський вплив.На війну таких, не можна відправляти, тому, що на другий день буде з сепаратистами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus