USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Війна» за луцький ринок триває

14 Травня 2015 17:11
У суді Луцька розглядають нововиявлені факти щодо неправомірності прийняття рішення депутатами міськради про передачу комунальної землі в оренду «Облспоживспілці» в 2011-му році. Як вважають депутати, від цього втрати казни сягають майже 100 мільйонів гривень.

Судове засідання в Луцькому міськрайонному суді за заявою депутата Луцької міської ради, голови депутатської групи «Новий Луцьк» Андрія Осіпова відбулося сьогодні, 14-го травня.

Ситуацію коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини позивач.

«Я вважаю, що рішення про надання в оренду землі для Волинської обласної спілки споживчих товарів, яке приймалося в 2011-му році, – незаконне. По-перше, тому, що воно було прийняте з порушенням будь-яких вимог закону, зокрема під час існування судової заборони. Також було повторне, третє, голосування у так званому закритому режимі під тиском демонстрантів, які зібралися під стінами Луцької міської ради. Найголовнішим тут те, що це рішення вкрай невигідне міській казні, адже воно завдало збитків майже 100 мільйонів гривень. Тому цю угоду треба припинити вже зараз», - наголошує Андрій Осіпов.
З його слів, суд 6 квітня 2012 року визнав законною угоду про договір з «Облспоживспілкою», який ухвалили депутати 5 травня 2011 року. Якщо ж вдасться цього разу Феміді встановити факт нововиявлених обставин, то це буде підставою для перегляду справи трирічної давнини. Тоді, вважає депутат, суд може визнати, що договір міськрада уклала незаконно.

На суді представник Луцької міської ради, заступник начальника юридичного відділу Наталія Юрченко заявила, що в залі відсутня третя сторона – представники «Облспоживпілки».

У зв’язку з цим суддя Людмила Присяжнюк відклала розгляд справи до 15 червня на 14:30.

Зауважимо, що на засідання прийшли слухачами підприємці ринку.

Нагадаємо, нещодавно Львівський суд виніс рішення, яким визнав дії Луцького міського голови Миколи Романюка незаконними про постановлення на повторне голосування питання щодо оренди землі Волинській обласній спілці споживчих товариств на території Завокзального ринку.
Наталія Юрченко
Наталія Юрченко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
опа Показати IP 14 Травня 2015 17:45
гарна жінка в вишневих туфельках.
анонімус Показати IP 14 Травня 2015 18:06
осіпов прикормлює громаду до приходу палиці
Степан Бандера Показати IP 14 Травня 2015 18:13
Той Новий Луцьк вже роками не може повернути громаді ринок, то навіщо їм у владу іти, вони навіть цього простого рішення не можуть протягнути. Тільки скандалити і програвати в судах уміють. Купіть вже пару суддів, якщо адвокати і юристи у вас слабаки
2015 Показати IP 14 Травня 2015 18:21
Що це за підприємство Облспоживпілка? Це прокладка де гроші пропадають!! Це питання не в тільки в судах треба вирішувати в цивільних відносинах - Давно вже прокуратура має кримінальну справу відкорити по факту і проти посадових осіб і засновників!!!
Анатолій Кольчук Показати IP 15 Травня 2015 10:11
Дякую за таку добру справу. Усі бояться, але хоч хтось робить. Ці злочинні угоди по варшавському ринку давно пора накрити. Цих злодіїв викрити не просто, бо вини прикриваються мерськими посадами, державною владою і великим баблом. Я бажаю успіху депутату Осіпову. Я вас підтримую, не здавайтесь
Анонім Показати IP 15 Травня 2015 11:27
Міст побудували - і угоду можна розривати? Осіпов тоді не домовлявся, домовлявся Романюк. А якби не домовлявся б Тоді Новий Луцьк цвиркав би слиною, що довгобуд Кривицького Романюк не добудував... Андрій відпрацьовує гроші Палиці, та не збуває про себе "красівого"... Адже це його ідея розгойдування Крісла мера.
Смотрящий Показати IP 15 Травня 2015 13:02
Не чіпайте корито це святе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus