USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У суді не побачили підстав повернути орендовану під «Варшавським» ринком землю

15 Червня 2015 18:46
Справу трирічної давнини обранці громади просять переглянути, адже, на їхню думку, з’явилися нові вагомі обставини, які дадуть можливість повернути місту орендовану землю під «Варшавським» ринком. Втім, Феміда не бачить нових обставин справи. Більше того, представники міської влади - власне відповідача, не з'явилися на суд. Причина тому - відпустки та сильна зайнятість.

Судове засідання в Луцькому міськрайонному суді за заявою депутата Луцької міської ради, голови депутатської групи «Новий Луцьк» Андрія Осіпова відбулося сьогодні, 15-го червня.

Представляла Феміду суддя Людмила Присяжнюк. Андрій Осіпов пояснив їй, що звернувся за правосуддям й просить повторно розпочати справу, аби розірвати договір про оренду між Луцькою міською радою та «Облспоживспілкою», мовляв, його уклали без законних на те підстав.

«Ще у 2012-му році у судовому порядку одночасно розглядали кілька справ щодо Волинської обласної спілки споживчих товариств. Одна з них - про незаконні дії Луцького міського голови Миколи Романюка, інша про неправомірність ухваленого рішення депутатами щодо оренди. Тоді суд не скасував договір оренди. А справу щодо законності дій мера розглядав аж до 2015-го року. Результати другої справи розкривають нові обставини, зваживши на які, потрібно скасувати ухвалу 2012-го року й розглянути по-новому. Адже тепер рішення суду може бути принципово іншим»,- наголосив депутат.
Андрій Осіпов вважає, що градоначальник не мав права ставити питання на повторне голосування аби дати дозвіл на оренду територію «Завокзального» ринку «Облспоживспілці» на 22 роки, адже у цей час діяла судова заборона.

Відзначимо, що саме голосування було таємним, а це, вважає позивач, вплинуло на результат.

«Повторне голосування було у так званому закритому режимі під тиском демонстрантів, які зібралися під стінами Луцької міської ради. Тоді у сесійному залі я говорив що неможливо голосувати таємно, а потрібно поіменно, аби депутати взяли за вчинені дії на себе відповідальність. Тоді була моя письмова пропозиція, а потім з’явилася усна від депутата Євгенія Ткачука про таємне голосування. Шляхом маніпуляцій Микола Романюк мої прохання проігнорував. Так як невідомо як депутати голосували, то багато хто з обранців громади зараз говорять, що не голосували тоді за дозвіл на оренду. А це - не чесно, розпоряджатися майном громади таємно. Тут порушили мої права як депутата – не поставили на голосування мою пропозицію про відкрите голосування. Втім, найголовнішим тут є те, що це рішення - вкрай невигідне міській казні, адже воно завдало збитків майже 100 мільйонів гривень. Тому цю угоду треба припинити вже зараз», - наголошує Андрій Осіпов.

Нагадаємо, нещодавно Львівський суд виніс рішення, яким визнав дії Луцького міського голови Миколи Романюка незаконними про постановлення на повторне голосування питання щодо оренди землі.

На цю всю ситуацію дивиться з іншої сторони представник «Облспоживспілки», який запевняє, що підстав для нового розгляду справи про розірвання договору – немає.

«Ми вважаємо, що відсутні підстави для перегляду рішення, у нас є письмові заперечення. Ті обставини, про які говорить скаржник, – досліджували в суді першої інстанції та приймали певні висновки», - говорить Федір Данилік.
Суддя поцікавилася у скаржника, чи він подавав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції. На це Андрій Осіпов відповів, що пробував, але виникли певні обставини.

«Я підготував апеляційну скаргу, втім, ніби через технічні помилки вона зникла із канцелярії Луцького міськрайонного суду та опинилася у Львівському апеляційному судді. Так, мою скаргу не розглянули. Тоді було внутрішнє розслідування, але результатів жодних», - пригадує Андрій Осіпов.

Після обговорення суддя Людмила Присяжнюк оголосила перерву більш як на годину, аби підготувати Ухвалу.

Зрештою винесли рішення відмовити депутату Андрію Осіпову, мотивуючи це тим, що суд не бачить нових обставин, а рішення Львівського суду – правова позиція в іншій справі щодо незаконних дій головуючого під час пленарного засідання.

Позивач повідомив, що буде готувати апеляцію, бо вважає Ухвалу необґрунтованою та незаконною.
Зауважимо, на судове засідання запрошували й представників Луцької міської ради, однак ті дали письмову інформацію, що в працівника, який вів справу, - відпустка, а всі інші - дуже зайняті.

Позивач Андрій Осіпов зауважив, що Луцькрада має 8 юристів, які могли б відвідати суд, а такі заяви - неповага до суду й усіх учасників процесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
балакун Показати IP 15 Червня 2015 19:00
Суддя гарна!!!
Соленый до балакун Показати IP 16 Червня 2015 02:09
Лицо, вызывающее доверие
Анонім Показати IP 15 Червня 2015 19:03
коментар було видалено
вася Показати IP 15 Червня 2015 19:05
НІ ОСІПОВ ГАРНИЙ ...ЦЬОМ ЙОГО В **
Люмпен Показати IP 15 Червня 2015 19:19
Суддя і дійсно дуже вродлива пані
Vfrc Показати IP 15 Червня 2015 19:41
А чого це осіпов вважає ухвалу суду незаконною та необгрунтованою? Осіпов важає, що він лише правий? Перегинає хлопець палку. У судді коли його бачать, то вже втікають, бо дістав усіх
Колянич Показати IP 15 Червня 2015 19:42
Ну нема хлопцю, бідно, чим зайнятися. То він за землю судиться, то за гарячу воду річної давнини. Зайнявся б чимось корисним. А то язиком молоти, то не руками працювати.
ми Показати IP 15 Червня 2015 19:48
романюк і горгут давно вже все поділили....комсомольці...
Адвокат Показати IP 15 Червня 2015 20:18
Суддя красуня! І взагалі молодець,дуже приємна людина!
прокурор до Адвокат Показати IP 16 Червня 2015 11:01
Ну у вас і смаки! А взагалі кому і кобила наречЕна
До Осіпова Показати IP 15 Червня 2015 20:58
коментар було видалено
Че Показати IP 15 Червня 2015 22:04
З юридичної точки зору ця справа виїденого яйця не варта. Однак, це відмінний інформпривід, щоб згадати майбутнього кандидата Осіпова та іже з ним. А журналісти добре ведуться на такий привід : і писати є про що, і грошенят часом підкинуть. "А піпл - хаває..." Р.S. А суддя таки гарна.... респект!
Анонім Показати IP 15 Червня 2015 22:06
Ми торгуємо, нікого не зачіпаємо, всім задоволені. Не зачіпайте нас, бо всіх працевлаштувати робіт стільки не вистачить. Дайте ринку спокій.
я Показати IP 16 Червня 2015 07:43
суддя дуже класна.
Іуда Показати IP 16 Червня 2015 08:35
За таке бабло я що хоч не визню.
дуся Показати IP 16 Червня 2015 08:40
суддя не тільки гарна,але розумна і справедлива!дай бог,щоб такою залишалася!!!
вовк Показати IP 16 Червня 2015 19:52
Ося руки забери від базару.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus