USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

При військкоматі триває набір заяв

19 Серпня 2014 14:52
На Волині розпочали створення Громадської ради при обласному військовому комісаріаті, а згодом процес стартує в усіх комісаріатах області. Відсьогодні починається місячний термін для прийому заяв від охочих увійти до складу організації.

Про це стало відомо під час прес-конференції в обласному військовому комісаріаті сьогодні, 19 серпня.

Зі слів представника ініціативної групи, члена комісії з питань національної безпеки і оборони ГР при Волинській облдержадміністрації Костянтина Байчука, ідея створення Громадської ради при військкоматах виникла ще місяць тому, коли розпочалися перші протести рідних проти мобілізації.

«Створення Громадської ради – не нова ідея, вона виникла ще місяць тому. Одна з перших подій, яка розпочала цей процес – перекриття руху на міжнародних трасах», - зауважив він.

Відлік часу, коли будуть прийматися документи, розпочинається з сьогоднішнього дня і триватиме до 20 вересня. Уже через місяць відбудуться збори, під час яких оберуть голову, секретаря.

До співпраці запрошують громадські організації, незалежних лікарів, незалежних юристів, батьків військовослужбовців. Щоправда, вони мають бути делеговані громадськими організаціями.

Заступник військового комісара з виховної роботи Волинського обласного комісаріату Володимир Бондарук пояснює, що Громадська рада – орган, який надаватиме інформацію для населення. Звичайно, це не стосується інформації з обмеженим доступом, тим паче, військових таємниць не розкажуть. Однак, на його думку, створення такої Громадської ради дозволить підвищити довіру людей до військових комісарів.

«Ми не хочемо, щоб військкомат чорнили. Щоб казали про те, що тут працюють п’яниці і хабарники. І коли розпочнеться ця робота, тоді багатьом стане зрозуміліше про роботу військкомату. Ще невідомо, де тяжче працювати – чи в АТО, чи тут, коли ти пояснюєш кожній матері, жінці, чого їх чоловіки там. Але найстрашніше – організовувати похорон», - пояснює він.

Головні завдання Громадської ради – інформаційно-роз’яснювальна робота і недопущення корупційних діянь.

«Ліквідовуючи таких людей (корупціонерів – ред.) з військкомату, ми будуватимемо нову Україну. Ту, за яку кладуть голову наші хлопці», - додав він.

Прийом документів триватиме до 20 вересня у кабінеті 211 з 8.00 до 17.00.

Батьків військовослужбовців також можуть делегувати громадські організації.

Телефони для довідок – 0673346108 Костянтин Байчук
067 3345801 – Володмир Бондарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 15:39
Ой не смішіть мене,бо впаду.Що ви зробите.От сидить така пачка, чого не в Луганьску, автомата йому в руки.Хай побігає і захищає Батьківщину. Наїв пачку, бідує чоловяга
911 до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 16:22
Бондарук - адекватна фахова людина. Маєте факти - пишіть, емоції зайві.
читач до 911 Показати IP 19 Серпня 2014 16:43
якщо бондарук адекватна людина і каже що не знає де важче в ато чи у військоматі.....то чому ж він бідолашний страдалець так мучиться.....нехай їде в зону ато
мама Показати IP 19 Серпня 2014 16:11
Воєнкомат вже і так зачорнений, це стосується 1 і 2 хвилі мобілізації, як ви призивали?
батя Показати IP 19 Серпня 2014 16:14
хто ж тобі, тріско обездолена, заважав наїсти пачку? якщо нема що конкретно писати - ліпше промовчи, або сходи у військкомат. вже йому обличчя не подобається. а мене твоя тіпа пісанина нервує, то що, я повинен піти і всра...ися?
да батя.. Показати IP 19 Серпня 2014 16:25
так ти ж словами ср......ш))
Волинянин Показати IP 19 Серпня 2014 16:29
Громадський контроль потрібний в усіх вертикалях влади.Самоврядування,звітність перед народом,відкритість доступу до джерел інформації буде протидіяти корупції.Військовий комісаріат міста,області, повинен доступно і прозоро інформувати людей в межах законодавства України.
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 16:40
"Відлік часу, коли будуть прийматися документи, розпочинається з сьогоднішнього дня і триватиме до 20 вересня. Уже через місяць відбудуться збори, під час яких оберуть голову, секретаря." - Когда заканчивается третья волна мобилизации? Такое впечатление, что эта комиссия будет создана как раз к четвертой волне мобилизации, когда будут гребти в армию и семидесятилетних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus