USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Військова прокуратура назвала винних в іловайській трагедії

8 Жовтня 2014 08:16
Батальйон територіальної оборони "Прикарпаття" скоїв злочин, що став першопричиною серії подій, які спричинили трагедію під Іловайськом. Так вважає військова прокуратура.

Про це на брифінгу у вівторок заявив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, - повідомляє УНІАН.

На думку головного військового прокурора, батальйон з 326 військовослужбовців залишив місце несення служби, оголив фланг і поїхав через всю Україну додому зі штатною зброєю на шкільних автобусах. При цьому бійці тричі не виконали наказу зупинитися від вищого керівництва. "Сідаємо на гелікоптер - командувач Сухопутних військ, я, мій перший заступник - летимо у Кіровоград, Знам'янку. Посадили в полі вертоліт, ідемо до них. Вони перекрили дорогу - мені соромно це говорити, квантунська армія: дехто п'яний, босі, озброєні до зубів, з бойовим комплектом гранат на поясі, направили РПГ на вертоліт, і старший лейтенант Прочук, якому ми оголосили підозру, віддав команду стріляти", - розповів Анатолій Матіос.

Зі слів Матіоса, командувач Сухопутних військ наказав тоді батальйону "Прикарпаття" прибути до найближчої військової частини, здати зброю, пройти медичне обстеження, помитися, переодягнутися, отримати квитки на потяг і централізовано відбути додому. Але бійці цього не зробили. "Можливо, я занадто емоційно говорю. Але органи місцевого самоврядування Івано-Франківської області роблять з них героїв. Я не хочу сказати, що там всі є дезертирами, завжди є поводир і завжди є ті, що йде за поводирем", - зауважив він.

На переконання Матіоса, при визначенні командира батальйону івано-франківський військовий комісар повинен був "встигнути зрозуміти, що ця людина любить алкоголь" і не може командувати такою кількістю людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
007 Показати IP 8 Жовтня 2014 08:25
Давайте своїх гнобіть, гризіться... це всім, що на Сході, що на Заході - вигідно! Всі тільки сміятись будуть!:( Ганьба!!! Прокуратура нехай на себе дивиться "херої" ептить...
Комісар до 007 Показати IP 8 Жовтня 2014 10:31
Да, триста своих душонок они сохранили, за то в том числе и по их вине сколько патриотов погибло. Батальон "Прикарпатье" был не на передовой, а был во втором эшелоне. Оставив позиции, предав своих товарищей, которые воевали на передовой, они создали возможность таким же трусливым уйти, открыв для врага возможность окружения. Одним словом дезертиры они и есть. Все на войне хотят выжить, это понятно, но не ценой чужой жизни и предательства. При этом цинично рассказывая какие они герои.
петрович Показати IP 8 Жовтня 2014 08:39
Це за яких дурнів має нас головний військовий прокурор, стверджуючи що батальйон ( 326 чол.) винний у поразці української армії на Сході. Командувач Сухопутних військ повиненн розробити декілька планів розвитку ситуації і відповідно вживати заходи. Бігають за відступаючи військами командири, які не мають стратегічного мислення, а для такої посади це потрібно,
Комісар до петрович Показати IP 8 Жовтня 2014 10:27
Привезти домой трусов - не большая заслуга. А комбату в голову не приходило, что на передовой для сохранения личного состава и выполнения, поставленной перед подразделением задачи, нужно было создать оборонительные сооружения или хотя бы окопаться? И в конце концов, неужели нет понимания, что между простым гражданским и военнослужащим, находящимся под присягой, есть огромная разница?
Жора Показати IP 8 Жовтня 2014 09:19
Через тих "мудаків" загинуло багато хлопців з 51-ї бригади, в тому числі і мій брат.
Анонім до Жора Показати IP 8 Жовтня 2014 09:27
Чиста ПРАВДА
Аналітик Показати IP 8 Жовтня 2014 09:32
"Сідаємо на гелікоптер - командувач Сухопутних військ, я, мій перший заступник - летимо у Кіровоград, Знам'янку." Замість того, щоб ганятися полями за 300 бійцями, ці великі командири мали бути на полі бою. Через те, що генерали втекли з поля бою, вони теж дезертири і їх потрібно судити.
розум Показати IP 8 Жовтня 2014 09:44
Генерали неприкосновенні, вони завжди праві.
Штефан, Луцьк Показати IP 8 Жовтня 2014 09:53
Я про це знав ще від початків розвитку Іловайської трагедії. І писав про це у "ВН". Оголили фланги, покинули товаришів. Без наказу командування, порушивши Присягу. Безліч загиблих і поранених. 60% спаленої бронетехніки ЗСУ. Психологічні та моральні втрати... Всі командири НЕ можуть бути зрадниками та агентами ФСБ. Більшість з них патріоти. Я тільки думаю: як тепер жити цим людям посеред сиріт і вдів? Що стали ними із їхньої вини. Як дивитися у очі батькам загиблих героїв і дружинам? Душі розтерзаних солдат приходитимуть до них вночі і питатимуть, нащо вони зробили так? Нащадки вояків УПА, Шухевича і Бандери виявились боягузами і дезертирами.
111 Показати IP 8 Жовтня 2014 10:08
коментар було видалено
Дончанин до 111 Показати IP 8 Жовтня 2014 10:13
Разве они одиноки? Хочешь знать где сейчас черкасский, харьковский и часть черниговского батальонов территориальной обороны? Угадай с трех раз. Подсказываю, они живы и не дезертировали, а тем более, не расформированы, но Киеву больше не служат.
віто до Дончанин Показати IP 8 Жовтня 2014 10:59
дончанин, а ты, как большой брат, следишь за всеми, засланный казачек?! Написал бы, что к чему, а то "угадай с трех раз". Мне, например, и 3 - х раз не нужно, чтоб сказать, кто ты. Угадай с трех раз, что я о тебе думаю.
Хлоп до віто Показати IP 8 Жовтня 2014 11:26
Не так важливо що, важливо те, що ти взагалі вже думаєш. І частково він тому причина.
Дончанин Показати IP 8 Жовтня 2014 10:09
коментар було видалено
Дончанин до Дончанин Показати IP 8 Жовтня 2014 11:43
коментар було видалено
василь, який 4 з пол Показати IP 8 Жовтня 2014 10:14
штефане, спасибі. чиста правда, якою б вона гіркою не була, але через оту боязливу дрянь, яку називаєш нащадками бандери, загинули мої побратими, окремих тіл і досі знайти не можуть, віталій, костя, дімка - пропали безвісти ніби, а тих героями кличуть, суки і сцикуни. як справді їм жити серед такої кількості вдів і сиріт. генералів не захищаю - вина і їхня, але вони, рядові в першу чергу мали прикривати і свої сраки і нас, один одного, такої б бійні не вийшло б всеодно. чим кращий той, хто дав дорогу знищувати нас від того, хто стріляв у нас? а хтось там базікає, що не час самим між собою зводити рахунки. рахунки там на полі біля іловайська...
Комісар до василь, який 4 з пол Показати IP 8 Жовтня 2014 10:25
Ты прав в то время когда командир вез живых из "Прикарпатья" другие солдаты гибли в окружении потому что эти герои оставили участок обороны. Кстати в Иловайске у добровольцев тоже не было ни своей брони ни тяжелого вооружения но они держались 5 дней и многие с боями вышли из двойного кольца. Можно порадоваться за матерей бойцов "Прикарпатья" а что делать матерям сотен убитых и покалеченных из других батальйонов? По их логике если есть опасность жизни солдата то нужно оставить фронт и ехать домой, что бы привезти матерям живых сыновей. Логика железная. А кто воевать то будет?
Резерв Показати IP 8 Жовтня 2014 10:18
Але ж це не співпадає із висновками бійців 4-го відділення резервної роти 5-го окремого батальйону ДУК! Ганьба прокуратурі! Для чого ж наші герої з ДУКу відстоювали Україну в боях з сепаратистами? Слава Україні!
Комісар до Резерв Показати IP 8 Жовтня 2014 10:28
эти ребята, оставив участок обороны, подставили других это факт и нехер здесь молоть херню и оправдывать их. Не думаю что виноваты все. Судить нужно комбата и командиров. В военное время за такие вещи расстрел или в лучшем случае штрафбат. Наши же "герои" сидат дома и жрут сало, в то время как другие мерзнут в окопах и рискуют жизнью.
Дончанин до Комісар Показати IP 8 Жовтня 2014 11:45
А "Прикарпатье" вообще говоря занимал боевую позицию?
Wiki.ru до Дончанин Показати IP 8 Жовтня 2014 12:19
30 июня 2014 года началась подготовка батальона к отправке в зону боевых действий 8 июля 2014 батальон находился в районе Амвросиевки, в этот день выстрелом снайпера был убит начальник штаба батальона Ю. Н. Баран 12 августа 2014 подразделение батальона попало в засаду, погиб 1 и был ранен ещё 1 военнослужащий В конце августа 2014 батальон находился в районе Иловайска. В ночь на 24 августа 2014 позиции батальона были обстреляны из «Градов», в результате была уничтожена техника и имущество, закреплённые за батальоном Так занимал, или не занимал?
Имя до Комісар Показати IP 8 Жовтня 2014 12:13
Так пущай и другие до дому сало кушать едут!..
Доктор до Имя Показати IP 8 Жовтня 2014 13:29
У дончанина - рецедив раздвоения личности. Теперь он - "Имя"...Высылаем срочную психиатрическую помощь! Пациент, держитесь!
Дончанин Показати IP 8 Жовтня 2014 11:53
Порошенко, помимо прочего, владеет огромной сетью похоронных бюро. Сейчас это весьма выгодное вложение денег.
Хлоп до Дончанин Показати IP 8 Жовтня 2014 12:07
Иногда тебя "захлестывает". На фига дурь писать? Тебя из-за такого и удаляет ВН!
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 12:20
Що зробиш... Вірно сказано - нащадки Бандери і Шухевича....
волиняка Показати IP 8 Жовтня 2014 12:24
це правда. про це ще кілька тижнів тому розказували військові, які повернулися звідти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus