USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Військові знищили терористів, які розстріляли автобус під Волновахою

14 Січня 2015 11:43
Українські військові під Волновахою дали гідну відсіч бойовикам так званої ДНР, які розстріляли автобус з пасажирами. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомило власне джерело з місця події.

Так, 13 січня у відповідь на обстріл терористів військові ЗСУ точковим ударом у місце скупчення бойовиків знищили десяток сепаратистів. Також прямим попаданням було знищено арсенал зброї бойовиків. Сильний вибух на складі зброї спричинив величезні «фейєрверки», - повідомило джерело.

Нагадаємо, 13 січня терористи під Волновахою завдали артилерійський удар по блокпосту українських військових, один із снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив місцевих жителів. Кількість жертв трагедії під Волновахою сягнула 12 осіб.

ФОТО ТА ВІДЕО З МІСЦЯ ПОДІЇ

Як йдеться йдеться в оприлюдненій заяві МЗС України, терористи свідомо цілили в пасажирів транспортного засобу.

Представник Генштабу Збройних сил України Богдан Бондар під час виступу у Верховній Раді заявив, що постріл було зроблено з центру Докучаєвська, захопленого сепаратистами. Бойовики стріляли з «Градів», використавши понад 40 снарядів.

При цьому, з його слів, у Докучаєвську перебували кореспонденти місцевих і російських телеканалів для того, щоб знімати сюжети про те, як українські військовики стрілятимуть у відповідь по центру міста.

Справа розслідується за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу України - терористичний акт, що призвів до загибелі людей. Держдепартамент США поклав на Росію провину за обстріл автобуса поблизу Донецька.

Водночас у «ДНР» тепер заявляють, що непричетні до обстрілу. Зокрема, представник «ДНР» Андрій Пургін заявив, що бойовики «ДНР» не могли обстріляти автобус під Волновахою, який перебував «у глибокому українському тилу». З його слів, місце інциденту – «дуже далеко від лінії зіткнення», - повідомляє «Радіо Свобода».

Ці заяви пролунали після того, як спершу сепаратисти вихвалялися в соцмережах про «успішне знищення» українського блокпосту під Волновахою. Коли стало відомо про загибель цивільних, ці повідомлення почали стирати.

Як повідомляє "Цензор.НЕТ", сепаратистський сайт хвалькувато заявив, що так звані «ополченці накрили блокпост під Волновахою»:



«Бої йдуть в районі Березового (близько Волновахи) - там накрили блокпост «укропів», ті знову б'ють по Докучаєвську. В Авдіївці також накрили опорні пункти «укропів». В результаті вдалого попадання знищений склад боєприпасів «укропів» в Гранітному. Повідомляють про бої у с. Козаче (ЛНР ). А це північніше Нижньої Ольхової, на перехресті дороги на Красну Талівку. Там блоковані «укропи» з Хмельницької області. Блоковане підвезення продовольства і боєприпаси», - повідомляється на сайті терористів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus