USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Візит відомого шведа до України розпочався з Луцька

8 Грудня 2012 18:20
Шведський підприємець з церебральним паралічем Юнас Хельгесон відвідав Луцьк. Це – перший візит відомого шведа до України.

Про це повідомляє видання «Волинська правда».

Сьогодні, 8 грудня, лучани зустрілися зі шведським підприємцем, лектором, музикантом та гумористом 35-річним Юнасом Хельгесоном. Зустріч відбулася у Палаці культури міста. Зал закладу був заповнений дітьми та молодими людьми на милицях та інвалідних візках та батьками лучан із обмеженими фізичними можливостями. Також відвідувачі могли переглянути фотографії шведа, що експонувалися в приміщенні.

Нагадаємо, що з народження чоловік має діагноз дитячий церебральний параліч. Згідно із прогнозами медиків, Юнас все життя повинен був провести на інвалідному візку. Однак, завдяки своїй наполегливості, цілеспрямованості, він навчився ходити, говорити, грати у гольф, отримав водійські права, одружився. Також Юнас Хельгесон є автором книги «Так, я таким народився». Варто зауважити, що 1000 примірників цієї книги були поширені на Волині.

До того ж, чоловік щороку читає понад 200 лекцій по всій Швеції для школярів, студентів, викладачів, представників органів влади. Луцьк став його першим візитом до України.

У межах проведення зустрічі з Юнасом Хельгесоном Волинський обласний благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» сім'ям, у яких виховуються діти з інвалідністю, а також молодим людям з обмеженими можливостями вручили подарунки. Участь у заході також взяв президент Скандинавської місії, почесний консул України у Швеції Бо Валленберг.

Ведучі дійства зауважили, що цей захід буде годиною для натхнення та руйнування стереотипів мислення. Під час зустрічі із дітьми та молоддю Юнас за допомогою перекладача розповів про своє життя і як він бореться зі своєю хворобою. Коли він народився, то лікарі казали, що хлопчик узагалі не виживе. «Моє життя нелегке, але в мене є життя», – сказав він. Чоловік розповів про своє дитинство, коли він навіть не міг вимовити нічого окрім двох слів, проте він увесь час тренувався, аби таки говорити. Мовляв, йому важко говорити, адже в його легені надходить не так багато повітря, як у звичайних людей.

Гість переконаний, що кожна людина з обмеженими можливостями може розвиватися і знайти методи досягнення свого розвитку. «Ми всі можемо розвиватися, крок за кроком», – сказав Юнас. Швед зауважив, що часто люди з обмеженими фізичними можливостями приділяють увагу тому, що вони не можуть зробити, а цього робити не варто, краще розвивати свої таланти. «Набагато важливіше те, що ви можете робити, ніж те, що ви не можете робити», - пояснив іноземець.

До слова, під час зустрічі він часто веселив присутніх, розповідаючи кумедні ситуації зі свого життя. Чоловік переконаний, що оточення інвалідів відіграє дуже важливу роль. «Один у полі - не воїн. Ми всі потребуємо одне одного. Ми всі потребуємо любові. Люди, які нас оточують – це наша дорога», – зауважив лектор і подякував за підтримку своїм батькам, рідним та близьким. «Той, хто я є – це більше, ніж мій діагноз», – зауважив Юнас Хельгесон.

Далі зустріч відбулася у режимі «питання-відповідь». Гостя запитували як він розповідає про своє життя політикам і чиновникам. Юнас відповів, що намагається говорити із посадовцями так, аби до інвалідів не ставилися як до певної групи осіб, приймали їх як унікальних особистостей. Деякі лучанки під час зустрічі навіть передавали на сцену записки із віршами і розповідали про свої враження від прочитаної книги, автором якої є Юнас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus