USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ВКонтакте, Яндекс та Мail.Ru «зливають» дані ФСБ

6 Вересня 2014 14:21
Соціальна мережа "ВКонтакте" включена до реєстру Роскомнадзору в рамках виконання скандального "закону про блогерів", прийнятого в Росії 1 серпня, - пише Українська правда.

З відповідною заявою виступив прес-секретар Роскомнадзору Вадим Ампелонський. Чиновник нагадав, що закон регулює діяльність блогерів в Росії, і ВКонтакте було включено до цього реєстру згідно з положеннями закону в якості "організатора поширення інформації".

Інтернет-майданчики з таким статусом повинні розкривати інформацію щодо відвідуваності блогерів, їх контакти, зберігати цю інформацію на російських серверах протягом півроку та ділитися даними зі спецслужбами.

Своєю чергою, виконавчий директор "ВКонтакте" Дмитро Сєргєєв сказав, що вони дійсно отримали таке сповіщення від Роскомнадзору. З його слів, немає нічого дивного в тому, що соцмережу визнали "поширювачем інформації", адже вона такою і є.

Сєргєєв повідомив, що ВКонтакте буде діяти винятково в інтересах користувачів та в рамках закону.

Водночас заступник керівника Роскомнадзора Максим Ксензов повідомив, що до реєстру організаторів поширення інформації Роскомнадзора внесені сервіси "Яндекса", Mail.ru і Rambler.

"Хочу внести ясність. До реєстру організаторів поширення інформації за законом 97 ("Про внесення змін до Федерального закону "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації") внесено найбільші російські соціальні ресурси "ВКонтакте", сервіси "Яндекса", Mail.ru і Rambler. В цей реєстр будуть внесені також і іноземні платформи: без винятку!"- йдеться у повідомленні.

Прийняття "закону про блогерів" викликало хвилю обговорень в російському інтернеті, оскільки це ще одна сходинка до тотального контролю та цензури інформації, навіть в такому вільному середовищі, як інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дончанин Показати IP 6 Вересня 2014 15:40
"Прийняття "закону про блогерів" викликало хвилю обговорень в російському інтернеті, оскільки це ще одна сходинка до тотального контролю та цензури інформації, навіть в такому вільному середовищі, як інтернет", и лишение такой же возможности США.
Анонім Показати IP 6 Вересня 2014 17:29
коментар було видалено
Кріп до Анонім Показати IP 6 Вересня 2014 18:10
Всі укропчики давно позакривали свої сторінки "ВКонтакте".Ми тусуємося у "Фейсбуках" і Твіттерах". В однокласниках теж нічого робити.
баба параска Показати IP 7 Вересня 2014 05:18
Я взагалі не користувалась кацапоїдними продуктами
віктор Показати IP 7 Вересня 2014 11:35
не звертай уваги на хворих ...росіяни теж різні...шкода що більшість з них мовчить і горілку дудлить...та що зробиш така вона русь немитая
Отто до віктор Показати IP 7 Вересня 2014 22:29
Ага, а українці прийняли сухий закон=) поборники тверезості))))
Отто до віктор Показати IP 7 Вересня 2014 22:31
Русь ( землі нинішньої України, Росії, Білорусії) милась. А "освідчена" Європа годувала вошей))) Любителі самобичування ви наші))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus