USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вода тече по стінах: у Маневичах діти навчаються у школі з дірявим дахом

2 Листопада 2018 21:33
У Маневичах учні змушені ходити в школу без даху. Ще влітку там почали ремонт покрівлі, але досі не закінчили, йдеться в сюжеті ТСН.

Заклад заливають дощі, по класах розповзається цвіль. Батьки впевнені: вчитися там небезпечно. Але районні чиновники ніякої проблеми не бачать.

"Четвертий поверх по литки був затоплений, безліч відер, в кожному кабінеті було три–чотири відра, які міняли буквально кожні півгодини", - розповідає мама школярки Вікторія Фіщук.

Стікати зі стін продовжує навіть коли надворі сухо. Стінами взявся грибок, шпалери повідпадали. Вода дісталася й другого поверху. В актовому залі паркет став дибки, бо зі стелі тече. Постраждав і спортзал.

Гроші на ремонт старої школи виділили в кінці серпня. Минуло два місяці, а покрівлі і досі немає. Стелю тільки встигли залити бетоном, крізь який дощ ллє в класи. Батьки стверджують – усе через зволікання місцевої влади і підрядника. Тому що на двох тисячах квадратних метрів даху працювало тільки двоє робітників.

Стіна стоїть волога, пліснява усюди. Навчатися тут для дітей небезпечно, впевнені батьки.

"Є загроза не тільки здоров'ю, але й життю дітей. Як обвалиться перекриття школи, хто буде за це відповідати", - каже голова батьківської ради Андрій Синявський.

"Ті три класні кімнати, я думаю, до тижня часу, ну можливо дві, вони будуть абсолютно придатні для навчання, абсолютно я не бачу проблеми", - заявив голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Такою відповіддю батьки обурені. Не розуміють, чому з ремонтом даху зволікали до глибокої осені. Аби вирішити, чи можна пускати у такі класи дітей, батьки та вчителі зібрались на екстрену нараду.

Діти на навчання поки будуть ходити, а тим часом батьки замовлять незалежну експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
111 Показати IP 2 Листопада 2018 23:07
Яка влада ток могла робыти крышу розкрываты саме в сезон дощив ПАНЕ ЛИНДЮК вызнай ты не хозяйн
Катя Показати IP 5 Листопада 2018 21:48
Канєшно він не хазяїн, адже воно ГОСПІДАР
Андрій Показати IP 5 Листопада 2018 22:03
Що вимагати? Коли всеодно ж відновлення буде здійснюватись за наш з вами кошт! Людині от на операцію необхідні гроші, то нема- фантан фасад мальован- пажалуста. Що коїться? Де адекватна реакція громади? Да той брехливий лисий чиновник високопосадовець вже давно мав відчути справжній гнів людський, ще тоді як перший раз підтопило школу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus