USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для добудови школи № 13 необхідне співфінансування

31 Травня 2017 17:23
Про те, що луцька школа № 13 знаходиться в аварійному стані, а один із її корпусів руйнується, й через це діти змушені навчатися у дві зміни та постійно переходити із корпуса в корпус, відомо вже давно.

Подальшу долю навчального закладу вирішували під час засідання 24-ї сесії Луцької міської ради, яке відбулося 31 травня.

Керівник управління освіти Зіновія Лещенко зазначила, що необхідно добудувати шкільний корпус № 2, у якому розміщені актова зала, спорткомплекс, їдальня та 12 класних кімнат.

Також вона повідомила, що, відповідно до результатів технічного обстеження, проведеного у 2016 році, частина шкільного корпусу № 1 підлягає знесенню, а стан корпусу № 2 є незадовільним.

На разі у школі навчаються 514 учнів у 22 класах. Приміщення навчального закладу не можуть вміщати такої кількості дітей, тому учні змушені навчатися у дві зміни та переходити з корпусу в корпус на уроки, що може загрожувати їхньому здоров’ю, особливо у холодні пори року.

Зіновія Лещенко підкреслила, що школа розміщена в мікрорайоні міста, який активно розбудовується, тому з часом навчальний заклад не зможе відповідати потребам громади.

Окрім луцьких дітей, школу відвідують 166 учнів із навколишніх населених пунктів, зокрема Зміїнця (144 дітей), Тарасового (16 учнів), а також Милуш, Княгининка, Забороля тощо.

Тому керівник управління освіти наполягала на тому, що потрібно підготувати звернення до відповідних об’єднаних територіальних громад із проханням про дофінансування щодо добудови школи № 13.

Депутати, своєю чергою, підтримали цю пропозицію на голосуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus