USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинь хочуть якнайшвидше зняти з «газової голки»

29 Вересня 2014 09:51
Уже до наступного опалювального сезону в області планують відмовитися від використання природного газу для опалення в комунальних і бюджетних установах.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА сьогодні, 29 вересня.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, минулого тижня він побував на засіданні Кабміну. Головною темою «відвертої» розмови була підготовка до зими, де задавалися «незручні питання». Згідно з інформацією, оприлюдненою головою ОДА, Україні не вистачає 5-7 мільярдів кубометрів природного газу. Цей рік і наступний має пройти під гаслом переходу на альтернативні види палива, зокрема, йдеться про бюджетні установи.

Нагадаємо, в Луцьку вирішили економити газ, подаючи гарячу воду лише на вихідні.

Уряд, зі слів Володимира Гунчика, своєю чергою обіцяє підтримувати роботу з переходу на альтернативні види палива. Зокрема, планується відшкодовувати кошти за придбання обладнання до 20%.

Відтак, до початку наступного опалювального сезону, практично всі об’єкти комунальної сфери планують зняти з «газової голки».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКІ ЗАПАСИ ГАЗУ НА ВОЛИНІ

«У 2015 році не повинно бути жодного об’єкта в комунальний сфері, де використовуватиметься природний газ. Волинь має достатньо ресурсів – щепа, торф, вугілля. До початку опалювального сезону всі підприємства комунальної власності мають працювати на альтернативних видах палива», - каже Голова ОДА.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: УРЯД ВІДДАВ ПЕРЕВАГУ ВУГІЛЛЮ З ПАР, А НЕ ЛЬВІВСЬКО-ВОЛИНСЬКИМ ШАХТАМ

Разом з тим він зазначив, що кілька об’єктів перевести на інші види палива складніше. Це стосується декількох об’єктів у обласному центрі, з якими «розбираються окремо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 29 Вересня 2014 10:04
Хай всі чиновники свої віли, приватні підприємства, офіси переведуть на вугілля і торф, а ще краще на солому.Це просто абсурд.
Анонім до Анонім Показати IP 29 Вересня 2014 10:12
Нехай краще на кізяки
Кішка Показати IP 29 Вересня 2014 10:12
Повертаємось у 19 ст.! "Щепа, торф, вугілля" - це що? А сонячні батареї, паливні гранули, біогаз, генераторний газ, а використання сланцевого газу! Замість того щоб інтелектуалізувати галузь, ми її повертаємо на століття назад!
До... Показати IP 29 Вересня 2014 10:16
Попередня влада стрімко ломилась посадити населення на газову голку, а ця придумала новий вид виманити з людей гроші. Молодці... власть змінилась
Семен Показати IP 29 Вересня 2014 10:27
Как то хотел офис отапливать индивидуально. Но. Для отримання дозволу суб'єкт господарювання: - оформляє заяву; - проводить інвентаризацію стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, видів та обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, пилогазоочисного обладнання; - готує документи, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин; - проводить оцінку впливу викидів забруднюючих речовин на стан атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони; - розробляє плани заходів щодо: досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин; охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; ліквідації причин і наслідків забруднення атмосферного повітря; остаточного припинення діяльності, пов'язаної з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, та приведення місця діяльності у задовільний стан; запобігання перевищенню встановлених нормативів граничнодопустимих викидів у процесі виробництва; здійснення контролю за дотриманням встановлених нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин та умов дозволу на викиди; - обґрунтовує розміри нормативних санітарно-захисних зон, проводить оцінку витрат, пов'язаних з реалізацією заходів щодо їх створення; - проводить оцінку та аналіз витрат, пов'язаних з реалізацією запланованих заходів щодо запобігання забрудненню атмосферного повітря; - готує інформацію про отримання дозволу для ознайомлення з нею громадськості відповідно до законодавства. Суб'єкт господарювання, об'єкт якого належить до 1-ї групи, для отримання дозволу подає Мінприроди, а суб'єкт господарювання, об'єкт якого належить до 2-ї або 3-ї групи, - дозвільному центру у письмовій та в електронній формі документи, підготовлені відповідно до затвердженої Мінприроди «Інструкції про загальні вимоги до оформлення документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів…», а також вміщує в місцевих друкованих засобах масової інформації повідомлення про намір отримати дозвіл, із зазначенням адреси місцевої держадміністрації, до якої можуть надсилатися зауваження громадських організацій та окремих громадян. Так вот, - проводить оцінку впливу викидів забруднюючих речовин на стан атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони - сумма за экспертизу никак несравнимая с полученной экономией.
Анонім Показати IP 29 Вересня 2014 10:34
Тут комунальщики хотіли дах залатати на 5-му поверсі, приїхали, запалили свою смоловарку. То якийсь фігаро із 3-го поверху і міліцію, і пожежних викликав, бо відітелі, йому дим віід смоловарки в вікно, а на голову не капає. А як тепер бути із димом від кожної комунальної установи?
Анонім Показати IP 29 Вересня 2014 10:52
Перевести може і переведуть . Тільки ціну за таке переведення все одно заплатить населення. Бо не відомо, скільки буде коштувати "таке" опалення. Як завжди, "геморою" буде повно, а різниця у тарифах між газом і торфом чи вугіллям ( ото диму буде) виявиться не значною. Дійсно,вперед у минуле ?
123 Показати IP 29 Вересня 2014 11:37
що оце Гунчик морозиться....якщо перейти на альтернативне паливо...то зразу на це паливо і ціни будуть за хмарні.....
Лучанин Показати IP 29 Вересня 2014 11:57
Країна напічкана атомними станціями.. невже так важко прокласти нормальну проводку, поставити в кожному будинку електрообігріваючу систему опалення... + гарячу воду подавати нагріту електрикою.. якщо вже не хватає розуму автономні газові котли на будинках по кожному підїзду поставити..
Волинянин Показати IP 29 Вересня 2014 12:22
Ганьба такій владі!
шеф Показати IP 29 Вересня 2014 12:30
громада .не панікуйте .ну немає цього клятого газу .Бог створив Украіну Волинь ВІН знав що маємо дати раду із теплом маючи місцеві джерела енергіі .
Від Творця до шеф Показати IP 29 Вересня 2014 12:45
Маєте рацію! Треба жертвопринесення почати приносити, то Він ще підскаже як використовувати палку-копалку, кресало та кам'яний топор...
Секретар до шеф Показати IP 29 Вересня 2014 14:01
Бог створив Украіну Волинь. Але ВІН то зробив не подумавши. Так робите і Ви, шеф, вважаючи себа за ЙОГО.
ленин Показати IP 29 Вересня 2014 12:40
А просто заплатить за газ не пробовали?
111 Показати IP 29 Вересня 2014 14:17
вопрос? А где Локачинский газ????? Ответ: в Польшу за доллары уходит....
ХОЛОД до 111 Показати IP 29 Вересня 2014 23:34
Локачинський газ у квартири. Ось вам і економія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus