USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинь – у п’ятірці кращих за рівнем злочинності

11 Січня 2014 11:43
На Волині стабілізувалася криміногенна ситуації та й загалом за рівнем злочинності область (81 правопорушення на 10 тисяч населення) потрапила в п’ятірку кращих областей України.

Принаймні так прозвітував під час колегії прокурор Волині Андрій Парака, підбивши підсумки роботи у 2013 році, а також визначив основні завдання на 2014 рік.

До слова, у роботі колегії взяв участь заступник Генерального прокурора України Юрій Дьомін.

Андрій Парака зазначив, що однією з найвищих заслуг Волині серед інших областей країни – це питома вага розкритих кримінальних правопорушень, яка становить 56 відсотків.

З його слів, згідно з результатами розслідування низки корупційних злочинів правоохоронці Волині до суду надіслали 40 обвинувальних актів, 14 із них – про хабарництво.

Координаційні заходи сприяли стабілізації криміногенної ситуації. За рівнем злочинності (81 правопорушення на 10 тисяч населення) Волинь перебуває в п’ятірці кращих областей України.

2013 року прокурори притягнули до відповідальності майже 900 посадовців органів державного контролю та відшкодували до бюджету 60 мільйонів гривень.

Також виплатили 2,4 мільйона гривень заборгованої заробітної плати, відтак заборгованість із виплати зарплати в області є однією з найменших в державі, йдеться у звіті прокурора.

Зокрема, відшкодували прокурорами понад 800 тисяч гривень збитків в лісовій галузі.

Із незаконного володіння комерційних структур вилучено понад 90 гідроспоруд вартістю більше 2 мільйони гривень.

Попередили прокурори минулоріч незаконне надання майже 1200 гектарів землі, реально повернули за рішеннями судів до державної та комунальної власності понад 7 тисяч гектарів. Це теж – один із найкращих показників в Україні.

Андрій Парака прозвітував, що загалом упродовж минулого року забезпечили стовідсоткове виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, а це 33,4 мільйона гривень.

Поновлено права майже 2 тисяч неповнолітніх, на їх користь відшкодували понад мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
АУМДПЛ Показати IP 11 Січня 2014 13:29
При такому рівні злочиності відсоток розкриття повинен становити за 90 %. Нехай похвалиться як розкриваються кваліфіковані неочевидні злочини такі як підпали, крадіжки з овісів, квартир і т. д. Для прикладу, всі розкриті злочини, з яких більше 90 % скоєні в умовах очевидності і 80% розкриті на протязі доби за допомогою громадян, необхідно розділити на кількість правоохоронців і побачимо, що на одного правоохоронця не припадає навіть однієї десятої розкроитого злочину. От такий коєфіцієнт корисної дії. В придачу реально проведіть опитування громадян щодо оцінки роботи правоохоронців і побачимо реальну ефективність роюоти прокуратури і міліції. А вішати лапшу людям великого професіоналізму не треба.
лпдмуа а простише и Показати IP 11 Січня 2014 14:51
ти дуже розумний чоловик а воно тоби треба? чи захтилося знову на работу то как и скажи :- бачиш сам нормальни професіонали вже давно на пенсии и их вже давно забули про що ми абсолютно нехвилюемся
Лучанин Показати IP 11 Січня 2014 15:18
Як це розуміти--Волинь у пятірці кращих за рівнем злочинності?Що ми входимо до рівня бандитських регіонів?Чи навпаки у нас криміногенна ситуація краща як в інших.Я думаю саме так говорив прокурор області.А журналісти зробили невірний заголовок.
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 11 Січня 2014 17:20
Ви правильно зрозуміли ! Злочинність у нас на висоті , безреречно! У ПЯТІРЦІ КРАЩИХ ! СУПЕР! ХА-ХА-ХА !!
Автомобіліст Показати IP 11 Січня 2014 15:36
А чому Парака нічого не сказав про автомобільний ринок біля цукрового заводу,який він хоче відкрити і за який кошт він його зробив.
партия психов Показати IP 11 Січня 2014 17:22
Господа.Расценки в прокуратуре становят на день грядущий примерно 1000у.е.Для того что бы начать расследование по уголовному дело.Их просто не хотя открть.И прокуроры давно имеют нас всех очень далеко.Это каста.И они не досягаемы.Их любовницы сидят во все органах власти и катаются на авто Люкс класса.Это за честно заработаные ХАБАРИ.А то что рынок открывает и поверь Откроет и закроет все рынки потому что ему плавать на вас Господа.Может у него дорогая любовница...и не хочет Кашкай..а Мерс или Бентли.
дьодік до партия психов Показати IP 11 Січня 2014 19:14
100 % правда.
Юрій Показати IP 11 Січня 2014 17:31
Второй месяц в Украине бьют людей. Проламывают головы, жгут машины, режут ножами, заливают глаза зеленкой, вешают у дверей домашних животных. И, что характерно, вся эта агрессия идет вовсе не со стороны протестующих. Весь этот беспредел творит власть руками силовиков и наемных гопников. После чего, довольно осмотрев последствия побоищ, награждает насильников и наказывает пострадавших. А потом призывает соблюдать законы. Вы поняли, да? Сначала власть нарушает все писанные и неписанные нормы, а потом призывает народ соблюдать их. Долго это продолжаться не может, уже до самых инертных начинает доходить, что по сути в стране никаких законов нет. Если власть их не соблюдает, то с какого хрена их должен соблюдать народ? Я понимаю, что адептам русского мира хотелось бы, чтобы власть пи*дила граждан в кровь, а граждане в ответ кланялись бы и благодарили. Но в Украине так не будет. Уже происходит то, о чем я предупреждал, люди все больше поддерживают такие мысли: "Если ты болеешь – врачи тебя не лечат. Если тебя грабят – менты тебя не защищают. Учителей и преподавателей ты не найдешь в школах и университетах. В судах нет юристов. В налоговой в принципе нет людей. Если ты горишь в здании – пожарные тебя не спасают. На*уя это государство? На*уя платить налоги? Да пошли они все на*уй." Мы на грани хаоса? Да. В этом виноват Майдан? Нет. Майдан пытается этот хаос остановить. Потому что, чем дальше заходит власть, тем сильнее может быть взрыв. И поэтому власть нужно как можно раньше остановить и перезагрузить демократическим путем – с помощью досрочных выборов. *** На фоне всего этого дико колбасит, когда слышишь обвинения в "закликах до повалення конституційного ладу". Например такая хрень написана в приговоре "васильковским террористам". Если бы Украина была конституционной монархией с монархом в лице (прости, господи) Виктора Януковича, тогда да – призыв к его отстранению от власти можно было бы рассматривать как нападки на конституционный строй. Но все наоборот – это Виктор Янукович на протяжении многих лет уничтожает то, что гарантировано украинской Конституцией. Причем не абстрактными призывами, а конкретными действиями. Вплоть до изменения этой самой Конституции с помощью решения карманного суда, в обход всех конституционных норм. Поэтому отстранение Виктора Януковича от власти – это не "повалення конституційного ладу", а его восстановление. И чем скорее это произойдет, тем будет лучше для всех. Потому что страна должна руководствоваться правилами, а не жаждой власти и бабла недопровозглашенного самодержца.
Петро Показати IP 14 Січня 2014 04:16
Чим би прокуратура занімалась. як би не скарги громадян. а так дають роками відписки. І прични можливих посівань....................бабла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus