USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь приєднається до єдиної рушникової доріжки

22 Липня 2011 14:11
До Луцька прибудуть представники Всеукраїнського проекту «Єдина Україна: Схід і Захід разом», аби до єдиної рушникової доріжки, що символізує єдність українського народу, долучити волинський рушник.
Акція відбудеться 25 липня о 13 годині в Луцьку на майданчику перед Волинський краєзнавчим музеєм, – повідомили у прес-службі облдержадміністрації.
Представники проекту на чолі з його автором Світланою Кучеренко відвідують різні регіони держави та символічно поєднують їх за допомогою зібраних вишитих рушників. Довжина рушника вже становить 60 метрів.
Рушник від Волині для цієї акції вишили народні майстрині Валентина Карпюк, Галина Головченко та лауреат обласної премії імені Йова Кондзелевича Оксана Пузняк.
Організаторами проекту в області є управління культури і туризму облдержадміністрації, Волинський обласний осередок національної спілки майстрів народного мистецтва України та навчально-методичний центр культури Волині.
Автори проекту кажуть, що 24 серпня 2011 року в Києві відбудеться освячення Всеукраїнського рушника у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.
А 29 серпня 2011 року розпочнеться другий етап проекту під назвою «Україна – Європи краплина». Ікона Святогірської Божої Матері разом із Всеукраїнським рушником, делегацією учасників акції подорожуватиме різними країнами світу, популяризуючи Україну.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus