USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинян просять допомогти знайти родичів загиблих у Другій світовій

25 Листопада 2015 18:47
Безліч років минуло відтоді, як відгриміли останні залпи Другої світової війни. Попри те питання пошуку, перепоховання, а відтак й увічнення пам’яті жертв війни актуальне.

Пошуками й встановленням особи загиблих вояків не один рік займається громадська організація «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять». Нещодавно активісти організації віднайшли на території Львівщини останки вояків, загиблих у роки Другої світової війни. Зрозуміло, коли минуло стільки років, ідентифікувати їх доволі складно, а тим паче знайти родичів. Саме тому, зважаючи на прохання «Пам’яті», до волинян звернулося керівництво сусідньої Львівщини, позаяк лише шляхом якомога ширшого поширення інформації можна остаточно ідентифікувати особи та знайти родичів загиблих, - інформує БУГ.

Cеред тих, чиї рештки віднайдено, такі вояки:

Павлишин Роман, народився 9 листопада 1921 року. Місце народження невідоме. Ймовірно – Галичина. Служив в українській добровільній 14 дивізії, зброї СС «Галичина», в 30-му піхотному полку. Дивізія входила до складу німецьких збройних формувань. Помер 15 липня 1944 року від отримання ран і був похований у м. Буськ Львівської обл.

Дяков (ів) Олександр (Diakow Olexander), народився 24 вересня 1913 року. Місце народження невідоме. Служив у добровільному підрозділі Будівельного батальйону німецьких збройних формувань. Помер 11 квітня 1944 року від отриманих ран і був похований у м. Буськ Львівської обл.

Юрчик Йосип (Juczik Jozef), народився 10 липня 1905 року. Місце народження невідоме. Служив у добровільному підрозділі Будівельного батальйону німецьких збройних формувань. Помер 11 липня 1944 року від отриманих ран і був похований у м. Буськ Львівської обл.

Тимчишин М. (повне ім’я невідоме) Народився1914 року в м. Бучач Тернопільської обл., або в його околицях. Служив у Польському війську. Загинув у вересні 1939 року. Похований біля с. Воля-Добростанська Яворівського району Львівської обл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus