USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинян звинувачують в неадекватності до ромів

29 Жовтня 2014 18:36
На Волині утискають ромів, про це говорять громадські активісти Волині.

Про це під час засідання громадської ради при облдержадміністрації 29 жовтня повідомила голова комісії ради з питань гуманітарного розвитку Світлана Шульга.

З її слів, представники національних громад порушують питання виконання Конституції та статей Кримінального Кодексу, які закріплюють кримінальну відповідальність за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової та національної приналежності. Йдеться переважно про ромів. Так, представники ромської громади області повідомили про випадки «неадекватного ставлення, аж до побиття» до представників цієї національності у освітніх та медичних закладах. Органам державної влади члени громадської ради при ОДА пропонують переглянути своє ставлення до нацменшин.

Подібне звернення про неадекватне ставлення органів МВС висловили члени азербайджанської діаспори.

«Азербайджанці, грузини та, частково, вірмени задіяні в економічному житті Волині в основному в галузях торгівлі та обслуговування. Але це зовсім не означає, що міліціонер, який підійде на ринку до азербайджанця, ставитиметься до нього так, як до українця. Людина, яка має більш смаглявий колір шкіри, не потребує «особливої уваги» з боку міліції», - зазначила Світлана Шульга.


Вона запропонувала також виховувати етнічну толерантність, започаткувавши регулярні курси підвищення кваліфікації для працівників сфери освіти, держслужбовців, правоохоронців та журналістів. До діяльності таких курсів, з її слів, можна залучити структури Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Дончанин Показати IP 29 Жовтня 2014 18:39
А якже засло: "Україна - для українців!"
лучанин до Дончанин Показати IP 29 Жовтня 2014 18:55
А для тебе гаслом має стати лугандон для лу гандонців
балакун до Дончанин Показати IP 29 Жовтня 2014 19:13
дончанин - это диагноз(((
Журналист до балакун Показати IP 30 Жовтня 2014 09:35
коментар було видалено
BOT Показати IP 29 Жовтня 2014 18:58
Світлану Шульгу підселити до циган, нехай насолоджується сусідством. І азерів з арменами потрібно повернути на історичну батьківщину.
Дід Панас Показати IP 29 Жовтня 2014 19:03
Шульга нехай розповідає про гуманізм щодо циган ошуканим на вокзалі ними ж.
Будулай Показати IP 29 Жовтня 2014 19:04
Шульга свідомо сіє національну ворожнечу. Циганам йшли на зустріч, у 16-тій школі ввели клас для їхніх дітей, а вони на уроці статеві члени вчительці показували. Їздять по дачних масивах, крадуть все, що погано лежить ніби під виглядом збору металолому. Франція і Італія примусово виселили цих людей з великих міст в гетто. Це їх спосіб життя. Ще б туди шульгу підселити - для повного щастя.
нециган до Будулай Показати IP 29 Жовтня 2014 20:47
І Італія, і Франція і інші європейські краіни а особливо столиці перенасичені ромами. Но такого фашистського ставлення до них нігде нема.
Лойко Забар до нециган Показати IP 29 Жовтня 2014 22:09
Даруйте, але не зовсiм коректний ваш висновок... Дана проблема полягаэ не в нацiональностi, а в самiй поведiнцi ромiв, яка не витримуэ критики навiть украiнськоi, а не то що эвропейськоi... Iншими словами це звучить: "Що посiэш, те й пожнеш"... Вiдповiдно звiдси випливаэ саме така негативна, але й справедливо заслужена реакцiя украiнцiв та й представникiв iнших нацiнальностей на ромiв... Впевний, що роми повиннi любити землю, яка iх кормить i поважати людей, з якими живуть на цiй землi... Тiльки тодi буде взаэмоповага i цiлковита гармонiя в наших стосунках.
Оля Показати IP 29 Жовтня 2014 19:14
Все не так просто. Працівникам ВІППО і СНУ потрібні додаткові заробітки. Та й сама Шульга є викладачкою на історичному. От і загострюють проблему з пропозиціями як її вирішити. Проблему створюють під попит.
в курсах до Оля Показати IP 29 Жовтня 2014 20:01
Не додаткової. На історичному нема роботи для такої кількості викладачів. З допомогою проректора Гаврилюк.якось ще утримуються від скорочення, як на інших факультетах. Але це тільки до 1 вересня, коли вступлять в силу деякі норми нового закону про вищу освіту. От і шукають собі роботи, вигадуючи проблеми, яких нема. Проблема в волинських циган одна - не всі до хати пускають.
рома Показати IP 29 Жовтня 2014 19:16
До циган однаково негативно ставляться всі нації та народи, поруч з якими ті проживають. Будь яка людина, що мала безпосередній контакт з цім людом, знає що то за зброд. А пані Шульзі треба запропонувати полікуватися електричним струмом
я Показати IP 29 Жовтня 2014 19:21
Шульга з розумним видом патякае про те, в чому не дуже розуміеться. Як то міліціі не підходити частіше до смаглявих, а ситуація в краіні, а безпека?! а роми, то взагалі довга розмова, я цілком згідна з Будулаем, коли цигани не хочуть жити суспільним життям, не хочуть вчитися, працювати, про яке до них відношення можна говорити, так, прото чистий популізм і демагогія!!!!!
та все ж Показати IP 29 Жовтня 2014 20:05
Цікаво, що вона читатиме на тих курсах, які пропонує відкрити? Історію ромів?
Лучанин Показати IP 30 Жовтня 2014 01:21
Якби я не стикався з ци...ромами, то теж би волав за гуманізм. Але довелося "поспілкуватися". Тепер буду минати кожного хто хоч якось схожий на рома. Вони самі себе так поставили. Якби вели себе культурно і у відповідності до чинного законодавства, повірте, цих розмов би не було. Відносно вірменів, то знаю і не одного, стикався просто так з не знайомими, поганого про них сказати не можу, а от про інші згадані національності вушки треба тримати востро! Це цілком моя власна думка, виходячи з досвіду.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2014 07:01
Вони ніхто не розписується по нашим законам, і виходить всі многодітні мати одиночки, отримують кучу грошей , Лукашенко таких вигнав так тепер ми іх годуємо
Mik (галицька миша) Показати IP 30 Жовтня 2014 08:07
Галицькi мишi теж не дуже люблять оцих ромiв.
пусть Показати IP 30 Жовтня 2014 08:32
раскажет сколько цыган воевало за Родину
лучанка Показати IP 30 Жовтня 2014 09:35
Це не потрібна нація ледача, брудна,злодійська.Як вовка не годуй, а він в ліс дивиться. Вони заслужили самі до себе таке ставлення.Вони хочуть працювати і жити так,як живуть нормальні люди.Скільки їх не виховуй,скільки не проси- це в крові.Циган -вор і покидьок. Їх не виховає і не перевиховає ніхто, навіть не намагайтеся.Це не правильно,що вони клепають своїх голодранців, а держава платить гроші за що? Ці гроші повинні одержувати люди,які працюють і сплачуюють податки. А ця непотріб,яка на копійки не платить до бюджету плодиться як коти-це хто цю злидню буде отримувати. Ноги розставляти-це не працювати.Заставте їх працювати краще, а не платіть задарма наші зароблені кровно гроші.Їх потрібно боятися і на кілометр не пускати до обійстя нормальних людей. Виселити їх в Гондурас,Хай живуть,як ми,працюють,вчаться, тоді можна з ними про щось говорити.А цій пані,яка нічого не робить в цьому інституті,а одержує 6 тисяч зарплати,хай іде з ними поживе, або половину своїх грошей віддасть бідненьким непотрібам.
BOT до лучанка Показати IP 30 Жовтня 2014 11:36
Я вас розчарую, ви ж до Європи хочете? А там циян ой як поважають, майже в дупу цілують. І в нас скоро так буде, що цигани та інші мігранти будуть мати більше прав ніж місцеві. Згадаєте мої слова.
Де батьківщина ромів Показати IP 30 Жовтня 2014 09:58
Для ромів не писані ані людські, ані Божі Закони! Їм гріх працювати! А в красти- це для них героїчний вчинок . За що живуть ?!
Іванівна Показати IP 30 Жовтня 2014 10:05
Роми адекватні до волинян ?! Нехай адекватна Світлана Шульга щоденно їм "допомагає" ! Всі роми вставайте в чергу до Світлани Шульги, а не по автобусних зупинках мають ходити і співати і просити допомогти!
111 Показати IP 30 Жовтня 2014 10:47
А хай пані Шульга збирає ромів і вчить їх толерантності до нас, українців! А то на автостанції циганя біля каси здачу з рук видирає, а як послала до мами, хай мама заробить і дасть, то ще мене послало ой як далеко!!! І "на опарацию" хай Шульга їм дасть, бо ж вони всі смертельно хворі, я як свою дитину оперувала-лікувала, то були виключно мої проблеми....Правда, раз просило циганя гроші, питаю нащо, каже: на хліб - кажу: давай тобі хліба куплю, але не схотіло.
Anonymous Показати IP 30 Жовтня 2014 11:48
>які закріплюють кримінальну відповідальність за порушення рівноправності ГРОМАДЯН Але ж у більшості циган немає паспортів, отже вони не є громадянами України!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus