USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Громадську раду при голові ОДА треба реформувати, - Гунчик

9 Жовтня 2014 14:14
Громадську раду при голові ОДА варто реформувати – ввести нових членів і змінити її призначення. А голова ОДА взагалі попросив вивести його зі складу.

Про це стало відомо під час зустрічі голови ОДА та членів громадської ради. На його думку, цей дорадчий орган потребує реформування і зміни його складу.

«За три місяці довелося поспілкуватися з багатьма громадськими організаціями. І кожна говорила про те, що вона - найголовніша. Голова ОДА, влада на рівні області районів повинна співпрацювати з основними 4-ма гілками представників громади: пресою, органами місцевого самоврядування (сільські, селищні ради), депутати районних рад, які консолідують між собою сільські, селищні громади та депутати обласної ради», - зауважив Володимир Гунчик.

Він вважає, що громадську раду при голові ОДА треба розформували, а створити при облдержадміністрації, або при майбутньому вищому органі влади – облраді чи його виконкомі. А ще, на його думку, громадська рада має бути представлена делегованими представниками громади, з тих гілок, які він окреслив вище. Відтак, на його думку, в складі громадської ради мають бути делеговані представники облради, районів, бізнесу, молоді, громадських організацій. Крім того, немає в складі громадської ради і представників волонтерства.


Крім того, голова ОДА вважає, що громадська рада, яка надає рекомендації облдержадміністрації, має також нести за них відповідальність. А між тим, з-поміж пропозицій громадської ради немає, що стосуєтьсяо бюджету 2015 року, чи з приводу написання стратегії «Волинь-2020». Ніхто не обговорював інвестиції Світового банку у медицину області.


«Раз у місяць голова ОДА разом із заступниками має зустрічатися з усім складом громадської ради. Але потягом місяця керівники профільних департаментів, керівники депутатських комісій повинні співпрацювати з громадською радою, залучати її делегованих членів до засідань, які можуть вплинути на прийняття рішень. Тоді це буде консультативно-дорадчий рекомендуючий орган. Якщо хтось не згідний з рішенням громадської ради, то він має довести свою точку зору», - додав він.


Відтак, Володимир Гунчик попросив вивести його зі складу громадської ради та запросив її членів до розробки стратегії «Волинь-2020».

Своєю чергою, один з членів Громадської ради Оксана Ярош зауважила, що склад ради - якісний. І додала, що волиняни готові долучитися до розробки цих проектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
олег Показати IP 9 Жовтня 2014 14:23
як вже набридли ті старчеські закони і в усіх органах щось не люструють їх. а молодь сидитиь без роботи а вони ганяють на своїх авто а молодь виживае і за кордон їде
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2014 14:29
ота бідна молодь якраз і гасає на таких авто, які писару тому олегу і не снилися.
111 Показати IP 9 Жовтня 2014 15:59
ту раду взагали треба розигнати--вона бездияльна, а управлиння пид руководством пани чубари--ликвидувати....воно безинициативне,неквалификоване, збирае лише сплетни а на виходи повне 0.
222 до 111 Показати IP 10 Жовтня 2014 08:19
У Чубари "криша" надійна є! Дак бездіяльна і малограмотна людина просувається по кар'єрній драбині!:)
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2014 16:01
Цікаво, що Гунчик нареформує з очільником в Луцьку "Руського Блоку" Ігорьком Дильовим???
Ольга до Анонім Показати IP 9 Жовтня 2014 16:04
хитро ..ж...пий Дильов вибє в гунчикаякийсь магазинчик чи земльку як в свій час вибив контейнери в облспоживспілки в луцьку та ковелі..... йому до теї громадської ради як корові до балету...
Небайдужий Показати IP 9 Жовтня 2014 16:52
Проект Світового банку - це заслуга покійного Клімчука , як і "швидкі допомоги", теперішні ще нічого не зробили і вже не зроблять!
небайдужа Показати IP 9 Жовтня 2014 19:02
Реформувати і вивести з неї непрофесійного Богдана Томчука!!!
888 Показати IP 10 Жовтня 2014 08:20
дивлюся на раду і думку гадаю то всі комуняки а толку немає, на ферму бикам яйця масажувати щоб бики були такі гарні як вони

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus