USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянка, яка обрала професію слідчого, з дитинства мріяла стати правоохоронцем

8 Березня 2016 14:30
Із нагоди жіночого свята 8 Березня Інформаційне агентство Волинські Новини продовжує рубрику матеріалів під назвою «Безстрашні професії витончених жінок». ІА Волинські новини познайомить вас, шановні читачі, із жінками, які освоївши непритаманні для слабкої статі професії, змогли довести – у чому ж сила слабкої половини людства.

Волинянка Наталія Пасічник з дитинства міряла стати міліціонером, і здійснила свою дитячу мрію: 22,5 роки свого життя вона віддала службі в правоохоронних органах і зараз гордо носить звання підполковника поліції.

«По-перше, це була мрія з дитинства. А по-друге, на мій вибір вплинуло й особисте наслідування, адже батьки також працювали в правоохоронній системі. Мені завжди хотілося виконувати норми закону, вислухати, надати кваліфіковану допомогу людям. Одним словом, служити так, як служив мій батько», - розповідає заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинської області Наталія Пасічник.

Перша її посада, тоді ще в лавах МВС, була курсант Луганського інституту внутрішніх справ МВС України.

«Попервах, звісно, було важко, бо навчання і робота - різні речі: теорія з практикою поєднується тільки під час роботи. Перші справи, виїзди, пам’ятаю досі. Вони відбиваються в пам’яті, як будь-що перше, як перші почуття. Перша справа – це був грабіж, вчинений раніше судимим чоловіком, який щойно вийшов з місць позбавлення волі. Він 6 днів побував на волі і знову вчинив злочин. Пам’ятаю і прізвище, і обставини, деталі. Цей злочин розкрили по гарячих слідах: грабіжника затримали на місці», - розповідає вона.

Вона переконує, що професію слідчого обрала свідомо. Адже це цікава творча та інтелектуальна робота, яка передбачає встановлення прихованої істини, відшукання та оцінку доказів, спілкування з людьми. Слідчий повинен бути кваліфікований, щоб аналізувати обставини злочинів.

А ось про твердження, що правоохоронці – це суто чоловіча професія, вона наголошує: все це пережитки минулого і стереотипи. Бо, насправді, стать тут не грає жодної ролі, це другорядна річ, яка не впливає на професіоналізм.

«Ці стереотипи складалися роками. А насправді і для чоловіків, і для жінок в однаковій мірі необхідні професійні знання і здобуті навички. І головне: любити свою роботу, з честю до неї ставитися. Тоді все вийде як і в чоловіка, так і в жінки», - зауважує Наталія Пасічник.

До слова, в апараті слідчого управління Нацполіції у Волинській області майже половина особового складу - жінки.

Робота в правоохоронних органах, каже пані Наталія, ніколи не заважала їй відчувати себе справжньою жінкою.

«Особистому життю робота не заважала мені ніколи. Я відбулася як дружина, як мама. Просто потрібно планувати робочий день, відпочинок, і в сім’ї все буде добре. Родина завжди сприймала мою роботу позитивно: в мене батьки служили в правоохоронній системі, чоловік був правоохоронцем, нині він пенсіонер органів внутрішніх справ. Щоправда, донька обрала зовсім іншу професію, займатиметься економікою підприємництва», - зазначає вона.

А ось щодо форми, то, каже Наталія, форму одягає зрідка, здебільшого на офіційні наради. Але, зізнається, що носить її з задоволенням.

«Чесно кажучи, форму одягаю залюбки. Форма завжди надає вигляду, жінка у формі привертає до себе увагу, і тоді навіть сама почуваюся інакше», - резюмує вона.

Щоб дізнатися про інших мужніх волинянок, які обрали не менш безстрашні професії, стежте за публікаціями на нашому сайті упродовж дня.

Розмовляла Юлія МАЛЄЄВА

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЖІНОК В АРМІЇ НЕМА – ВСІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ», - ХОРОБРА ВОЛИНЯНКА ВАЛЕНТИНА

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЦЯ ПРОФЕСІЯ ЗРОБИЛА З МЕНЕ БІЙЦЯ», - МУЖНЯ І ТЕНДІТНА ВОЛИНЯНКА АЛІНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Колега Показати IP 8 Березня 2016 14:44
Вітаю Вас! Здоров'я, терпіння та залишатися жіночною у чоловічій справі!
закоханий колега Показати IP 8 Березня 2016 15:01
Наталочка як квіточка. Прекрасний фахівець, гарна мама та дружина та бомбезна дефчонка. Респект. Дякую Волинським новинам, що знайшли можливість висвітлити тематику наших классних колежанок. Вітаю усіх жінок та дівчат. Любові, ласки та тепла. Ваш надійний С.П.
Пан Показати IP 8 Березня 2016 18:02
Батя пристроив на тепле место ото сиди там
Волонтери до Пан Показати IP 8 Березня 2016 21:06
Шановний Пане! Знайомий особисто з її роботою. Ця жінка заслуговує поваги, бо її відділ займається розкриттям вбивств, а це трупи, кров і біда. Сидіти на "теплому" місці не завжди доводиться. Вони багатьом атошним родинам допомогли, за що величезне спасибі.
волиняни до Пан Показати IP 8 Березня 2016 21:41
Тому баті вдячні багато людей, бо так, як вміє вислухати вона і бути готовою допомогти , таких мало. З 8 березня, Наталія Миколаївна!
Інна до пана до Пан Показати IP 9 Березня 2016 00:38
А тобі батя чому не пристроїв тепле місце,теж там сидів би?Проще тут нити(Жаба
лучанка Показати IP 8 Березня 2016 18:34
Дуже гарна!
Олександр Показати IP 8 Березня 2016 18:51
Гордий, що у нас є такі Жінки! Зі святом!
555 Показати IP 8 Березня 2016 21:24
заслуговує поваги людина, щира вдячність. Хоч і не знаю особисто її.
громадянин Показати IP 8 Березня 2016 21:33
Зі святом Вас! Хай Бог береже Вас і колектив, бо ви робите добрі справи!
Луцьк Показати IP 8 Березня 2016 22:16
Стикалися по роботі. Стримана , виважена, грамотна. Слухає, а головне- чує людей. Молодець, так тримати!
777 Показати IP 8 Березня 2016 22:21
Горді знайомству з цією жінкою, хоч і обставини для нашої сім' ї були трагічні. Дякуємо!
до пана Показати IP 9 Березня 2016 09:09
сама особисто не по розмовах знаю що це таке робота в міліції, і далеко це не тепле місце... піди послужи, місяць не витримаєш
не пацик Показати IP 9 Березня 2016 13:46
Хай щастить тобі Наталью на цій роботі .- але після ціее статті в тебе в рази збільшиться заздрісників і прихованих ворогів. Тобі треба в 100 раз бути пильною і зважувати кожне слово і своі діі-будь дуже уважна.-завжди порадься з батьком . В цій конторі нічого незмінилося -вона на останній стадіі деградаціі і догнивання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus