USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинянка створює оригінальні сувеніри з атласних стрічок та паперу

19 Березня 2018 08:00
Рожищанка Алла Герасимчук - мама-героїня, яка народила і виховала п’ятеро дітей, ще з молодих літ у вільну від роботи хвилину полюбляла мережити полотно різнокольоровими нитками. Вишивання, за словами Алли Василівни, заспокоювало, тільки от вільного часу завжди було обмаль. А коли діти виросли, одружились, навіть подарували бабусі онуків, мастриня знову повернулася до улюбленої вишивки. Але нині жінка опанувала мистецтво вишивки бісером, а ще багато різних видів хендмейду, який нині в Україні стає все більш популярним.

Вироби ручної роботи завжди унікальні, яскраві та особливі, бо несуть в собі оригінальність та індивідуальність майстра, який їх виготовив. Саме тому ці речі не просто прикрашають дім, а додають в наше життя яскравих нових фарб.

Саме мистецтво канзаші – створення оригінальних квітів з атласних стрічок своїми руками, що грунтується на техніці складання шматочків тканини у вигляді пелюсток, допомагало нашій героїні відволіктися від сумних думок у важкий життєвий період. А ініціаторами виготовлення таких квітів, а ще прикрас для волосся стали онучки Алли Василівни Юля та Аліна.


«Ми разом знаходили в Інтернеті покрокові пояснення що і як робиться, і бралися до роботи. Бувало, що не виходило, переробляли, загалом ця робота вимагає терплячості та зосередженості як і будь-яке рукоділля. Але якщо тобі цікаво, то результат обов’язково буде», - розповідає Алла Герасимчук.

А коли на рушничок щастя мав ставати наймолодший син Андрій, Алла Василівна задалася новим завданням – прикрасити шампанське до весільного столу у вигляді нареченої та нареченого.


«Коли на різних сайтах шукала для себе нові ідеї, не раз натрапляла на декоровані пляшки. От і вирішила прикрасити дітям весільний стіл. Два тижні сиділа над тим шампанським, доки воно перетворилося на стилізованих молодят. Але зусилля виправдали себе, усім сподобалося», - згадує свій перший досвід у декоруванні пляшок наша співрозмовниця.

З того часу в арсеналі декорованих пляшок майстрині не тільки молодята, а й суворий поліцейський, чесний суддя, українець у національному вбранні і багато інших життєвих героїв.


«Такі подарункові сувеніри з присмаком щирого українського жарту подобаються багатьом. Креативно, індивідуально, несподівано, чим не сюрприз? Щоправда, тепер я уже на декорацію такого подарунка витрачаю день-два», - говорить Алла Герасимчук.

Аби були у домі незабутні новорічні свята, Алла Василівна задекорувала пляшки у вигляді ялинки та Діда Мороза, а справжнє деревце вбрали у власноруч виготовлені з онуками оригінальні новорічні прикраси з різнокольорових стрічок.


Ще одне захоплення Алли Герасимчук – виготовлення квітів з паперу.

«З паперу можна робити будь-які види квітів, чи то ніжні лілії, чи шикарні троянди або навіть цілі композиції. Наприклад, враження від подарунка починаються з його обгортки. А якщо до неї додати бодай кілька паперових квіточок, перше сприйняття буде відмінним. До того ж, паперовими квітами можна також прикрашати святкові столи, зали для проведення свята, зрештою, декорувати інтер’єр власного будинку. Я переконана, оригінальна квіткова композиція з улюблених весняних квітів на стіні щоранку додаватиме вам енергії та гарного настрою. До того ж, такий декор легко змінювати», - переконує майстриня.

Скажу відверто, саме захоплення побаченою композицією квітів з паперу в інтер’єрі однієї знайомої і спонукало мене до зустрічі з Аллою Герасимчук, яка була автором цієї роботи.

Та на цьому фантазія та творча уява майстрині не зупиняються. Сьогодні жінка у своїх роботах легко поєднує солодкі цукерки з паперовими квітковими пелюстками і виходить букет не просто красивий, а й практичний, смачненький, що дуже подобається малечі. А які цікаві машинки, паровози, шкатулки для маленьких принцес виготовляють умілі руки Алли Василівни з шоколадок та цукерок, словами важко передати. Це потрібно побачити.


Не даремно ж, за словами Алли Герасимчук, її сувеніри завжди бажані подарунки для близьких та знайомих.

Приємним подарунком до дня народження вразила цьогоріч бабусю і десятирічна онука Юлія, яка відвідує гурток «Мурчикова майстерня» (керівник Світлана Мура) при Рожищенському будинку дитячої творчості. Виготовлена дитячими руками орхідея у вазоні вражає розміром і красою. «Справжня рукодільниця!»- тішиться Алла Василівна, котра намагається кожне дитяче свято в родині зробити завдяки своїй фантазії та невтомності рук незабутнім для онуків.


І ми впевнені, що це їй вдається, адже головний принцип життя Алли Герасимчук – творити красу довкола себе, і не тільки за допомогою паперових квітів чи сувенірів, а за допомогою доброго слова у спілкуванні з ближнім, ніжної материнської любові в колі родини, щирої підтримки серед друзів. Лише усе це разом, за словами жінки, додає у житті позитивних емоцій та спонукає розвиватися? навіть коли тобі за п’ятдесят. Бо кожен день у житті має бути святом.

Тетяна Боярин
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus