USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Волиняни поїхали на блокаду Криму

26 Листопада 2015 22:25
26 листопада група волинян вирушила на енергетичну та економічну блокаду Криму.

Про це йдеться на сторінці групи “Вільні люди Волині” у Фейсбуці.

Волиняни чергуватимуть на блокпостах у підтримку безстрокової акції протесту кримських татар проти окупації півострова Російською Федерацією

Керівник групи, народноконтролівець Олег Бондарук повідомив, що поїздка організована у зв’язку із останніми подіями на адміністративному кордоні із Кримом.

“Ми їдемо у підтримку акції кримських татар щодо припинення постачання електроенергії на півострів. На нашу думку, це найдієвіший спосіб достукатися до свідомості кримчан, що вони залежні від України і вони помилялися, що з Путіним і Росією їм буде краще”, – прокоментував поїздку він.

Волиняни взяли із собою дрова, питну воду, пінопласт та картоплю.

ВОЛИНЯНИ ПОЇХАЛИ НА БЛОКАДУ КРИМУУ четвер ввечері, 26 листопада, група волинян вирушила на енергетичну та економічну б...

Posted by Вільні люди Волинь on 26 ноября 2015 г.


Нагадаємо, 21 листопада о 23:20 в «Укренерго» отримали сигнал про відключення двох ліній, що забезпечують Крим електрикою. Пізно увечері 21 листопада біля Чаплинки стався вибух електроопор, який викликав енергетичний колапс. Активісти, які блокують Крим, повідомили про сутички з силовиками неподалік від селища Чаплинка. Вони заявляли, що їх оточили близько сотні нацгвардійців і бійців батальйону "Херсон" і намагалися прокласти собі шлях до электроопор. В результаті переговорів між силовиками та активістами обидві сторони відійшли від електроопор. Потім силовики змогли забезпечити ремонтні роботи заземлення ЛЕП. Після цього невідомі підірвали пошкоджені опори. В "Крименерго" заявили, що всі населені пункти на анексованому півострові залишилися без світла. Своєю чергою в Укренерго зазначили, що ремонт електроопор, які подають електрику в Крим,займе до двох днів.

У Криму без електроенергії сидять 1,26 мільйона споживачів. Такі дані наводить міністерство енергетики Росії. На території окупованої автономії таких нарахували 0,99 млн, ще 0,27 млн перебуває в окупованому Севастополі. До Криму з Росії везуть дизельні установки та пальне. Це доправляється авіацією та залізничними вагонами на південь РФ. Зі східних регіонів Росії перекидають дві мобільні ГТЕС.

На півострові зупинилися найбільші підприємства, а городяни шикуються у величезні черги заради гарячого чаю. Натомість тут продовжують підсвічувати зовнішню рекламу із президентом РФ Володимиром Путіним.

Сьогодні лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що Україна подасть електроенергію до окупованого Криму у разі виконання Росією хоча б однієї вимоги кримських татар, які протестують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
луцьк Показати IP 26 Листопада 2015 22:52
крыша едет неспеша .......
Ас Показати IP 26 Листопада 2015 23:15
Який мужній вчинок браво! Ну на Волині проблем не має треба байдики бити ой ризикувати життям з окупантом краще наше обленерго чи облгаз олігархічні струкури пікетували люди мерзнуть копійки рахують нехай вимерзають так?
456 Показати IP 27 Листопада 2015 07:11
Пізно щось показувати, може вони знову будуть проводити референдум, перед ним потрібно було показувати з ким краще
вк Показати IP 27 Листопада 2015 07:13
Пишу для тих , хто вже прокоментував. Так ,це мужнійивчинок, бо люди роблять хоча б щось. І там, де зараз найпотрібніше, роблять за владу, яка цього не зробила давно. А що робите ви, я.......... Тільки коментуемо........
А до вк Показати IP 27 Листопада 2015 08:49
а працювати вони не пробували?
Читач до А Показати IP 27 Листопада 2015 10:23
А яке Ваше діло? Ви можете комусь запропонувати конкретну роботу? Кожен робить, що вважає за потрібне. Вони ж не за Новоросію воювати поїхали, а за Україну мирно протестувати.
А до Читач Показати IP 27 Листопада 2015 12:29
А цих "пахарів" праця вже не влаштовує. От мирно попротестувати, поскакати, по Європі поїздити просити допомоги для воїнів АТО (заодно і собі щось злямзити) оце так. А працювати? Вибачте. Україна в небезпеці, а ви працювати.. Це не актуально. Країну треба спасати.
Ас до вк Показати IP 27 Листопада 2015 10:24
Який ви патріот добре сказали щось тобто що попало тобто нічого
Анонім до вк Показати IP 27 Листопада 2015 10:26
Мужній вчинок буде коли ти, я , він , вона - бУДЕМО ПРАЦЮВАТИ НА БЛАГО УКРАЇНИ))) коли перестанемо красти, брехати, давати та вимагати хабарі, жити чесно і насамперед коли перестанемо ненавидіти... а почнемо хоч трохи любити ближнього свого... от тоді щось і почнеться краще.... а зараз маємо, що маємо.. краще напиши, що Україна зробила за 23 роки для Криму зробила, які заклади охорони оздоровлення фінансувала, модернізувала ???? ремонту повний ноль ... меблі та обладнання за часів 80р.... в санаторіях на яких можна було б заробляти мільйони, а то і більше ...
Ас до Анонім Показати IP 27 Листопада 2015 17:36
роботи з кожним роком буде менше ще процвітатиме безробіття і люди зліші будуть бо безгрошів'я голодні і невдячні і ніхто нікому допомагати не буде дивіться реально добра не буде
ого до вк Показати IP 27 Листопада 2015 13:09
Вже на майдан їздили. І що, кому життя покращили?
До вільних людей Показати IP 27 Листопада 2015 08:51
А може в Красногорівку чи Опитне, на худий кінець є Широкіне та Курахово.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus