USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни виступають проти будівництва телевежі

7 Березня 2014 16:27
Громада села Дігтів Володимир-Волинського району виступає проти будівництва цифрової телевежі в безпосередній близькості від їхнього населеного пункту. Про це 7 березня селяни заявили під час громадських слухань участь в яких взяв директор Волинської філії Концерну радіомовлення Сергій Семерей та заступник голови Володимир-Волинської районної ради Павло Карпюк.

Відповідно до планів Волинської філії Концерну радіомовлення телевежу не випадково планують будувати у селі Дігтів, адже вона забезпечить максимальне покриття у містах: Володимирі-Волинському, Устилузі, Нововолинську, а також у селищі Іваничі.

Жителі села не згодні на таке «цифрове» сусідство, оскільки сама телевежа буде розміщуватися за 200 метрів від населеного пункту і в кількох метрах від неї пролягає стежка якою селяни щодня ходять на автобусну зупинку. Крім того, вони не хочуть жити в зоні постійного електромагнітного випромінювання, яке цілодобово йтиме від вежі.

«Наше село вже має декількох шкідливих сусідів – це ТзОВ «Кроноспан» та курятники Володимир-Волинської птахофабрики. Ми постійно дихаємо формальдегідами та нюхаємо сморід курників, а тепер ще й від телевежі отримуватимемо опромінення. Тому ми проти її будівництва в безпосередній близькості від села. Будуйте, але хоча б за кілометр від села», - заявила під час громадських слухань жителька села Дігтів Галина Казмірчук.

Директор Волинської філії Концерну радіомовлення Сергій Семерей намагався переконати селян у нешкідливості роботи телевежі, наводячи приклади наявності таких телевеж у смт. Маневичі та Камінь-Каширському і лякаючи перспективою залишитись без картинки в телевізорі, оскільки у 2015 році Україна з аналогового перейде на цифрове телебачення.

«При виборі місця будівництва телевежі для нас важливими критеріями були наявність ліній електропередач, висота місцевості та щоб вежа не розміщувалася посеред села. Хоча її розміщення в населеному пункті теж дозволяється. Ми узгодили проект землеустрою із депутатами сільської ради та виготовили проект будівництва. Шкідливого впливу для людей немає, опромінення можна отримати тільки тоді, коли залізти на антену, або, коли вежа завалиться», - розповів Сергій Семерей.

Громада села залишилася непохитною і заявила, що дозволить будівництво телевежі тільки в тому разі, якщо вона буде розміщена на відстані більше кілометра від населено пункту. Заступник голови Володимир-Волинської районної ради Павло Карпюк, вислухавши обидві сторони, запевнив громаду села, що без їхньої згоди телевежу поруч з селом не збудують.Тому за підсумками громадських слухань було вирішено, що директор Волинської філії Концерну радіомовлення Сергій

Семерей зустрінеться з керівництвом району для ґрунтовного вивчення уже наявного проекту будівництва телевежі та для пошуку альтернативного місця її встановлення.

Крім того було запропоновано на повторні громадські слухання запросити представників санітарно-епідеміологічної та екологічної служб та в якості незалежного експерта фахівця в галузі електромагнітного випромінювання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Семен Показати IP 7 Березня 2014 18:31
Тупость, как всегда, побеждает!
Всезнайко Показати IP 7 Березня 2014 20:08
У вас і так не стоїть, то хоч телевізор будете дивитись...
Віктор Показати IP 8 Березня 2014 16:45
В Нововолинську вже є телевізійна вежа з якої ми вже дивимось 5 програм. Між іншим в Нововолинську, Іваничах і Жовтневому програми з цієї вежі видно значно краще ніж з телекому. Чому б не транслювати цифрове телебачення з цієї вежі? Для чого даремно витрачати державні кошти? Знову відкати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus