USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин із наймирнішою професією – тепер командир АТО

13 Березня 2015 17:17
«А нашого Васильовича призвали в армію. Буде хороший командир. Але ліс по ньому сумуватиме», – розповіли колеги відомого лісовода з Цуманського лісгоспу.

Про це повідомляє «Волинська газета».

Васильович – один із найцікавіших лісоводів України, має до цього особливий хист. Завжди врівноважений, роздумливий, інтелігентний. Сказати, що він любить ліс, майже нічого не сказати. Васильович його обожнює, почувається там, мов янгол на небі.

Бере на себе відповідальність за кожен саджанець, який садить. Їх же тисячі, десятки тисяч: маленькі, ще не окріплі одно-дворічки, сосонки, дубочки, берізки… Всі саджанці, які потрапляли до його рук, проходили дуже ретельний догляд. Декотрі корінці обрізує складаним ножиком.

«Вони заважатимуть росту. Деякі пошкоджені, інші – присохли, ще котрісь – надто довгі: призагнуться і з часом стануть тягарем», - пояснює.

Уже потім від колег і знайомих автор публікації дізнався, що Васильович так само по-батьківськи піклується і про своїх молодших колег. Дбає за їхній добробут, безпеку, умови праці, навчання, навіть за вирішення якихось домашніх клопотів підопічних.А ще він дуже любить учнівську молодь. Довгий час був відповідальним за роботу шкільного лісництва – одного з найкращих в Україні… І ось зустрічаю його у військовій формі. Підтягнутий, небагатослівний та… інтелігентний!

– Тепер я прикордонник, – каже. – Проходжу службу на Західному напрямку, тут повсюдно вздовж лінії кордону – ліси, тож почуваюся як дома.

А нещодавно надійшла звістка: Васильовича відправляють на схід. Лісівники Волині, як вже не раз бувало, зреагували на це по-лісівничи.

– Васильовичу, що потрібно твоєму підрозділу?

А потрібно сказати, що Васильович – тепер старший офіцер і, як завжди, клопочеться про своїх бійців: щоб нагодовані, взуті й зодягнуті були…

– Що ж, – вирішили лісівники Волині, – забезпечимо усіх твоїх прикордонників обмундируванням – літнім і зимовим, та сучасними аптечками.

І слова свого дотримали.

24 лютого, коли адміністрація Держприкордонслужби в розпорядження Луцького прикордонного загону у зв’язку з відправкою частини бійців на схід передавала 15 одиниць техніки (броньовані два «КрАЗи Кугуар» і два «Volkswagen Amarok» поїдуть на східні рубежі), вручала квадроцикла одному з дільничих інспекторів для службового користування, лісівники всім прикордонникам підрозділу, яким командує Васильович, привезли по два комплекти військової амуніції (зимової і літньої) та сучасні аптечки військовика. Всього на 100 тисяч гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ЛІСІВНИКИ ПЕРЕДАЛИ БІЙЦЯМ 14 БРИГАДИ «ДЖИП»

– Форма дуже зручна, – мовить Васильович, показуючи обновку. – Легка і тепла. Інші підрозділи такої не мають.

Передав слова вдячності від підлеглих: «Усі прикордонники дякують лісівникам за такий потрібний і головне дуже своєчасний солдатський набір».

Охоронці кордону вирушають на схід, у перших його рядах – «лісові прикордонники» Васильовича.

– Переконаний, що особовий склад оперативно-бойової комендатури, які сьогодні стоять у строю, гідні честі називатися прикордонниками, – звертався до них начальник Луцького прикордонного загону підполковник Олександр Мейко. – Зараз не час для сумнівів – зараз час захищати Батьківщину…

Бійцям оперативно-бойової комендатури вручили бойове знамено підрозділу, яке відправиться з ними в зону АТО. Під ним служитиме і Васильович зі своїми бійцями… Лісівники Волині бажають командирові-лісівнику та його бойовим побратимам повертатися живими і здоровими… При цьому із жалем кажуть: «Незабаром розпочнеться лісокультурницька акція із садіння дерев, лісівникам, Васильовичу, тебе не вистачатиме…» І людям, і лісові, і малим саджанцям…

Та українець із наймирнішою професією – лісівник, в обов’язки якого входить плекання дібров, борів та гаїв, їде на схід. Їде на охорону Державного кордону України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Льоня Показати IP 14 Березня 2015 08:53
Хай щастить, повертайтесь живими.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus