USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинянин отримав медаль від прикордонників

30 Травня 2014 17:51
Українські прикордонники відзначили волинського активіста, члена ВО «Майдан» Миколу Собуцького за його неодноразову допомогу охоронцям держрубежу.

Наказом адміністрації державної прикордонної служби України в День прикордонника, 28 травня, Микола Собуцький нагороджений медаллю «За сприяння в охороні державного кордону України».

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини Микола Собуцький, бажання допомогти українським військовим у волинян виникло ще в той час, коли в Криму з'явилися перші "зелені чоловічки". Першу вантажівку з продуктами та медикаментами для прикордонників вдалося відправити до Херсону вже після проведення так званого референдуму в Криму.

Після анексії Криму прикордонникам довелося формувати нову заставу, яка отримала свою назву від назви населеного пункту «Червоний Чабан». Завданням прикордонників - охороняти дві дороги, які ведуть в Крим. Сюди волиняни знову, через 2 тижні після першої поїздки, привезли допомогу.

«Коли я приїхав сюди, я жахнувся від того, в якому приміщенні живуть прикордонники. Там не було нічого, ніяких меблів, 50 «розкладушок» на 150 солдатів. Наші волиняни допомогли прикордонникам продуктами харчування й коштами, на які придбали меблі та оргтехніку», - каже Микола Собуцький.

Щодо нагороди від прикордонників, активіст вважає, що це - заслуга всіх волинян, які допомагали військовим.

«Це нагорода всіх волинян, які допомагали, хто чим міг. Ми їздили по селах, і волиняни, хто чим міг, допомагали, передавали для військовим банки з консервованими продуктами, сало, картоплю, крупи, тощо», - розповів волинянин.

До слова, Микола Собуцький є сином заступника голови Волинської ОДА Миколи Собуцького.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 30 Травня 2014 21:35
Хай сторицею верниться людям їхня щедрість та доброта.Дякую Миколі Собуцькому за небайдужість,що зумів організувати підтримку прикордонникам!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus