USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Доля волинського молока - у руках нового заступника Пустовіта: його кроки

13 Березня 2014 07:00
Вирішувати питання низької ціни на молоко Микола Собуцький радить, використовуючи досвід литовців.

Про це він розповів під час громадського обговорення своєї кандидатури 12 березня.

З його слів, питання з молоком - «болюче і задавнене». Роздавання доїльних апаратів, на його думку, не вирішує питання ціни на молоко. Питання в іншому – в організації. Отже, наступний крок – кооперування тільки через об’єднання. Питання, мовляв – не виробити молоко, а забезпечити його якість, охолодити його, зберегти. Більша кількість – більша партія і це впливає на ціну.

Він навів приклад литовських фермерів, у яких ситуація була ще гіршою, ніж на Волині. Троє молодих господарів, кожен з яких мав 6-7 гектарів землі, об’єдналися в кооператив, тому що їх обдурював молокозавод, роблячи аналіз молока та встановлюючи ціну. Коли вони об’єдналися, придбали апаратуру, яка дозволила робити аналіз самотужки, фермери почали продавати більші партії. Нині до цього кооперативу належать 700 чоловік, вони мають чотири супертанкери, які закачують молоко, одразу його облікують, виставляють жирність та температуру, зберігає їх. Після цього молоко везуть в Європу і тепер молокозавод впрошує фермерів не вивозити молоко за кордон та обіцяє заплатити ціну, яку вони попросять.

«Я був на засіданні їхнього правління і був здивований порядком денним – йшлося про викуп того заводу, який колись їх оббирав», - повідомив Микола Собуцький.

На його думку, вирішити проблему можна, лише об’єднавшись. Перешкодою на цьому шляху, на його думку є законодавство України щодо кооперації, яке передбачає декілька разове оподаткування. З його слів, наразі потрібно довести Верховній Раді та міністру необхідність зміни законодавства, після чого піде процес кооперування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Доля молока Показати IP 13 Березня 2014 09:50
"Доля волинського молока - у руках нового заступника Пустовіта: його кроки", - доить всех, не взирая на половые признаки...:)
Александр Показати IP 13 Березня 2014 10:27
Так а "його перші кроки" какие?)) Закон новый писать - это сейчас задача заместителя Пустовита? Может, книгу сразу выпустить о своем видении?))
Остап Показати IP 13 Березня 2014 11:35
Боже спаси аграріїв Волині від такого керманича . Він не здатний був дати раду своїм 2 га землі, а тепер хоче керувати тисячами гектарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus