USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Що робитиме на посаді новий заступник голови ОДА

12 Березня 2014 16:09
Микола Собуцький пропонуватиме систему розвитку села на основі кооперації.

Громадське обговорення претендента на посаду заступника голови Волинської облдержадміністрації з питань агропромислового комплексу відбулося 12 березня у Луцьку.

Під час презентації кандидата на посаду заступника Григорія Пустовіта, перший заступник голови Асоціації фермерів Волині Микола Собуцький розповів про свій трудовий та кар’єрний шлях та про те, що пропонуватиме для відродження села на Волині.

«Дуже складна ситуація в аграрному комплексі Волині, що пов’язана і з попередніми діяннями влади, яка губила ініціативу самостійних людей, підбирала та наближала до себе людей з іншими якостями», - зазначив Микола Собуцький.

З його слів, сподіватися на реформи та зміни людей, які світоглядно несамостійні, не можна.

Він пропонує шукати у сільських радах невитребувані паї, землі запасу та пропонувати людям починати свій досвід з трьох гектарів. Також кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації повідомив, що записався на прийом до міністра АПК. Так, він пропонує вже зараз присвячувати увагу молодіжним проектам та програмам. З його слів, якщо Польща та Литва готові прийняти цих людей, вже сьогодні потрібно шукати тих, кого можна відправити на стажування та навчання. Поки ці молоді люди не повернуться, мовляв, не буде з ким робити альтернативу тому, що нині існує на селі. Третій напрямок – ринкова інфраструктура області. Ті ринки, які є зараз, тимчасово виконували свою роль, але, на його думку, потрібно розділити гуртовий та роздрібний ринок. З його слів, ринок повинен бути не лише територією, як це пропонували у районі ДПЗ. Микола Собуцький вважає, що на Волині придумають формат, у якому не на селянину будуть наживатися, а він зароблятиме.

«Згідно з нашою програмою, селянин має перетворитися з об’єкта в суб’єкт. Гроші – не на полі, а на наступних етапах руху сільгосппродукції – збереження, переробка, фасування, те, що хоче споживач», - зазначив Микола Собуцький.

Говорячи про перші конкретні задачі, які вирішуватиме на посаді, Микола Собуцький повідомив, що, перш за все, потрібно побачити команду, з якою працюватиме. По-друге, планує відвідати Генеральне консульство Республіки Польща в Україні, де хоче погоджувати програму навчань та стажувань волинян у найближчих сусідів.

З його слів, під час засідання ради Асоціації фермерів Волині постановили, що програму реформування АПК області потрібно покласти на стіл голові облради. Принципами підбору кадрів повинні стати публічність, прозорість та конкурсність. Лише третім пунктом протоколу засідання став перелік прізвищ кандидатур на посади начальників.

Як повідомив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, після обговорення кандидатури Миколи Собуцького розпочнуть оформлення його документів,які найближчим часом передадуть у Київ на погодження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Вова Показати IP 12 Березня 2014 16:22
Лукашенко просит отдать ему Украину 132 12.03, 14:38 — Политика Белорусский правитель гарантирует «стабильность в Украине уже к концу года».
сокира Показати IP 12 Березня 2014 16:36
теж вихід і певно не самий поганий в крайньому разі на мотоциклах з кулеметами на колясках точно б не іздили по Луцьку слава Батьку
367 Показати IP 12 Березня 2014 16:49
яку він нам дасть Європу? Ви че люди... а БАЦЬКО ето царь....
Всезнайко Показати IP 12 Березня 2014 17:03
Що робитиме? Г***мно дробитиме, мілко, мілко...
Анонім до Всезнайко Показати IP 12 Березня 2014 21:02
Абубебубебубе!!! Агонія?
Всезнайко Показати IP 12 Березня 2014 17:03
Великий аграрій Собуцький за минулий рік заплатив податків 317 гривень...
підлеглий фермер Показати IP 12 Березня 2014 17:08
А щож ви думали! Не платили, а тільки бралиу у держави при злочинній владі. А тепер "кров пролили" і що платити мають,
Лучанин Показати IP 12 Березня 2014 17:27
Ще згадаєте старі часи! Але вже пізно!
Селянин Показати IP 12 Березня 2014 18:00
коментар було видалено
фермер Показати IP 12 Березня 2014 19:49
люди схаменіться. який собуцький? це завал всьому волинському селу...
всезнайку Показати IP 12 Березня 2014 19:50
яка освіта Собуцького - вища партійна школа, так тримати Григорій Олександрович
Віктор Показати IP 12 Березня 2014 20:06
Ну МАЛЯДЕЧІК!!! "селянам потрібно кооперуватися та «увійти в ринок»" - а Клімчук з Карпюком чим займалися??? Це ж наскільки треба бути невігласом щоб не знати, які програми діяли в області!!! Хай-но ці дядьки, які отримували кошти і на корову і на приплід і доїльні апарати і за штучне осіменіння і ще багато на що зараз нічого не отримають - вони йому скажуть як треба кооперуватися. "ситуація в аграрному комплексі на Волині наразі – дуже складна, що пов’язано і з попередньою владою, яка «губила ініціативи самостійних людей і наближала до себе людей з іншими якостями»" - друге правило новопризначеного керівника - вали все на попередника. До речі, ситуація в аграрному сектору набагато ліпша, ніж та, яка була у 2009 році, хай підніме форму Ф-24, хай проаналізує заключний звіт про посів за останніх три роки по області, хай гляне динаміку росту валового продукту, збільшення поголівя, збільшення продуктивності дійного стада, залучення в оборот облогуючих земель, будівництво ферм, експорт с/г продукції тощо. "щоб селяни не сподівалися на реформи в царині АПК, а починали діяти самі із тим малим, що мають – навіть із трьома гектарами землі" - це мол "на деда Мороза надейся, а сам не плошай!". Шановний Миколо Тихоновичу - в середньому на одного жителя області може припасти в межах ... га. От скажіть - скільки саме??? Це ще у Рожищах є один діяч, який каже - по 50 га землі кожному і хай працюють!!! А бідолаха не знає, що площа району і кількість населення - речі неспівставні і 50 га/чол аж ніяк не вийде. Мова йде про Миколу Бичинського, кий тупо виснажує землю сіючи цукровий буряк і який за безцінь купив базу МТС, а платить в міський бюджет КОПІЙКИ за 3 га землі комерційного використання. А зрештою... короля робить його оточення. Хлопці, ви будете бідні в порівнянні з своїми попередниками - Клімчук і його команда - це для вас нездоланна висота.
Анонім Показати IP 12 Березня 2014 20:54
Ну і де ті молоді кадри??????? Що молодших спеціалістів нема.
Віктор!!! Показати IP 12 Березня 2014 22:04
Собуцький здобув собі посаду, копіював Данильчука у всьому, де Башкаленка на сцені принижували, він перший, своїм криком, хамством до влади дійшов! А сину Собуцького ще нічого не заропонували????????????????
лена Показати IP 12 Березня 2014 22:37
А пустовита послать на курсы повышения квалификации. Пусть его научат сначала строить собачьи будки.
Віктору Показати IP 12 Березня 2014 23:22
Собуцький в своєму селі Коршеві - не має авторитету, нічого не буде робити в області ,завалить ВСЕ
Лучанка Показати IP 13 Березня 2014 11:40
Я особисто перший раз чую про цього Собуцького, хоча з його виступу видно, що партократ ще той. Вже йому відразу подавай навчені кадри і нумо кооперувати ринки. Нічого, що люди вже десятки років там працюють, то може краще в них запитати що їм ліпше. Хоча дописувача-знавця форми Ф-24 я теж не підтримую. Де ви бачили збільшення поголів’я та будівництво ферм? Але я не про це. Я про те, що всім нам пора збагнути, що ніякий дядько, який би він добрий чи поганий не був нічого не зробить, поки ми самі не почнемо щось змінювати. А починати треба з малого: вчасно сплачувати за комунальні послуги, якщо ви підприємець-податки, якщо інспектор ДАІ вимагає хабар-вимагайте оформлення протоколу, так це дорожче вам, але це дешевше для країни. Як бачите нічого особливого тільки треба дотримуватись закону, як це роблять в усіх цивілізованих країнах. І ще одне-як ми можемо підтримати українського товаровиробника- та дуже просто: відмовитись від інших, особливо російських. Звісно я не говорю про авто чи побутову техніку, але серед продуктів харчування чи побутової хімії можна знайти достойну альтернативу.
Віктор до Лучанка Показати IP 13 Березня 2014 20:52
Де бачили будівництво ферм і збільшення поголівя? Шановна "Лучанка", прослідкуйте хоча б історію повідомлень-подій на сайті Волинської обласної державної адміністрації, перегляньте статзвітність і Вам усе стане ясно, а на рахунок підтримувати - не варто, умене нічого не падає!)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus