USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Волиняни просять Мінекології перевірити діяльність «Пана Курчака»

7 Травня 2018 22:00
Мешканці Нововолинська мають більше двох тижнів, щоб висловити пропозиції і зауваження щодо планової діяльності підприємства «Пан Курчак». Також їх закликають звернутися у Мінекеології, щоб перевірити діяльність підприємства, щоб не допустити шкідливих викидів в атмосферу і води біля помешкань волинян.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє депутат Волинської обласної ради Борис Бабійчук.

«Пан Курчак» вперто іде до своєї мети встановити котел-утилізатор. Так , 25 квітня в Єдиному реєстрі на сайті Міністерства екології було зареєстроване повідомлення №2018425653. З моменту оприлюднення дається 20 робочих днів для пропозицій громади. Всі пропозиції, які поступали раніше, можуть не врахувати, тому важливо зараз ще раз потратити 5 хв свого часу і надіслати свої пропозиції та зауваження, щодо планової діяльності даного підприємства.

НІХТО ЗА ВАС ЦЬОГО НЕ ЗРОБИТЬ, а дихати Вам і вашим дітям.

Важливо зараз максимально подати всі зауваження, які є в громади, бо якщо доведеться потім розбиратися, чого смердить паленим пір'ям, то нам напишуть – жодних пропозицій не надходило, працюємо згідно проекту, все в рамках чинного законодавства.

Надаю зразок заяви зі своїми пропозиціями. Ви можете добавити, написати свої пропозиції, щоб дослідити, який буде вплив на асматиків, алергіків, вплив на людей хворих силікозом та інше...

Пишемо пропозиції, підписуємо, робимо фотокопію і відправляємо на вказаний емейл Управління екології.

Зразок Управлінню екології та природних ресурсів Волинської ОДА e-mail: [email protected] ПІБ Адреса телефон Заява У зв’язку з оприлюдненням повідомлення про плановану діяльність в Єдиному реєстрі «Оцінка впливу на довкілля» № 2018425653 від 25-04-2018, відповідно до частини 7 статті 5 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» ПРОШУ ВРАХУВАТИ НАСТУПНІ ПРОПОЗИЦІЇ: Розрахувати максимальну Граничну Допустиму Концентрацію, - разово і середньодобово , -забруднюючих речовин в атмосферному повітрі м.Нововолинська з врахуванням ефекту сумації біологічної дії.

Дослідити, чи будуть відходи підприємства, які зливаються у відстійники КП “Нововолинськводоканал”, спричиняти сморід.

Дослідити, чи будуть викиди і відходи даного підприємства мати неприємний запах, - як цей фактор впливатиме на здоров'я населення.

Підприємство - експортер продукції в ЄС, розташоване на кордоні з ЄС, - дослідити, чи викиди відповідають Директиві ЄС (10/75/ЄС про промислові викиди).

Який вплив відходів і викидів даного об’єкта на грунт, присадибні ділянки, грунтові води у найближчій житловій забудові- провести лабораторні дослідження.

Встановити відповідні фільтри на котлі-утилізаторі для зменшення викидів в атмосферне повітря. Встановити на котел датчики для основних викидів.

Побудувати власні очисні споруди для попередньої очистки води.

Встановити стаціонарний автоматизований пост моніторингу якості атмосферного повітря, обладнаний необхідними датчиками, за кошт підприємства.

Враховуючи близькість розташування житлової забудови, спалювати відходи у більш віддалених від населених пунктів філіях підприємства.

Дата Підпис», - йдеться у дописі депутата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 7 Травня 2018 23:36
За всiх волинян не треба розписуватися. На тому Курчаку всьо хорошо! Курочки в них дуже смачненьки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus