USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Церква не визнала смерть волинянина на Майдані самогубством

16 Лютого 2014 18:21
Волинянина Віктора Хом'яка, тіло якого виявили 27 січня на Майдані, із благословення владики Михаїла поховали згідно із усіма православними канонами. Священик, який здійснював обряд поховання, настоятель Храму воздвиження Чесного Хреста Господнього отець Іван підтвердив, що бачив у загиблого шрами на голові, що проступали через волосся, і рани на руках, які все ж таки вказують на насильницьку смерть, - пише «Твій вибір».

Нагадаємо, 56-річного чоловіка знайшли у зашморгу на каркасі ялинки на Майдані Незалежності у Києві. Наступного дня столична міліція, із посиланням на висновки судмедекспертизи, повідомила, що причиною смерті стало самогубство. На цьому інформація про загиблого практично зникла. Проте рідні, близькі, друзі і представники церкви переконані: чоловік – не самогубця. Дуже багато факторів, які, незрозуміло чому, не взяла до уваги міліція, вказують на насильницьку смерть.

СКАЗАВ, ЩО ДУЖЕ ВТОМИВСЯ І ХОЧЕ ПІТИ ВІДІСПАТИСЯ

Востаннє на зв’язок 55-річний Віктор Борисович Хом’як із села Голишів виходив 27 січня, - розповідає швагро загиблого, депутат Боратинської сільської ради Анатолій Цейко.

"Він подзвонив своїй доньці о восьмій ранку. Сказав, що дуже втомився і хоче піти відіспатися. Ще повідомив, що вагається, чи повертатись додому уже, чи лишатись на Майдані – чекати перемоги. А в одинадцять годин того ж дня дочці повідомили, що батька знайшли мертвим. Виходить, вона розмовляла із ним незадовго до смерті. Нам повідомили, що Віктор вчинив самогубство, але ми впевнені, що це – вбивство. Підтвердженням цього є дуже багато факторів. По-перше, до справи прикріпили лише його фото зі спини, де не видно саден і ран, а інше, де він у неприродній позі із зігнутими в колінах ногами і похиленим тілом назад, - нам тільки показали і не віддали, не прикріпили до справи. Це фото свідчить: людина, яка повісилася, не може знаходитися у такій позиції тіла. Фото швидше підтверджує, що чоловіка спочатку задушили, а потім підвісили на каркас ялинки, щоб зімітувати повішення. Крім того, і я, і священник нашої церкви, бачили на тілі садна, зокрема рани на голові і на руках, які підтверджують, що Віктор пручався, мабуть, робив спроби захистити себе", - каже Анатолій Феодосійович.

"Для чого з Віктором так вчинили – я не знаю. Можливо, хотіли показати, що на майдані небезпечно. Він просто попався провокаторам. Якби не він, був би хтось інший. Але те, що його вбили, - це 100%. Який сенс йому було їхати на Майдан уже в четвертий раз, щоб вчиняти самогубство? Він жив ідеями Майдану, був сповнений жагою до перемоги, хотів дочекатися результату. Він був простим українцем, не мав політичного мотиву, не брав участі у якихось угрупуваннях. Віктор допомагав будувати барикади, підтримував протестувальників. Як і багато інших простих щирих людей, він вирушив на Майдан, аби відстоювати правду і гідність українського народу", - додає сільський голова.

«ЇДУ НА МАЙДАН ЗА СЕБЕ І ЗА ВЕСЬ ГОЛИШІВ»

Віктора Борисовича односельці знали, як добру і порядну людину. Він жив у селі із 82-річною матір’ю і донькою. Дружина покинула його, залишивши разом із дитиною, близько десяти років тому, і пішла до іншого. Дочка сама захотіла лишитись з татом. Жили скромним і тихим життям. Віктор працював на цукровому заводі, потім на тимчасових підробітках. За своєю природою чоловік був великим прихильником риболовлі. Це було його найбільшим захопленням, він умів рибалити, завжди гордився великим уловом. Але коли почались протести на Майдані, то навіть і риболовля відійшла на задній план. Вперше поїхав у Київ після побиття студентів. А як повернувся, не міг говорити ні про що інше, як лише про Майдан. Стежив за новинами, чекав нагоди, щоб знову повернутися до однодумців на головну площу країни. При потребі повертався назад. Було й таке, що застудився, приїхав додому, підлікувався – і знову на Майдан.

- Справжні козаки, які зараз на Майдані, присягли на вірність Батьківщині, - розповідає Анатолій Феодосійович, - і проказували такі слова: якщо я порушу цю клятву, то хай пропаде мій рід до десятого покоління. Настільки віддані вони своїй справі. Ще говорять – це не тільки ми боремося, а наші предки через нас. І у Віктора, який поїхав на Майдан, гени запрацювали, бо свого часу його дід постраждав від тодішнього режиму, був репресований. Це голос його предків говорив у ньому.

ЦЕРКВА НЕ ВИЗНАЛА СМЕРТЬ ВІКТОРА ХОМ'ЯКА САМОГУБСТВОМ

Смерть Віктора Борисовича не визнала самогубством і Українська православна церква Київського патріархату. Із благословення владики Михаїла, Віктор Борисович був похований згідно із усіма православними канонами. Обряд поховання проводив настоятель Храму воздвиження Чесного Хреста Господнього отець Іван. Він розповів, що під час завершення чинопохорону бачив у загиблого шрами на голові, що проступали через волосся, і рани на руках.

"Це не може бути самовбивством", - зазначає отець Іван, який теж, як і тисячі українців, стояв на Майдані за український народ.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, активісти луцького Євромайдану відвідали родичів волинянина Віктора Хом’яка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
СИРОЖА Показати IP 16 Лютого 2014 18:49
ЧТО Б ВЫ ТАМ ВСЕ ПЕРЕ***ШАЛИСЬ, НЕЛЮДИ ФАШ**ТСКИЕ!
Лучанин до СИРОЖА Показати IP 16 Лютого 2014 18:55
не бери гріх на душу т.зв. "сирожа"
олекса до СИРОЖА Показати IP 17 Лютого 2014 13:59
о,сірожа,да ти содоміт пасивний...
атеїста Показати IP 16 Лютого 2014 19:03
Церкві властиві подвійна мораль і подвійні стандарти.
тролям Показати IP 16 Лютого 2014 19:23
і де вас на сайті стільки набралося ? більше, ніж на цензорі. можливо, то пан мельник склонувався?
Нормальний Показати IP 16 Лютого 2014 19:39
Церкві пробашляли, вона й не визнала...
Андрій до Нормальний Показати IP 16 Лютого 2014 21:32
Отямся,ненормальний.
Анастасія до Нормальний Показати IP 16 Лютого 2014 23:22
Ти НЕ нормальний хоча таким називаешся.Не соромно перед віруючими людьми так про церкву?Якщо ти спиш і бачиш у всьому бабло то в тебе його ніколи не буде.НЕ ТОБІ НЕНОРМАЛЬНОМУ судити.
я не про це Показати IP 16 Лютого 2014 19:46
Земля йому пухом. Чоловік сподівався на краще, і правда вірим "лідерам". В будь-якому випадку його смерть на чиїсь совісті
лучанка Показати IP 16 Лютого 2014 20:18
Людина постраждала ні за що. А лідери з одного та іншого боку жирують. Не сприймаю ні опозицію ,ні владу. Всі тільки свої кишені набивають грошима, а на людей їм наплювати. Дуже шкода дитину, яка лишилась сиротою, але Бог все бачить. Ті, які забрали життя в людини, отримають своє, і дуже швидко. Найсправедливіший суд - це Божий. Це треба пам"ятати всім.
Всезнайко Показати IP 16 Лютого 2014 22:27
Яка дитина? 1981 року народження??
Лучанин Показати IP 16 Лютого 2014 23:53
На Майдані в Києві господарює не міліція, а самооборона. Хто і за що задавив Віктора Хом’яка треба запитати Луценка і Тягнибока. Вони знають...
Ніна Показати IP 17 Лютого 2014 13:36
За попередніми даними, на повішеному виявили масу тілесних ушкоджень, ознаки катування та насильства. Також, в результаті попередніх опитувань, міліція з’ясувала, що напередодні повішення, над вказаною людиною знущалися євромайданівці з бейсбольними бітами та в масках, котрі під час катування нещасного, били його цими бітами і обсипали нецензурною лексикою. Крім цього, після побиття між нападниками відбулася словесна перепалка, і група нападників розділилася на дві групи: перша група чоловіків хотіла добити вже ледь дихаючого чоловіка, а інша – не хотіла втягувати себе в брудну справу. Тоді гору взяла друга група. Наступного дня, побитий чоловік навіть не міг не те що ходити, а навіть їсти. Кілька волонтерів напередодні принесли йому тарілку з «Мівіною» та чашку чаю, але він відмовився від вермішелі, а випив лише половину чашки чаю, при тому, що цілий день нічого не їв. Після цього, люди, яких опитала міліція, вже не бачили побитого живим. У досвідчених міліціонерів одразу виникла підозра, чому при виклику їх на місце події, сказали, що труп висить в Будинку профспілок, а не на каркасі ялинки, як було насправді. Така розбіжність знаходить логічне своє продовження тих нелюдських звірячих побиттів та катувань, які зазнав покійний. Останнє можна пояснити лиши тим фактом, що вищезгадана група невідомих все ж вирішила поквитатися з побитим, щоб той їх не здав, тому, ще вночі злочинці зробили свою чорну справу в одній з комор Будинку профспілок. Напевно, і тоді група знову почала сперечатися між собою, вирішуючи, чи залишатися ночувати в Будинку профспілок чи ні. Перша група взагалі вирішила покинути Євромайдан і одразу ж поїхала звідти, а інша – залишилася. Однак, другій групі потрібно було сховати уліки та забезпечити собі алібі. Тож труп на світанку був перевішений подалі від місця злочину. Перша група про перевішування трупу взагалі не здогадувалася, але напевно, у неї також був страх, що і її можуть упіймати, а тому, вирішила «здати» своїх поплічників, які залишилися на Євромайдані і таким чином – вийти сухими з води. При цьому, як встановила міліція, повідомлення про труп в Будинку профспілок надійшло з таксофону, тому конкретну особу, яка повідомила про це правоохоронці не встановили. Таким чином, частина злочинної групи розраховувала, що здаючи своїх товаришів та покинувши місце злочину, вона зможе уберегтися від правосуддя. Однак, подальші розслідування вестимуться більш детально та опрацьовуватимуться усі можливі версії. Разом з тим, факт залишається фактом – покійний швидше за все, був знайомий зі своїми кривдниками і на жаль, знову підтверджується народна мудрість, що чим більше довіряєш людині, тим підступнішим і боліснішим буде удар. http://cjour.net/post/74736642137

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus