USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Громада проголосувала проти зведення сміттєспалювальної печі поблизу Луцька

7 Листопада 2016 08:00
Жителі навколишніх сіл одноголосно проголосували проти будівництва печі по спалюванню твердих побутових відходів поблизу села Брище, що біля Луцька.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомила сільська голова села Княгинок Олена Твердохліб.

«На громадських слуханнях, що відбулись 6 листопада в Милушах та Княгининку, одноголосно проголосували проти будівництва печі по спалюванню твердих побутових відходів.

Тепер чекаємо що райдержадміністрація розірве договір оренди землі, виділеної для будівництва переробного заводу з ТзОВ «Центр переробки та утилізації відходів», які і почали будівництво печі без відповідних на це документів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗВЕДЕННЯ СМІТТЄСПАЛЮВАЛЬНОЇ ПЕЧІ ПІД ЛУЦЬКОМ ПРИЗУПИНЯТЬ: Є ПОРУШЕННЯ

Ігор Ярмольський (голова Луцької РДА, - ВН) має вирішити це питання до 11 листопада (так як взяв для роздумів 10 робочих днів). Далі будемо діяти вже цілою громадою!», - йдеться у дописі.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, поблизу луцького сміттєзвалища, від якого понад 30 років потерпають мешканці села Брище і навколишніх населених пунктів, хочуть звести сміттєспалювальний завод.

Попри те, що ніхто не взяв до уваги категоричні протести селян, фундамент під завод вже заливають, попередньо викорчувавши там дерева. Тож, під час зборів громади 21 жовтня місцеві жителі прийняли рішення заборонити спорудження сміттєспалювальної печі поблизу полігону твердих побутових відходів, що може становити загрозу для здоров’я людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Поліщук Показати IP 7 Листопада 2016 08:25
Краще добавити львівського непотребу, щоб милуші і княгинок засипали по самі вуха, або і вище. А можливо краще возити у чорнобильську зону, готовий дешевий саркофаг? Треба шепнути садовому.
технолог Показати IP 7 Листопада 2016 09:09
Завод буде зведений в районі вул. Чернишевського тільки там будуть витримані усі світові норми технологічні і інакше згине місцевий бандитський кодляк
Василь Показати IP 7 Листопада 2016 09:30
А чому б замість сміттєспалювального заводу не побудувати сміттєпереробний, щоб всім добре було? Сам і відповім. Тому що після цього ніде ніхто не захоче ставити сміттєспалювальні заводи, а це хороший заробіток для їх господарів. Сміттєпереробний завод самоокупаємий, може продавати газ, електроенергію, тепло. Сміттєспалювальний тільки споживає газ та електроенергію, проте за спалювання сміття можна брати чималі гроші, частка з яких може спокійно осідати в кишенях. Про кримінальну строну я взагалі мовчу. Робіть висновки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus