USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинська молодь повернулася з місця дислокації генштабу «УПА-Північ»

1 Вересня 2015 17:48
Протягом двох днів, а саме 29-30 серпня, відбувалося історико-патріотичне таборування Вовчак-2015. Це поселення було центром головного штабу «Волинської січі» і деякий час навіть місцем дислокації головного штабу «УПА-Північ». Загалом в урочищі діяв цілий повстанський гарнізон, оснащений за всіма правилами військового мистецтва.

Про це повідомили у прес-службі СГО «Молодіжна платформа».

На відкритті заходу біля пам’ятнику героям УПА гімном України вшанували пам’ять загиблих. З вступним словом виступили голова Турійської районної ради Ольга Черен та представники патріотичної громадськості.

Карімати та великий казан були дуже доречними для учасників таборування, адже спорядження сьогодні не вистачає в повній мірі.

Учасники таборування поглибили свої знання про місце заснування УПА, адже прослухали історичні лекції від Миколи Антонюка (місцевий краєзнавець, історик), Лесі Бондарук (працівник Українського інституту національної пам’яті) та Сергіяи Киселя (сільський голова села Бобли Турійського району).

Як розповідають учасники таборування, захоплюючими були активні заняття, особливо смуга перешкод, де представники двох команд, які складалися з п’яти людей, долали різноманітні перепони під шум пострілів (використовувались пітарди) та в димовій завісі. Не залишили байдужими й ігри «Вовче коло» та «Лава на лаву».

Молоді патріоти брали участь і в нічних посиденьках біля багаття із мелодійними піснями під гітару.

Загалом, близько п’ятидесяти молодих людей стали учасниками таборування. В переважній більшості це були активісти молодіжних організацій, зокрема: Пласту, Національного Альянсу, громадської ініціативи «Іскра», які вперше разом мали можливість брати участь у такому заході, та, на думку організаторів, будуть краще співпрацювати для розбудову націонал-патріотичного руху Волині.

До слова, єдиний живий учасник бою в урочищі Вовчак - дев’яностооднорічний повстанець з Володимира-Волинського Петро Мартинюк, ветеран УПА на псевдо «Дуб». Він та його дружина Ольга, зв’язкова УПА на псевдо «Ліщина», досі несуть у серці непохитну віру в Україну.​
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ху Показати IP 1 Вересня 2015 21:33
Ну прям настоящие американские скауты....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus