USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинські аграрії підбивають підсумки року ярмарком у центрі Луцька

18 Листопада 2017 13:19
Сучасна сільськогосподарська техніка та ярмарок продукції волинських аграріїв: у центрі Луцька відзначають День працівників сільського господарства.

Святкування Дня працівників сільського господарства розпочали ярмарком сільськогосподарської продукції на Театральному майдані у Луцьку 18 листопада.

Зранку у центрі міста розпочали продаж поживної та корисної продукції волинські аграрії. Усіх охочих тут безплатно частують гарячим кулішем та питними медами. На ярмарку можна придбати свіжі овочі, яйця, цукор, крупи, мед, кондитерські вироби, сир, хліб, сире та копчене м'ясо та різноманітні види ковбас, живу та копчену рибу тощо. Поряд дітлахи з захватом видряпуються на велетенську сільськогосподарську техніку.


Як зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко, організатори ярмарку прагнули, аби ціни були доступними. Одночасно відбуваються урочистості в облмуздрамтеатрі, щоб відзначити тих, хто працює у сільському господарстві. Посадовець зауважив, що більше половини населення Волині – селяни. Вони наповнюють бюджет та економіку області, тож на знак вдячності аграріям організовують святкування. Головні підсумки року для волинських аграріїв, з його слів – зібрані понад 1,1 мільйона тонн зерна, що є найбільшим показником за всю історію Волині, є хороші результати у галузі тваринництва, тож сподіватимуться, що ці показники будуть не останніми.


Очільник ТзОВ «Городище» Луцького району Анатолій Никонюк розповів, що його підприємство непогано завершує рік. Втім, з його слів, підсумки варто підбивати не за показниками врожайності, а за рівнем заробітної плати працівників, сплатою податків. Так, врожайність цього року становила до 80 центнерів зернових з гектара. Він наголосив, що хотілося б, аби держава звернула увагу на аграріїв у сфері повернення ПДВ. До прикладу, його підприємство цього року сплатило 10 мільйонів гривень цього податку, а такі кошти можна було б спрямувати на купівлю техніки, підвищення заробітної плати тощо. Попри це, аграрій зізнався, що втішений результатами роботи за рік.


Серед учасників ярмарку - «Пекарня Мельниченка», що займається виробництвом без дріжджового хліба. Як розповів підприємець Ігор Мельниченко, нині на ринок постачають такі види продукції: житній хліб на житній заквасці, пшеничний хліб 1-го ґатунку та хліб зерновий особливий, до складу якого входять насіння соняшника, льону та кунжуту. Виробляють також пшенично-житній хліб, до складу якого входять льон та журавлина з медом. Планують також випускати бездріжджові багети, лінію булочних виробів. Для виробництва такого хліба не використовують пресовані та сухі дріжджі. Такий хліб довго не черствіє та не вкривається пліснявою, корисний для шлунку (наприклад, льон є «чистилищем» для кишково-шлункового тракту).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Пеця Показати IP 18 Листопада 2017 13:27
На вулиці сало і м'ясо продавати . По європейськи
Віктор до Пеця Показати IP 18 Листопада 2017 16:42
Якщо ви були в європі,то повинні були бачити,що там також продають м'ясні та рибні вироби на вулиці.Але це так звані св'яткові ярмарки
Аграрій Показати IP 18 Листопада 2017 13:44
Щиро вітаю Вас з професійним святом - Днем працівників сільського господарства! Щиро бажаю вам щастя, здоров’я, добробуту, невичерпної снаги та подальших успіхів в ім’я розквіту України.
Пеця Показати IP 18 Листопада 2017 13:53
Машини по центру їздять гази на те сало осідають . Супер в Європи мабуть так навчились . Чи за гроші готові все продати .
Аграрій Показати IP 18 Листопада 2017 14:33
Пеця угомоніться, за тих 1-2 години нічого не осіло!!! Ярмарка приурочена святу аграріїв, тож не щодня продають сало і інше. Майте повагу!!!
хохо Показати IP 18 Листопада 2017 14:37
треба було те сало з тракторами в цум запхати? сам хоч що небуть виростив чи зробив? а ти знаєш що свиня живе у власному лайні. де сере там і їсть. і ти її їж бо вже ніякі гази особливо не страшні. умнікі
патріот Показати IP 18 Листопада 2017 15:06
Совдепія процвітає :) Кому той Горбенко зі своїм департаментом потрібні? Аграрії всі приватні, яке до ніх має відношення держава? Розігнати давно треба тих дармоїдів, що сидять на наших податках! Ціни в Україні всі у вільному плаванні, хто що хоче і за стільки продає, кому це потрібно? На Заході, у розвинутих країнах, є контроль за багатьма товарами, а в нас що? Що святкують - грабунок і доведення до зубожіння людей?!
бандерівець Показати IP 18 Листопада 2017 17:23
ото то Нікон перегнув з врожайністю)) хіба кукурудзи
тьотя Мотя Показати IP 18 Листопада 2017 17:32
А ярмарок бідненький. На Північному набагато багатший. Дякуємо за смачний куліш.
знаю Показати IP 18 Листопада 2017 19:36
хай "аграрії" платять податки, а то сидять на одних відкатах
Галина Показати IP 18 Листопада 2017 20:32
Дякуємо за організацію ярмарки.такі свята потрібні щоб люди знали виробника в лице))) з чиїх рук хліб їмо і сало.
Петро до Галина Показати IP 19 Листопада 2017 11:05
о то тільки і залишилось що хліб і сало, і те вже не по кишені, а на інше лише подивитись і пригадати ходять да безкоштовне зкоштувати. Довели країну :( А розпивати спиртне у відкриту, як на фото, дозволено?!
Дістала брехня і зл Показати IP 19 Листопада 2017 09:50
А в непотрібному департаменті АПК між іншим до 38 людей,,,ото дармоїдів тих на поля чи ферми ,нехай на хліб в до хліба заробляють,а не думають як день відсидіти і час вбити і ще чогось виелянчиьт по приватних сільських господаоствах
нік Показати IP 19 Листопада 2017 15:52
Чому ніде в новинах небуло анонсу, реклами??? чому???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus