USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські автомайданівці поїхали в Одесу в пошуках справедливості

11 Вересня 2015 13:26
Волинські активісти з ГО «Автомайдан України» приїхали до Приморського суду міста Одеса у пошуках справедливості. Причиною таких дій стало затримання двох активістів Правого сектору та одного автомайданівця.

Нагадаємо, 8 вересня міліція затримала в Одесі лідера місцевого Автомайдану Євгена Резвушкіна (йому інкримінують хуліганство і погрозу або насильство щодо працівника правоохоронних органів) та двох лідерів осередку «Правого сектору», яких звинувачують у викраденні людини.

Апеляційний суд у четвер, 10 вересня, відпустив під заставу двох керівників одеської «Правого сектора» - Стерненка та Демчука, а лідера одеського «Автомайдану» Євгена Рєзвушкіна відправив під цілодобовий домашній арешт.

Однак, на близько 200 активістів, які з’їхалися з різних куточків України, чекав неприємний «сюрприз». Суд зачинили, не пояснюючи причини. І, хоча активісти не намагаються потрапити до приміщення суду, однак, просять хоча б вислухати їх вимоги.

Як пояснив журналістам Інформаційного агентство Валинські Новини судовий виконавець Одеського Приморського суду, адмінприміщення зачинили у зв’язку із небезпекою виникнення обставин, що можуть становити загрозу життю й здоров’ю працівників суду та громадян. Мовляв, через це робочий день Приморського суду скоротили до 12 години.



Після цього один з активісті приніс представнику суду мікрофон, аби він повторив усе теж саме вголос, утім зі словами «Все свободны», останній поспіхом заховався за дверима суду.

Своєю чергою, зі слів голови ГО «Автомайдан України» міста Луцька Андрія Попика, автомайданівців надзвичайно обурило те, що активістів посадили під цілодобовий арешт, у той час, коли, до прикладу горезвісного Топаза, який займався сепаратизмом, «нагородили» домашній арештом на півдоби.

«Ми приїхали показати усім, що своїх у біді не кидаємо», - наголосив Андрій Попик.



«О 12 годині повинна була відбутися зустріч із суддею, який веде справу активістів, однак за 10 хвилин нам оголосили, що до приміщення суду нікого не пустять, оскільки його зачинили», - зазначила активістка ВГО «Автомайдан України» Катерина Будко.



За станом на 13 годину активісти рушили до славнозвісного «замку Гаррі Потера» Ківалова.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всезнайко Показати IP 11 Вересня 2015 13:39
Добре, що поїхали...
українець Показати IP 11 Вересня 2015 13:46
А де ці "активісти" Автомайданівці та інші ГО-представники працюють, звідки гроші на всі їх поїздки по містах, селах, по Україні?! Як подивишься - вони скрізь протестують, незадоволені, кожного дня "діють", а за що живуть? Може досить країну каламутити і народ збурювати??? Чому не протестують коли заводи закривають і сотні людей звільняють? А туд парочку нероб заарештували, а вони галас підняли... Досить!!!
спостерігач до українець Показати IP 11 Вересня 2015 15:28
ооо починають вспливати прихожани віри Пороха Шоколадного...
віра до українець Показати IP 11 Вересня 2015 16:43
Ти такий украінець, як пальця .....!!!
Анонім Показати IP 11 Вересня 2015 13:53
А що це за тиск на суд? Бандит повинен сидіти в тюрмі, казав відомий герой відомого фільму. Навіть тоді, якщо він "активіст" із золотим приладом в штанцях. Закон - понад усе.
ку Показати IP 11 Вересня 2015 13:54
Звинувачують одного в погрозі насильством другого у викрадені людини, оце жесть оце за це стояв майдан шоб якщо ти член якоїсь організації то до тебе апріорі не можна чіпати, вітаю усіх з верховенством права, законом товпи. Тепер що кожний процес ці ......... будуть супроводжувати? Дожилися.
Риба до ку Показати IP 11 Вересня 2015 14:45
Кто сказал, что государство - это мы? Государство - это нас!!))
Тойхтобувприсутнiй Показати IP 11 Вересня 2015 22:35
Молодцi що приiхали пiдтримати.Разом ми сила

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus