USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські байкери збирають гроші на поні для інтернату

29 Березня 2014 21:00
Благодійна фотосесія на байкерських мотоциклах стартувала минулих вихідних. Щосуботи та неділі, до 8 червня включно, всі охочі зможуть сфотографуватися на залізних конях волинських байкерів, а заодно - і допомогти дітям, які виховуються в допоміжній школі-інтернаті в Рожищі.

Нагадаємо, у Луцьку байкери проводять благодійний аукціон, на який виставлятимуть вишиті картини. Всі кошти за виручені лоти будуть також витрачені на подарунки дітям в допоміжній школі-інтернаті у Рожищі.


Організатор фотосесії Марина Авдєєва розповідає, що з волинськими інтернатами та дитбудинками волинські байкери співпрацюють уже не перший рік. А ось з Рожищенським закладом знайомі з минулої осені.


Вона розповідає, що є на Волині й інтернати доволі забезпечені, які мають в спонсорах по кілька банків установ. Одна із завідувачок такого закладу прямим текстом сказала, що їм до повного щастя не вистачає лише плазмового телевізора в актовий зал і супутникової антени. Тому, каже вона, вирішили шукати ті інтернати, яким справді потрібна допомога. До слова, вони допомагають не грошима, а самі купують речі, які їх просять в закладах, щоб ці гроші пішли за призначенням, а не комусь в кишеню.


«Коли ми до цих дітей приїжджаємо, то від них просто відбою немає, всі просять покатати на мотоциклі. Цих дітей держава добре харчує (якось доводилося приїздити несподівано), одягає. Але їм мало спілкування. А ще з навчальним матеріалом, спортінвентарем – проблема. Немає м’ячів, матеріалів для гуртків з шиття, бісероплетіння та інших. Ми вже один раз привезли подарунків на 10 тисяч гривень: скакалки, м’ячі, самокати, бісер та інші дрібниці. Щастю дітей через ці речі не було меж», - розповідає вона.

Тепер же байкери задумали ще одну хорошу справу – придбати поні для закладу. До слова, в цій школі-інтернаті навчаються діти з 1 по 11 клас, з-поміж них є дітки, хворі на ДЦП. Їм дуже необхідна іпотерапія. Старші можуть займатися на коні, який живе при школі. А ось маленьким лікарі радять придбати поні. Така покупка для закладу поки що лише мрія, адже коштує він непомірну суму: від 6 до 8 тисяч гривень, ще й витрати на транспортування.


Але Марина Авдєєва сподівається, що таки вдасться зібрати необхідну суму, і дітям привезуть цього літа подарунок.
До акції пообіцяли долучитися й луцькі роупджампери і священики. До слова, поїздку в інтернат планують поєднати з грандіозним цьогорічним з’їздом байкерів з усіх куточків України, який запланований на 14 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus