USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські діти з вадами слуху почують світ

26 Лютого 2014 19:00
Понад 100 слухових апаратів для дітей з вадами слуху придбали за кошти, зібрані під час благодійної акції під гаслом «Почуй світ!» у 2013 році.

Підсумки восьмої благодійної акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» підбили під час прес-конференції, що відбулася 26 лютого у Луцьку.

Захід розпочали із хвилини мовчання, присвяченої пам’яті загиблих під час сутичок на Майдані у Києві.

Голова правління Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Євгенія Баранська розповіла, що згідно з результатами акції, яка проводилася вже увосьме на всій території України з 7 по 28 квітня 2013 року, зібрали 3, 347 мільйона гривень. На половину суми закупили слухові апарати, на іншу половину – діагностичне обладнання для Волинської обласної дитячої клінічної лікарні для того, щоб у дітей мали змогу діагностувати вади слуху на ранній стадії. Зі слів Євгенії Баранської, Волинська область продемонструвала гарні результати, вдруге посівши третю сходинку серед областей за сумою зібраних коштів. Загальна сума, зібрана на Волині, становить 434 299 гривень. Для області придбали 105 апаратів, що дозволить забезпечити ними понад половину дітей, які мають вади зі слухом, також закупили обладнання для Волинської обласної дитячої клінічної лікарні.



Регіональний представник ВБФ «Серце до серця» у Волинській області Богдан Іщук повідомив, що минулого року зібрали рекордну для Волині суму. До слова, з року в рік волиняни збирають усе більше коштів. Під час останньої акції понад тисяча волонтерів вийшла на вулиці та збирала кошти. Серед районів області найбільше коштів, 11 818 гривень, зібрали у Луцькому районі.

Обласний дитячий отоларинголог Сергій Боярчук висловив подяку усім небайдужим до долі дітей. Завдяки зібраним коштам, Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання отримало важливе медичне обладнання – високочастотний електрокоагулятор, який дасть можливість зварювання тканин під час оперативного втручання, що запобігатиме крововтраті. Також отримали апарат для отоакустичної емісії, за допомогою якого лікарі зможуть обстежувати дітей одразу після народження.


Медичне обладнання вручили дітям з вадами слуху, а партнери акції отримали символічні дипломи «Золоте серце України».

Наприкінці Євгенія Баранська оголосила про те, що з 7 по 27 квітня цього року збиратимуть кошти для дітей із вадами зору, присвячуючи увагу проблемі косоокості. До участі у акції запрошують долучитися усіх небайдужих.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валента! Показати IP 26 Лютого 2014 22:30
Молодці! Дуже приємно, що для багатьох діток це допоможе і що є хороші люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus