USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські лісівники ламають старі схеми - заробляють на 100 мільйонів більше

4 Листопада 2014 19:00
Завдяки перегляду договорів про співпрацю, волинським лісівникам вдалося позбутися завищених цін і недобросовісних надавачів послуг. Кажуть, результати вражаючі.

Про це йшлося під час прес-клубу облради та редакції газети «Волинь-нова» на тему: «Ліси – наше багатство. А як служать вони волинській громаді?» сьогодні, 4-го листопада.

«У нашій галузі є дві проблеми: відсутність інвестицій і корупція. Останнє треба розглядати зверху до низу, ця проблема не вирішена. Втім, за півроку моєї діяльності нам практично вдалося підійти до старих угод, договорів у сферах торгівлі, надання послуг. Це вже дало чималі результати. От, торік загальна сума реалізації лісгоспної продукції склала 300 мільйонів гривень, а цього року ця сума - 400 мільйонів гривень. Це вдалося завдяки тому, що ми відійшли від тих недобросовісних надавачів послуг і перейшли до зменшення їх вартості. Зокрема у нас витрати по окремих напрямках значно зменшилися, навіть, якщо росте електроенергія, ціна за газ», - розповів начальник управління лісового і мисливського господарства Василь Мазурик.
Він додав, що цього року за порушення правил лісомисливського господарювання вже відшкодували більше 600 тисяч гривень, згідно зі складеними актами, й залишаються ще справи, які у судах, де триває слідство.

Щодо корупції у цій галузі, то учасники прес-клубу почали дорікати лісівникам про те, що на Волині діє чимало незаконних пилорам.

«У нас немає лісів, вони вирізані, бо незаконні пилорами працюють наповну. Схеми працюють так: пилорамщики платять єдиний податок, вони на фізичну особу виписують ліс, наприклад, 12 кубів і на них вивозять 120 кубів, бо вони самі собі замовники, виконавці і контролери, так як «Укравтодор» робить. Втім, як тільки їде обласна перевірка, то усі все знають, їм ставлять галочку в документі, що ліс взяли, і люди знову ідуть виписують 12 кубів дров й возять скільки треба. Є інформація, що були задіяні до цієї схеми чиновники, аби на це «прикривали очі». А треба так: виписав 12 кубів деревини, прозвітував, куди вони пішли й далі виписуй новий дозвіл», - зауважив депутат обласної ради Василь Байцим.
Про те, що зловити на «гарячому» таких пилорамщиків майже неможливо, кажуть правоохоронці.

«Це насправді ганебне явище, бо безконтрольно проводиться розпилювання лісопродукції, але законодавство недосконале, тому законодавець ще не вирішив, як заходити на приватну територію, аби фіксувати незаконні пилорами. Ще є проблема з понятими, от, звертаєшся у сільраду, а він каже, мовляв, "не дам людей, бо потім мені з односельчанами жити", далі ми в суд, поки отримаємо дозвіл через цю бюрократичну систему, то ліс вже розпилений і вивезений», - розповів старший оперуповноважений Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області, майор міліції Валентин Хрупчик.
Зі слів головного лісівника Волині Василя Мазурика, щоб цю ситуацію змінити, необхідно розібратися із попитом на крадену деревину, адже якщо її не будуть купувати, то й і не будуть виготовляти. Він додав, що згідно з їхньою інформацією, на Волині обліковано 832 пилорами.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині вимагають закрити пилорами, бо забруднюють повітря. Також йшлося про те, що на пилорамах, які офіційно зареєстровані, не платять офіційну зарплату людям, мовляв, там немає жодного найнятого працівника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
крадій лісу Показати IP 4 Листопада 2014 19:34
"Зі слів головного лісівника Волині Василя Мазурика, щоб цю ситуацію змінити, необхідно розібратися із попитом на крадену деревину, адже якщо її не будуть купувати, то й і не будуть виготовляти". Людина зі здоровим глуздом такого не скаже. Щоб змінити ситуацію, треба тямущого начальника.
Юрій Показати IP 4 Листопада 2014 19:39
Що це за дурниця "якщо її не будуть купувати, то й і не будуть виготовляти". Краще контролювати, щоб деревину не вивозили за кордон, а потім із нашої деревини завозити до нас меблі в разів 5 дорощі. В. Байцим говорить "А треба так: виписав 12 кубів деревини, прозвітував, куди вони пішли й далі виписуй новий дозвіл»" - він хоч сам вірить, що це допоможе зменшити знищення лісів. Дрова - це деревина, яка є відходами від матеріалу, або хворі, сухі дерева, тому це не є шкідливим для лісу, що населення возить дрова. Найбільшу шкоду несуть так звані "бізнесмени", які мають декілька деревообробних підприєств та вивозять усю продукцію за кордон при тому майже не сплачуючи податків. Органи місцевого самоврядування мають бути зацікавлені в тому, щоб від підприємства надходили податки. Також чимало працівників лісового господарства проводять різні схеми з розкрадання лісу, адже саме вони визначають скільки кубів лісу має здати лісництво та площу на якій мають вирізати це й ліс. І часто в документах дані одні , а на практиці інші. Єдиний вихід зберегти ліс це раціональне використання, створення заказників, заповідників та контроль держави за лісовими господарствами та пилорамами.
Ігор Показати IP 4 Листопада 2014 20:11
Потрібно посадити декілька директорів лісгоспів і клієнтів краденого лісу і буде порядок,якщо ні повторити даний рецепт
фінансист Показати IP 4 Листопада 2014 20:18
Реалізація - це не прибуток, і не залежить від "недобросовісних надавачів послуг". А зважаючи, що основна маса деревини іде на експорт, і те, що євро зросло в 1,5 рази, то фактично обсяг реалізації ще й зменшився
454 до фінансист Показати IP 5 Листопада 2014 10:33
а Мазурик не розуміється в таких серйозних розрахунках. йому що Шеремета з Лідкою підсунули - те і зачитав. а те що то фуфло повне, то не важливо...
ggg Показати IP 4 Листопада 2014 20:23
фуфло
Старий Показати IP 4 Листопада 2014 20:49
Забули згадати, що в систему влилося кілька потужних колишніх міжгосподарських лісгоспів, зокрема "Любешівагроліс". Тобто росту, як такого, фактично немає. На експорт в основному ідуть примітивні палети (тарна дощечка) і ліс-кругляк. Система стала ще більш закритою і недоступною для журналістів. Якщо за Б. Колісника хоч щось за ліси писали, то зараз все там оповито туманом і таємницями. Комусь це вигідно!
шшшшшшшш до Старий Показати IP 5 Листопада 2014 10:41
гнати Мазурика з Шереметою геть, та ще й Лідку хай прихоплять
Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 21:44
на 100 лімонів більше зароблять на новій корупційній схемі до карману!!!
5 колона Показати IP 4 Листопада 2014 23:25
Ага, скоро будемо ридати і за Колісником і за Яником
НН до 5 колона Показати IP 5 Листопада 2014 07:00
только про януковоща не надо.
13 Показати IP 5 Листопада 2014 00:15
ПІЛОРАМЩІКІВ РАКОМ, І ЛІСНИКИ САМІ СТАНУТЬ В ПОЗУ ЧУЮ ,ЩО ДОГРАЮТЬСЯ ПІД АТВОМАТОМ НА КАМЕРУ, СКАЖУТЬ КОМУ ПЛАТЯТЬ .МІЛІЦІЯ О МЕНТЯРИ ,МІНЯЙТЕ ВІДНОШЕННЯ ,ЩОБ НЕ БУЛО ПІЗНО.
знаток Показати IP 5 Листопада 2014 08:17
Васильку!!!! Пиши заяву пока ще час э. Богдан журналистам завжди нформацію міг надати коли правду коли як, а на тебе страшно глянути вигляд начальника управління........, в підприємці думают що ти даже на директора нуль. Потрібно Лідка взяти вона ба цифри видала, Пиш зачву лідок покерує, да муженька на работу відправит
я до знаток Показати IP 5 Листопада 2014 08:40
Придурку, він що, модель, що мае виглядати, він мае працювати, що він і робить ,причому добре, запитайте лісників, вже заказні статті появилися, хочеться комусь влаштуватися на роботу,це зрозуміло!!!!!
знаток до я Показати IP 5 Листопада 2014 09:14
мабуть рука шеремети пишит лісники дуже добре крадут, мзду як возили так і возят, потрібно нового ставити щоб з рік боялись красти.
галинка Показати IP 5 Листопада 2014 08:19
Завдяки перегляду договорів про співпрацю, волинським лісівникам вдалося позбутися завищених цін і недобросовісних надавачів послуг- ти своїх влаштував в бухгалтерію, в селекційний, ківерці.....
Анонім до галинка Показати IP 5 Листопада 2014 08:36
Відпрацьовуете коліснику?! Ну ну, доробишся!
маринка до Анонім Показати IP 5 Листопада 2014 09:42
а до чого тут Колісник?
Олег Показати IP 5 Листопада 2014 08:23
В. Байцим говорить "А треба так: виписав 12 кубів деревини, прозвітував, куди вони пішли й далі виписуй новий дозвіл»" Геній !!!????
шеф Показати IP 5 Листопада 2014 08:53
працювати потрібно на прибуток .зарплату директора та інших учасників виробничих процесів пртвязати до отриманого прибутку.А КОРУЦІЯ в лісовій галузі прижилась .СВОБОДА іі не збирається прибирати .Змінеться керівництво в галузі зявиться шанс покінчити із КОРУПЦІЕЮ. А ПОКИ ЩО СВОБОДА І ТІЛЬКИ СВОБОДА В ЛІСІ.
Люстратор Показати IP 5 Листопада 2014 09:16
Василь Васильович, розкажіть людям, як ви , будучи на посаді 3 місяці, купили квартиру? Напевно, ваша зарплата дозволила це зробити. Зростання виручки - це блеф. Ви напевно забули, скільки коштує долар. Ваша виручка піднялася за рахунок здорожчання долара. І не вішайте, БУДЬ-ЛАСКА, ЛЮДЯМ ЛАПШУ НА ВУХА !
знаючий до Люстратор Показати IP 5 Листопада 2014 13:53
диб*л ти він живе в орендованій квартирі за наклеп тобі треба відірвати все що звисає
знаток до знаючий Показати IP 5 Листопада 2014 15:55
оренда квартири 2000 грн, учеба доньки в вну, сина, хвора мама, сестра- яка зарплата- в начальника державного
pro Показати IP 5 Листопада 2014 10:06
Ви ще не знаєте, скільки він накрав!!!
лісовий геній до pro Показати IP 5 Листопада 2014 13:55
Маєш факти іди в прокуратуру і небуть бабою яка на базарі насіння продає.
Критик Показати IP 5 Листопада 2014 10:33
"Уважаемый" Василий Васильевич, что вы мелете? Какие доходы? Какая выручка? Выручка может и увеличилась, но доходы ушли в ваш карман и пошли по конкретному назначению или может быть у вас зарплата позволяет такие траты? Надоело читать эту бредятину, для кого эта статья? Люди уже не верят никому и ничему!!! А как же люстрация? Может вы думаете , что вас она обойдет стороной? НА МУСОР!!!!!
адекватний Показати IP 5 Листопада 2014 10:45
реалізація може і збільшилась....експорт аж зашкалює.і ліс вирубують і крадуть по чорному. а чим тут хвалитися? тим що євро виріс? - це і є всі його доходи
Анонім Показати IP 6 Листопада 2014 06:46
Почув від компетентних людей, що хоче Колісник назад на ту ж посаду, от звідки /ноги ростуть/ у коментарях, все зрозуміло, звідки бруд на теперішнього чиновника. Невже вистачить глузду назад тааааакого злодія ставити,як Колісник!!!
я до Анонім Показати IP 7 Листопада 2014 13:02
не захищайте "теперішнього чиновника" - поганому танцюристу я..ця мішають. так і тут мазурику все Колісник мішає, хоч його там вже давно нема. нова банда наставила скрізь своїх людей
23 Лісник Показати IP 6 Листопада 2014 15:13
Дай Боже щоб повернувся!!! При Коліснику був порядок, кадри толкові, робота робилася, ліс садився, а зараз ... ви послухайте, що говорить..... область в хаосі.... директорів, бухгалтерів звільняють своїх ставлять цумань, ратно, шацьк, поліське а далі посягають на звірів ківерці рожище турійськ.....ліс крадуть і хто ... вони ж самі .... за лідка її чоловік "хазяйнує", за інших кумочка дімочка "підрулює" не думав, що до такого доживу і буду це бачити і чути.
кінчик до 23 Лісник Показати IP 6 Листопада 2014 18:05
Що ти мелеш який Колісник подивись яких руководителів ставив Колісник - Колобка з молодою командою який лісгосп раком поставив за пів року Кватирка який на директорську зарплату джипів накупляв та хатів набудував а прес служба одна чого в області значила.
секс до кінчик Показати IP 6 Листопада 2014 20:33
Петрівну забув..........................................................................
знаток Показати IP 6 Листопада 2014 20:04
після правління сімї колісника область ще довго буде вставати з колін
ПРОХОЖИЙ до знаток Показати IP 7 Листопада 2014 15:05
лісники пишут , шеремети слова, ребер, радіон, один кругляк на експорт відправляют- як перед кончиною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus