USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські нацменшини закликали зробити «маленьке диво» 9 Травня

5 Травня 2014 17:10
Об’єднати українців та представників усіх національностей, які мешкають на території Волині, під час вшанування пам’яті загиблих запропонував голова Товариства польської культури на Волині імені Еви Фелінської Валентин Ваколюк.

Про це він повідомив під час засідання круглого столу за участю представників національно-культурних товариств Волині на тему «Наш спільний дім - Україна», що відбувся 5 травня у Луцьку.

«Ми говоримо про те, що щось потрібно зробити. Давайте домовимося сьогодні, що ми разом 9-го Травня несемо один спільний вінок – Правий сектор, росіяни, поляки, усі ми. І там може бути лише синьо-жовтий колір, колір прапора. Без партійної символіки, але всі разом. І це маленьке диво, яке ми можемо зробити, не георгіївські стрічки – це штучне. Ми об’єднані одним прапором – Правий сектор, поляки, ветерани УПА. Ті, хто лежить у землі, вже не мають кольорів», - сказав Валентин Ваколюк.

Зі слів голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта, якщо цю ідею підтримують представники громадських організацій, нацменшин, 9-го Травня ідею втілять в життя.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Esteban Показати IP 5 Травня 2014 21:30
Іспаномовний клуб "Esperanza" готовий підтримати цю,прекрасну ідею!!!
вітру Показати IP 5 Травня 2014 23:15
"І там може бути лише синьо-жовтий колір, колір прапора." - 9 Травня - день перемоги в Великій Вітчизняній війні. Це саме так, як би хто не хотів перекрутити історію, не всі є неадекватними людьми. Покажіть мені будь ласка хоч одну фотографію, де проти фашизму радянська армія, або польська армія, або чеська, або англічани тощо йшли в бій з синьо-жовтим прапором! Досить вже маразму! Це не українське свято, не російське свято, не польське, ні будь чиєсь окремо - це спільне свято людей які боролися проти фашизму. Якщо вам так противні ваші діди та батьки, то, принаймні, краще йдіть взагалі без прапора, або просто не приходьте.
Віка до вітру Показати IP 6 Травня 2014 08:10
У цей день у всьому світі вшановують ветеранів, дату коли закінчилась війна, а тільки Західна Україна, де загинуло дуже багато людей, починає так позоритись, вже взагалі все людяне втратили зза своїх політиків!!!
Ирина Показати IP 5 Травня 2014 23:28
І не чипайте ветеранів із медалями! Майте совість!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus