USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Волинські навчальні заклади перевірять держзамовлення

29 Квітня 2014 13:40
Держфінінспекція виявила, що фахівці,які навчалися за бюджетні кошти, не завжди працевлаштовуються у державному секторі.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації у відеоселекторному режимі, що відбулося 29 квітня.

Начальник державної фінансової інспекції в області Анатолій Омельчук розповів, що торік внаслідок ревізій навчальних закладів області виявили, що на підготовку молодих фахівців щороку витрачаються мільйони гривень бюджетних коштів, зокрема місцевого бюджету, проте не всі випускники, які здобули освіту за державні кошти, працевлаштовуються у державному секторі. Навчальні заклади не виконують вимог законодавства України та укладених зі студентами угод, відповідно до яких випускники зобов’язані відпрацювати за місцем призначення не менше трьох років, а у разі неприбуття на роботу за направленням, відшкодувати до бюджету вартість навчання.

Результати ревізій у Ковельському, Ківерцівському та Луцькому медичних коледжах показали, що з обласного бюджету витрачено майже 4 мільйони гривень бюджетних коштів на підготовку медичних спеціалістів, які не приступили до роботи в установах державного сектору. З його слів, така ситуація виникла внаслідок недостатнього контролю за виконанням умов договорів про підготовку фахівців у частині працевлаштування за призначенням випускників, які навчалися за державним замовленням а також необ’єктивно визначених потребах для регіону кількості спеціалістів.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк зазначив, що розпорядникам коштів, якими є навчальні заклади, потрібно проаналізувати стан державного замовлення та дати конкретні пропозиції.

Члени колегії ухвалили рішення із запропонованою зміною від Ігоря Никитюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама студентки Показати IP 29 Квітня 2014 17:05
"Навчальні заклади не виконують вимог законодавства України та укладених зі студентами угод, відповідно до яких випускники зобов’язані відпрацювати за місцем призначення не менше трьох років, а у разі неприбуття на роботу за направленням". ТО БУДУТЬ НАПРАВЛЕННЯ НА РОБОТУ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus