USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські волонтери повезуть в зону АТО дитячі малюнки

26 Жовтня 2016 19:21
Днями в зону АТО вчергове повезуть гуманітарну допомогу волонтери благодійних організацій «Серце для України» та «Серце патріота». На схід відправлять теплий одяг, ліки, продукти, а ще – дитячі малюнки та обереги, створені маленькими волинянами. Рукотвори воїнам передали учні Княгининівської ЗОШ I-III cтупенів та Рокинівського НВК. А, окрім них, підготували і смачні гостинці, - повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Ми вже понад сотню разів їздили на передову, доставляли бійцям харчі, медикаменти, запчастини. Хлопці дуже дякують за необхідну їм допомогу, та найбільше просять привезти дитячі листи і малюнки, – каже співзасновник українсько-німецької благочинної організації «Серце для України», голова Луцької районної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Климчук. – Навіть коли солдати йдуть на ротацію, малюнки беруть із собою і носять в нагрудних кишенях. Тому є постійна потреба в речах, які зберігають тепло дитячих рук. Тим більше, настає холодний період. Солдати хворіють. Ці баночки з перетертою малиною і смородиною для них і як ліки, і як вітаміни. Ми своєю чергою передамо медикаменти і теплий одяг».

Ніхто не сумнівається: українські захисники – мужні і безстрашні. Але у кожного є душа і серце, які болять за дітей і їхнє майбутнє. Не в одного суворого солдата забринить скупа сльоза, дивлячись на нехитрі дитячі малюнки. Школярики зображають їм те, чого так бракує в умовах війни: кущ калини, житнє поле, родинні портрети… І майже на кожному малюнку пишуть такі важливі слова: «Повертайтеся живими!». А учні 6-а класу разом із класним керівником написали колективного листа воїнам АТО.
Зі слів директора Княгининівської ЗОШ I-III ступенів Олени Осінської, благодійна акція у них тривала з 17 по 21 жовтня. Школярі приносили з дому консервацію, фрукти, солодощі, шкарпетки, плели патріотичні браслети, майстрували повітряних ангеликів і чаклували над малюнками...
Передають подарунки воїнам вже не вперше і навіть отримують листи-відповіді з передової.

«Тісна співпраця нашої школи з воїнами АТО триває постійно. Це зараз потрібно. Був період, коли патріотичному вихованню не приділяли в школі належної уваги. Сьогодні воно набрало нових обертів і є результат: кожна дитина старається внести посильний внесок у збереження незалежності нашої держави», - каже Олена Осінська.
Слова директора підтвердили школярі. Вони розуміють: ситуація в державі зараз не найкраща, тому підтримувати армію треба всією українською громадою. Бо якби не солдати на передовій, невідомо, що було б із нами сьогодні. Старшокласниці Вікторія Стрисік та Анна Яковлюк переконані, що кожен має надати посильну допомогу воїнам. Це не обов`язково мають бути великі суми чи дороговартісні подарунки. Малюнок від душі, сплетені бабусею теплі шкарпетки, жовто-блакитний браслет чи білосніжний ангелик може стати справжнім талісманом для оборонців.
Третьокласниці Рокинівського НВК Даринка Нечипорук та Марійка Антонова малювали воїнам символи України і подумки бажали, щоб швидше закінчилася війна і вони повернулися до своїх родин. Дітки впевнені: їхні малюнки оберігатимуть солдатів.


Випускник НВК Сергій Матвійчук теж взяв участь у цій акції. Юнак каже: «Я ще замалий, щоб воювати, то роблю посильну допомогу. Приніс із дому сала та печива. Хочу побажати солдатам: тримайтеся і вірте! Перемога буде за нами!»
Від імені армійців учасникам акції подякував Сергій Балицький – керівник волонтерського центру «Серце патріота», депутат Луцької міської ради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП». Волонтери їхнього центру щомісяця, а іноді й кілька разів у місяць, відправляють вантажі на передову лінію оборони.


«Ваша допомога направду важлива. Отримуючи ваші подарунки, хлопці розуміють, що ночують в окопах недарма, а заради вашого спокійного майбутнього. Дякуємо, що позитивно відгукнулися на цей клич. Я вражений, що ви прийшли на сьогоднішню зустріч у вишиванках. Неодмінно покажу солдатам наші спільні знімки. Ми постараємося, щоб вони підписали вам прапор», - наголосив Сергій Балицький.
Яскравий жовтий бусик волонтерської організації вирушає на схід. Крім передачі для бійців, волиняни передадуть гуманітарну допомогу для Краматорського будинку дитини. Теплі речі вихованцям, які втратили у боях батьків, передали німецькі благодійники.


Оксана ХВЕДЧЕНЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus