USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянки не знайшли своїх рідних на полігоні. ОНОВЛЕНО

11 Червня 2014 10:36
Матері волинських військових знову завітали до облради. Вони вимагають забрати їхніх чоловіків із «гарячих точок», або замінити їх іншими військовими.

Про це стало відомо під час 26-ї позачергової сесії облради сьогодні, 11 червня.

Так, волинянка Людмила Саверська, чоловіка та сина якої мобілізували на Схід, розповіла, що військових 51 Володимир-Волинської механізованої бригади перевели у 24-ту та 128-му. З її слів, 14 червня буде уже місяць з того часу, як її родичі практично на війні.

«У військкоматі нам сказали, що наші хлопці перебувають на Миколаївському полігоні «Широкий Лан». Але одна із матерів мобілізованого хлопця поїхала на полігон на Миколаївщину й там не знайшла свого сина. Ми забили тривогу», - обурюється жінка.

Таким чином, матері та дружини волинських військових вкотре вимагатимуть ротацій: аби їхніх рідних забрали з «гарячих точок» й замінили іншими бійцями.

Також вони зі сльозами на очах та шквальними емоціями наголошують, що до служби прикликали чоловіків з різними захворюваннями, проблемами зору і слухом. Більше того, найбільш затребувані посади на полігоні - оператори зентіно-ракетних комплексів та водії військової техніки. Й це при тому, що не оголошена війна та військових стан.

«Кому ви продали наших дітей», - ридаючи, кричить одна із жінок, чийого сина мобілізували на Схід.

На це голова облради Валентин Вітер відповів, мовляв, депутати почули матерів і обов’язково «достукаються до верхів».

Депутат облради Петро Олешко , своєю чергою, порадив звернутися до Верховної ради та Кабміну із вимогою покращити медичне утримання, харчування, звернути увагу на засоби особистого захисту мобілізованих. Вирішити питання про демобілізацію тих військових, хто більше 45 днів перебувають у гарячих точка. І не допускати до бойових дій тих, хто не має належної психологічної та військової підготовки.

Таке звернення обранці громади підтримали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
мама Показати IP 11 Червня 2014 10:49
всі діти якщо іншими замінити вони теж є чиїсь діти і чоловіки і батьки.
ЯЯ до мама Показати IP 11 Червня 2014 11:20
Правильно! Що за дурне формулювання "замінити"? Не замінити, а перестати використовувати наших дітей, як гарматне м"ясо. В Україні ще достатньо інших регіонів, а Волинь вже свою страшну ціну заплатила. Якого фіга, поки політики будуть гратись в лібералізм, демократію і гуманізм, підтираючи сраки жителям сходу, наші будуть страждати і гинути невідомо за що. Бл..ть, українських військових бидляча наволоч буде вбивати, калічити, знущатись публічно ставити на коліна, а йо..ана влада буде і далі набирати двадцятирічних хлопченят і посилати в ту м"ясорубку "боротись" голіруч. Або зробіть, с**и, зачистку жорстку тому всьому за допомогою техніки і авіації, або ідіть самі воюйте, а або здавайте на х.р той Донбас, а хлопців на смерть посилати перестаньте!!!!!!!
Анонім Показати IP 11 Червня 2014 10:52
Как это не нашли? А мобильная связь зачем?
Петро Показати IP 11 Червня 2014 11:19
А генерал-хорунжий Волинського козацтва Олешко що там робить? Він же наукою займається...
Лучанка Показати IP 11 Червня 2014 11:25
Пропозиція- отаман козаків Олешко може замінити наших синів та чоловіків на війні.І це набагато моральніше, аніж займатися піаром перед майбутніми виборами до парламенту, шановний депутате.
давид Показати IP 11 Червня 2014 11:26
а хто має захищати від сепаратистів Україну? жінки матері? ????????? що за юбки будемо ховатись чи захистити державу і крапка але влада не дає можливості нормально захистити умов немає!!
соня до давид Показати IP 11 Червня 2014 11:34
Хлопче, яких умов тобі треба? НЕМА розуму в нашого керівництва! Нема штабу, нема розумних генералів, нема сміливих офіцерів... За чотири роки панування януковича у всіх військових залишився тільки хабарний і хватальний рефлекс. Всі інші людські якості атрофувалися.
Ірина до давид Показати IP 11 Червня 2014 13:25
а ти я так розумію з "гарячої" точки коментарі пишеш????????????????????МАРШ В АРМІЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Оля до давид Показати IP 12 Червня 2014 20:28
Я так бачу ти теж "захищаєш" Батьківщину сидячи за компом. Напевно сидиш в самій "гарячій точці" своєї комфортної квартири
Бармалєй Показати IP 11 Червня 2014 12:46
А чого це наш заслужений атаман-козак не на фронті. Фуражку на голову і вперед.
лучанин до Бармалєй Показати IP 11 Червня 2014 14:42
Отоман Карпюк разом з отоманом Олешком на особистому прикладі мають показати як потрібно захищати Країну
Аноним Показати IP 11 Вересня 2014 22:42
Людмила Саверська - це ще та брехуха, її сину всього 5 років. Та й з чоловіком вона не особо ладить (розійшлась), та наскільки знають її односельчани, то чоловік (минулий) навіть і не був в зоні АТО. Єдине що її брат в зоні АТО. Вот як люди вміють гарно брехати. "Кому война, а кому мать родна!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus