USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Волинські лікарні не готові до пожеж

29 Липня 2011 13:36
Пожежники вимагають від волинських медичних закладів переобладнати протипожежну систему на більш нову та автоматичну, однак медики кажуть, що самостійно необхідну суму лікарнях та поліклінікам не вишукати.

Про це стало відомо 29 червня під час засідання колегії охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк після трагедії на Рівненщині, де в пожежі будинк престарілих згоріло 16 пенсіонерів, був проведений моніторинг волинських соціальних закладів і картина виявилася «печальною».

«Я вимагаю перевірити такі елементарні речі, як вогнегасники. На жаль, були заклади, де жодного вогнегаснику не було», - зазначив Ващенюк.

Чиновник зазначив, що потрібно вже до кінця тижня подати необхідну інформацію про необхідні кошти для елементарних засобів безпеки.

«Де питання безпеки життя - ми повинні жертвувати певними речами. Не дай Бог пожежа чи що – ніхто не буде питати за що купили, деззасоби потрібні були чи медикаменти», - додав Ващенюк.

Введення ж новітніх систем пожежної сигналізації, які реагуватимуть на вогонь автоматично, необхідно вирішувати на рівні районних та обласних бюджетів або ж пропонувати альтернативні варіанти.

«По тих автоматизованих системах: чекаю, можливо у вас є якісь розумні пропозиції. Тому що у нас є цілодобове перебування персоналу і чуть не через супутники заводити їх на пульти – ну я не знаю на стільки це потрібно», - каже начальник управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
обізнаний Показати IP 29 Липня 2011 15:16
Як волинська обласна лікарня(Сидор) так і луцька міська лікарня (Духневич) готові лише до "благодійних внесків"- оце чиста правда,хабарі ,хабарі,хабарі і корупція,знають всі і мовчать,як ягнята.
Пронос до обізнаний Показати IP 30 Липня 2011 23:03
Дійсно! Попридумували каси, і "добровільно" заставляють платити, навітьЄ не питають пенсіонер чи ні клієнт.
911 Показати IP 30 Липня 2011 21:31
+100

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus