USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинські підприємці стверджують про тиск на їх бізнес з боку Росії

27 Листопада 2013 10:29
Волинські бізнесмени скаржаться, що на кордоні з Росією відчувають тиск з боку контролюючих органів.

Про це стало відомо під час круглого столу «Торговельні відносини України і Росії: можливості та перешкоди для волинського бізнесу», який відбувся у прес-центрі ВолиньМедіа.

«Наприклад, починають вимагати документ, який засвідчує колір і розмір помідорів. Або ж, доводиться повністю вивантажувати товар для ретельної перевірки митниками. Як наслідок – товар втрачає свою якість, підприємці клієнтів та додаткові кошти через те, що простоюють фури», - розповідає Віце-президент Волинської торгово-промислової палати Надія Мотронюк

З цього приводу заступник директора ТЗоВ «БРВ-Україна» Едуард Матвійчук зазначив переваги Угоди про асоціацію України з ЄС. «Стосовно наших підприємств – то вони модернізовані. Були потрачені кошти і вони готові до конкуренції. Відомі переваги угоди з ЄС - це простота бізнесу і прозорість. У цьому напрямку треба рухатися нашим законотворцям, щоб було у нас таке ж законодавство. Сподіваємося, що будуть збережені відносини з Російською Федерацією, вдасться домовитися і не постраждає наша економіка».

За цей рік Волинською торгово-промисловою палатою було видано більше 5 тисяч сертифікатів на експорт в країни ЄС і більше 6 тисяч сертифікатів на експорт в Росію. На Волині є 14 суб’єктів зовнішньої економічної діяльності, які експортують товари в Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus