USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волинські сироти мріють про взуття та велосипеди. ФОТО

16 Травня 2011 10:22
В ківерцівському дитбудинку «Сонечко», у якому проживає чотири десятки дітей з вадами розвитку, триває ремонт – за кошт благодійників повністю модернізують приміщення, які були непридатні для проживання дітей.

Як розповіла керівник дитячого будинку Галина Хижняк, вже тривалий час заклад потребував ремонту частини приміщень.

«Майже рік тому я познайомилась з хорошими людьми, які відгукнулись на моє прохання допомогти покращити умови проживання діток. Спочатку вони подарували індивідуальні набори іграшок, потім канцелярське приладдя. А перед Новим роком організували цілу благодійну акцію зі збору коштів на потреби дитбудинків, зокрема, і нашого закладу», – поділилась вона.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2010 року напередодні новорічних свят з ініціативи Центру хірургії ока професора Загурського, спорткомплексу «Олімпія» та інтернет-видання «Волинські новини» відбувся благодійний вечір «У новий рік з добром і радістю».

Кошти, які були зібрані в ході цього благодійного заходу, пішли на ремонт частини приміщення, у якому, за словами Галини Хижняк, вихованці дитбудинку вже просто не могли перебувати. Негайного ремонту особливо потребувала туалетна кімната, каже вона.

«Ми – малокомплектний заклад, тому на ремонт, на покращення матеріальної бази в нас дуже і дуже невеликі видатки. Відтак ми покладаємось лише на меценатів. Одна група дітей до останнього часу мешкала в бідових умовах. Всі інші групи у нас сьогодні в гарному стані, а для ремонту цієї все ніяк не було грошей. Але от нарешті ми почали тут ремонт, поки вихованці з цієї групи перебувають на оздоровленні у санаторії», – говорить жінка.

За кошти, зібрані на новорічному благодійному вечорі, зокрема, закупили найнеобхідніше – унітази, умивальники, плитку, паркет. Нині дирекція дитбудинку шукає спонсорів, які допоможуть придбати меблі.

Крім цих клопотів, Галину Хижняк хвилює й нестача взуття, особливо літнього. Каже: останнім часом вихованцям дитбудинку дістається лише китайське, яке швидко зношується.

«А ще наші діти страшенно люблять велосипеди. В минулому році нам подарували десять велосипедів, але як їх поділити на сорок дітей? Тому зараз, крім всього, ми мріємо, щоб у кожної нашої дитини був свій велосипед», – розповіла директор дитячого будинку.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus