USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Бізнесменів закликають не давати і не брати хабарів

25 Лютого 2014 12:45
У Луцьку – понад дві сотні підприємств із 8 тисяч, які хочуть й можуть щось змінити у кращу сторону.

Про це розповів голова Регіональної ради підприємців у Волинській області Петро Пилипюк під час спільного засідання правління волинського об’єднання роботодавців та членів Регіональної ради підприємців у Волинській області сьогодні, 25 лютого.

Зі слів доповідача, зустрітися разом – спільна ініціатива цих двох об’єднань. Це відповідь на події, які відбулися в країні.

«Традиційна біда українців – наша хата з краю, я нічого не знаю. Ми часто бідкаємось на життя, проблеми у бізнесі. Сьогодні той час, коли потрібно усвідомити, що якщо і далі будемо бідкатися, то нічого не змінимо у той час, коли можна щось змінити», - каже пан Пилипюк.

Він закликав волинську бізнес-громаду об’єднуватись. Петро Пилипюк вважає, що потрібно вносити власні пропозиції волинських підприємців у раду підприємців при кабінеті міністрів.

«Якщо на сьогодні є певні структури, які хочуть діяти, треба їх об’єднати. Чому? Я – за розвиток промисловості Волинського регіону, є маса ідей, які так і залишаються ідеями», - додав він.

Також підприємець зауважив, що кожен із присутніх у залі хоча б раз у житті давав хабара, а до такого життєвого ладу повертатися не можна: «Якщо митникам платимо 400 чи 500 гривень тільки заради того, аби добитися уваги, то це вже минуле. Ми не повернемось до країни, яка була в минулому. Ми не платимо хабарів. Хоча кожен із нас хоча би раз в житті їх давав. Якщо всі ми перестанемо це робити, то ніхто не посміє не виконувати своїх обов’язків. Сьогодні та ситуація, коли таких «хапуг» можна поставити на місце», - резюмував Пилипюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
толік Показати IP 25 Лютого 2014 13:04
правильне рішення. Не давати хабарів, а краще жити в гарній незалежній ні від кого державі. А не розтягувати і роздавати тим хто купує по пару машин дорогих для розкоші будинки відпочинки і так далі. краще жити в державі, яка не буде чекати від інших країн позиків. Адже ми самі зможемо державу зробити кращою. БЕЗ ХАБАРІВ. КОГО ЗЛОВИТЕ - ДОВІЧНЕ ВИПЛАЧЕННЯ В БЮДЖЕТ СУМУ ЯКУ ДАВ І ТОЙ ЩО ВЗЯВ. ТАК НАША ДЕРЖАВА ДАВНО Б УЖЕ ДОРОГИ ВІДРЕМНТУВАЛИ І ОНКОХВОРИХ ПОЛІКУВАЛА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДАВАЙТЕ РАЗОМ ПОБУДУЄМО ОБЛАСТЬ, МІСТО, СЕЛО, УКРАЇНУ БЕЗ КОРУПЦІЇ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ПП Показати IP 25 Лютого 2014 13:06
От заспівав, а забув, пилипюк, як вихвалював інтеграцію до Росії, а не вступ до Євросоюзу. Ще й казки розказував, що діти за Євросоюз, а от він, такий прагматик - бачить вихід лише у єднанні з Росією...
ДД до ПП Показати IP 25 Лютого 2014 13:24
Насправді це звучасло наступним чином - не вихваляння, а пошук шляхів мінімізації можливих ризиків невідворотгього руху в ЄС: «Ми повинні пам’ятати, що, перш за все, - це економічний, а не політичний договір. Мої діти теж хочуть жити в Євросоюзі, але, крім того, що я батько, я ще й великий підприємець», - зауважив Петро Пилипюк. Він нагадав усім присутнім про ситуацію, що виникла у серпні цього року. Тоді, зі слів підприємця, зупинився увесь експорт товарів в Росію, а вантажі перебували на кордоні протягом двох тижнів. «З одного боку я розумію, що у нас один шлях - у Європу, але з іншого мене хвилює, як же зберегти виробництво та робочі місця?», - продовжує голова Регіональної ради підприємців. На думку доповідача, вихід один - створити нові виробничі потужності в сусідній Росії. Він розповів, що нещодавно провели спільну зустріч російських підприємців з українськими, утім, російські покупці, з якими працюють волиняни, відмовились від продуктивного діалогу. «Якщо буде асоціація, ми закриємо для вас кордони», - наголосили вони. Опісля Петро Пилипюк озвучив ризики для волинських підприємців, які, на його думку, можуть виникнути при євроінтеграції. Зокрема підприємець переймається, що Україна втратить існуючі ринки митного союзу, адже уже сьогодні багато російських компаній відмовились від співпраці з українськими виробниками. «Це - найголовніший ринок. У разі підписання договору росіяни обіцяють встановити 20% мита на ввезення сирів, 65 – на м’ясо, 15 - на підшипники і 10 – на меблі. Ті умови вільної торгівлі, що підписані у рамках країн СНД, повинні залишитись, аби уникнути таких мит», - резюмував доповідач. Серед можливих ризиків також назвали рішення без консультації з Україною самостійно встановлювати мита на різні групи товарів; відсутність належного доступу до ринку у ЄС; невідповідність нормативів щодо встановлення технічних регламентів товарів.
володимир до ПП Показати IP 25 Лютого 2014 16:08
Пилипюк на відміну від вас європу в тому числі на підприємстві зробив ще 5 років тому.... тому хтось патякає і говорить про асоціації а хтось реально ПРАЦЮЄ!!!!!
Петрович Показати IP 25 Лютого 2014 13:08
Хабарників на нари, а їх дуже багато!
Петрович Показати IP 25 Лютого 2014 13:10
Экс-начальник Чопской таможни Сергей Харченко, который был привязан "Правым сектором" к столбу возле Закарпатской ОГА, рассказал об объемах взяток, которые собирались на таможне и впоследствии отправлялись в Киев . По его словам, каждый минивэн с контрабандой облагался четко определенными взятками, которые затем централизованно направлялись в Киев, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на Мукачево.net. "Потоки были примерно следующие: 700 бусов из Италии каждые выходные - по 300-400 евро. Проезжали также минивэны, небольшие бусы с одеждой из Китая. В среднем 250 долларов за куб. Машины были 2-3 куба. Если мы брали 50 машин, то соответственно можно посчитать", - сказал он.
лучаннин Показати IP 25 Лютого 2014 13:19
як швидко Борьки радники розпачали чесне життя
Селянин до лучаннин Показати IP 25 Лютого 2014 15:35
так, так, а ще вихвалювася цей радник, що йому дуже добре працюється в тих умовах із митною та податковою службою... ох і лизав, ох і лизав, а тепер, які ще погони одягнути....
Анонім до Селянин Показати IP 25 Лютого 2014 16:05
Останіх 2 роки на ринку не було перевірок!!!!! А за юлі через день шманали....
олесь Показати IP 25 Лютого 2014 13:19
а ви не закликайте а ловіть. Що там будете в кабінетиках сидіти? ловіть? це ж ваші і беруть. ви хіба знаєте з ким працюєте
Анонім до олесь Показати IP 25 Лютого 2014 16:09
То давай може підприємцям замість міліції і по пістолю видамо???:-)
ніндзя Показати IP 25 Лютого 2014 13:21
то треба ьуло щоб люди віддали життя а потім ще чиновники не могли ловити. І не повторяйте своїх попередникі -на 1 тисячі зловлять шуму нароблять. Зловіть хоч одного чи два високопосодавця. чи вони за державну зарплату проживуть.
оксана Показати IP 25 Лютого 2014 13:22
хто буде брати хабарі -того руки будуть в крові хлопців які загинули. Пам"ятайте це.
ляшко Показати IP 25 Лютого 2014 13:23
хабарників треба ловити і наказувати -вішати портрети в усіх приміщеннях транспорті, ресоранах, барах, там де вони ходять і в саунах теж. краще б не сауни будували а дітям якісь придумали розважальні заклади всім доступні
луцьк Показати IP 25 Лютого 2014 13:26
покажіть що ви краще влада і працюйте прозоро на користь держави і людей. і тоді не треба буде доказувати людям що хтось поганий все самі побачимо
Німеччина Показати IP 25 Лютого 2014 13:37
Чудово, пане Пилипюку! Ми чули про Ваше підприємство лише з позитивної сторони. Ви справжній УКРАЇНЕЦЬ, не видаєте зарплат у конвертах, сплачуєте державі податки тощо. Дуже важливо, щоб такі, як Ви, брали ініціативу у свої руки. А ми всі Вам допоможемо!
ілля Показати IP 25 Лютого 2014 13:39
покажіть що ви кращі. Не дарма ж людей з робити виганяли силою, водою обливали і так далі. Бажаємо усіпіхів і чекаємо покращення
Варвара Показати IP 25 Лютого 2014 15:02
А хай скаже пан Пилипюк скільки його підприємству держава за сприяння місцевих можновладців повернула ПДВ? Тоді вийде, що він зовсім не платив податків?
Анонім до Варвара Показати IP 25 Лютого 2014 16:02
Ти знаєш скільки у нього зароббляють люди і які умови праці??? Якщо ні то сиди і мовчи!!!! При бажані він міг працювати як і білльшість лише собі в карман.....
Анонім до Варвара Показати IP 25 Лютого 2014 16:14
Пане ідіть того повчіться... може тоді будете знати про єкспорт про дотації експортерам в європі про демпінг і ще багато про що.... язиком манталляти не лопатою махати...
Варвара Показати IP 25 Лютого 2014 15:02
А хай скаже пан Пилипюк скільки його підприємству держава за сприяння місцевих можновладців повернула ПДВ? Тоді вийде, що він зовсім не платив податків?
Анонім Показати IP 25 Лютого 2014 16:12
Пане Пилипюк ви ідеаліст :-) корупція була є і буде навіть у вашій хваленій європі.... тому питаня стоїть не стільки щоб побороти як зменшити кіллькість тих хто приймає рішення і може брати....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus