USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинських депутатів не пустили перевірити ліс

21 Липня 2017 12:00
Трьох депутатів Волинської обласної ради не пустили перевіряти вирубки лісу, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Директори Колківського, Маневицького та Городоцького лісових господарств Волинської області відмовили обранцям громади у тому, аби організувати перевірку лісових масивів щодо вирубки дерев.

Так, ще навесні, на сесії Волинської обласної ради було створено тимчасову комісію з питань, що виникають у сфері лісових відносин. До складу комісії входять 7 депутатів, які перевіряють роботу лісових господарств області.



«Ми приїхали, аби розібратися з тими обвинуваченнями, які лунають від громадськості. Адже люди звинувачують лісівників у тому, що вони нібито незаконно вирубують гектари лісу, що лісові господарства здають в оренду пилорами і обладнання. Такі чутки виникають через незнання або відсутність інформації», – каже депутат обласної ради (фракція «УКРОП») Олександр Омельчук.

Додає, що в лісовій галузі є кричущі проблеми, які замовчуються. Як відомо, останні роки зелені насадження атакує жук короїд. Він псує дерева, в результаті чого порушується сокорух, дерево хворіє і засихає.

«Схожа проблема є в Польщі, проте там держава виділяє кошти на лікування заражених дерев. Для розбризкування препаратів використовується повітряна авіація. А в нас тільки вирубують ліс, бо лікувати його немає грошей», – каже Олександр Омельчук.

«Дайте мені запит, ми підготуємо всю необхідну інформацію та проведемо об’їзд лісових угідь. Зараз всі люди на роботі і тих, хто може вас поводити лісом немає», – переконує керівник Колківського лісгоспу Олександр Чернишен.



Таке рішення обурило членів комісії. На їхню думку, процес перевірки лісники свідомо затягують.

«Коли на ДП «Волиньторф» голова Волинської адміністрації Володимир Гунчик відправив перевірки, то про це повідомили за дві години до її прибуття. І їх не цікавило, чи є на місці люди, чи можливо, в директора заплановані справи. Про нинішню депутатську перевірку ми повідомили управління лісомисливського господарства за добу. Проте у роботі тимчасової комісії створюють перешкоди», – підсумував Олександр Омельчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанин Показати IP 21 Липня 2017 12:22
вчора як почався дощ біля 23,00 їхали в сторону гіркої полонки 3 фури (з прицепами) забитими лісом-кругляком... а ще кажуть що діє заборона на вирубку.. для кого вона діє...? як пи*дили так і пи*дять..
ліс Показати IP 21 Липня 2017 12:30
Чого приперлись вас що запрошували ? ні ! Як наливали то не їхали Як короїдів ганяли теж не їхали а то бач покажи ім документи як зелень стрижуть Ми що на лохів похожі ні ба як ми живемо ? Ми до вас не йшли перевіряти то і ви до нас зась.Як прийде пора то ми і самі з поклоном на вколішках за повзем.А поки фу звідси !!!!
громада Показати IP 21 Липня 2017 13:43
Не пустили...ха-ха. На то є дрони, або Гугл Ерз. Так і контролюють у Європі. Чому б Міністерству не запровадити такий моніторинг, наприклад, щомісяця? Для держави це копійки. Відповідь ми знаємо самі...
Я Показати IP 21 Липня 2017 20:44
І я хочу ліс перевіряти хоча в мене педагогічна освіта, я також в лісі добре розбираюся бо ходжу з сином по гриби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus