USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В селі Піски разом живуть Правий Сектор і сотня місцевих мешканців

5 Грудня 2014 07:00
В одному селі живе Правий сектор і сотня місцевих мешканців. Про це йдеться у сюжеті «Радіо Свобода».

Піски – це приміська зона Донецька. До аеропорту Донецька, де тримають оборону українські військові, звідси близько двох кілометрів. Це останній населений пункт на цій дільниці фронту, який контролює Україна.

Нагадаємо, у селі піски воюють бійці бійці Добровольчого Українського Корпусу (ДУК) Правого Сектора з Волині. Нещодавно з Луцька в Піски привезли допомогу у місце розташування ДУКу. Ситуація там і надалі напружена. У вечірню пору обстріли зі сторони терористів посилюються. Бойовий дух бійців вражає. В ДУКу – добровольці, а це переважно ті люди, які ще вчора були підприємцями, а сьогодні взяли до рук зброю і відбивають атаки професіоналів.

ЧИТАТИ ЩЕ: НЕБАЙДУЖІ БІЙЦІ-ВОЛИНЯНИ ВИРУШИЛИ НА СХІД

Позиції сепаратистів настільки близько, що їх можна розгледіти неозброєним оком. Зараз, як пояснюють військові, працює, здебільшого, артилерія ворога.

Попри масштабні руйнуванyя та постійні обстріли, в селі й досі залишаються жити місцеві. До початку бойових дій тут жило близько 2 тисяч мешканців. Зараз, згідно з підрахунками військових, - близько ста чоловік.



Сьогодні, 5 грудня, у ЗМІ повідомлялося, що вночі бойовики вночі сильно обстрілювали Піски та старий термінал донецького аеропорту.

Через значні пошкодження старого терміналу українським військовим довелося його залишити.

Пізніше у штабі АТО повідомили, що станом на 6 ранку, частина захисників аеропорту повернулася до нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus